آفتابنیوز : آفتاب: روز سهشنبه در چهارصد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حسین صفایی مدیر عامل سازمان میادین میوه و ترهبار گزارشی درخصوص فعالیتها و عملکرد آن سازمان در خصوص اجرای مصوبه ساماندهی و ارتقاء کیفیت محصولات قابل عرضه از طریق سازمان میادین را ارائه کرد.
صفایی در این گزارش با بیان اینکه برخی کاستیها در ارائه محصولات میوه و ترهبار به دلیل استفاده از سمها و آفتزدایی این محصولات است، گفت: استفاده از سم برای آفتزدایی در محصولات کشاورزی ایران بسیار کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه سالانه 2.5 میلیون تن آفت کش و 41 میلیون تن کود شیمیایی در دنیا استفاده میشود گفت: مصرف مواد شیمیایی و آفتکشها طی 8 سال گذشته در کشورمان کاهش پیدا کرده است. در سال 83، 25 هزار و 800 تن سم برای مبارزه با آفات در کشور استفاده میشد که این رقم در سال 87، به 16 هزار و 700 تن رسید.
صفایی ادامه داد: سرانه استفاده هر ایرانی از سهم 400 گرم است که این رقم پس از حذف یارانه از آن به 238 گرم رسیده است.
صفایی با بیان اینکه به دلیل ارائه یارانه سنگین 800 میلیارد تومانی به کودهای شیمیایی همچنان برای آفتزدایی محصولات کشاورزی از این مواد استفاده میشود گفت: تلاش کردهایم برای سلامتی شهروندان تهرانی از محصولات باکیفیتتری در میادین استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار با بیان اینکه سهم این سازمان از توزیع میوه و ترهبار در بازار پایتخت بسیار بالاست گفت: 35 درصد میوه و ترهبار، 30 درصد گوشت مرغ و 12 درصد گوشت قرمز توسط میادین میوه و ترهبار عرضه میشود و به همین دلیل ما میتوانیم تاثیر بسیار خوبی بر بازار داشته باشیم.
وی از استقرار کمیته راهبری طرح سالمسازی محصولات، تدوین استاندارد کنترل و برگزاری جشنوارههای متفاوت خبر داد و گفت: طرح پالایش محصولات کشاورزی برای تعیین میزان سموم با همکاری نهادهای دانشگاهی در حال اجراست.
خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران نیز در واکنش به گزارش مدیر سازمان میوه و ترهبار گفت اقدامات مفیدی در رابطه با پالایش سموم محصولات عرضه شده در میادین میوه و ترهبار انجام شده اما چقدر میتوان به شهروندان این اطمینان را داد که محصولاتی که در میادین عرضه میشود سالم است.
وی تاکید کرد: وقتی از نقش موثر خود در توزیع محصولات میگوییم باید مشخص شود که این تاثیر چقدر در ارائه محصولات سالم نقش دارد.
دانشجو خواستار اقدامات اجرایی در خصوص کنترل ورود محصولات کشاورزی که دارای سموم بالای حد استاندارد هستند به میادین میوه و ترهبار شد.
معصومه ابتکار دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نیز با بیان اینکه قانون بررسی بقایای سموم کشاورزی در محصولات کشاورزی قدمتی 40 ساله دارد گفت: ما این قوانین را داریم ولی امکان عملیاتی شدن آن تا کنون وجود نداشته است اما خوشبختانه همینکه میزان این سموم در محصولات پالایش میشود بسیار جای تقدیر دارد.
وی ادامه داد: تولیدات کشاورزی بسیار گسترده است و ممکن است اقدامات اجرایی بسیار کند انجام شود اما نباید مشکلی در خصوص میوه هایی که وارد میشود داشته باشیم و بهتر است هرچه سریعتر ورود محصولاتی که بیش از حد مجاز سموم شیمیایی دارند را متوقف کنیم.
ابتکار خواستار فرصت دوماهه به شهرداری برای اجرایی کردن این طرح شد و پس از آن صفایی درخواست کرد پس از بررسی کارشناسان زمان دقیق اجرایی شدن این طرح مشخص شود.
صفای مدیر سازمان میوه و تره بار ادامه داد: در کشور 16 هزار هکتارجهت تولید محصولات ارگانیک وجود دارد که این محصولات سالم در کشور توزیع نمیشود و بازارهای بینالمللی دارند و سیاستهای تشویقی خاصی نیز برای حضور این افراد در بازارهای داخلی وجود ندارد. همچنین مصوبه شورا بیشتر جنبه تشویقی دارد تا عملیاتی.
صفایی با اشاره به وجود سرب بیش از حد مجاز در زمینهایی که در حریم پالایشگاه شهر ری وجود دارد گفت: پیازهایی که در زمینهای نزدیک پالایشگاه شهر ری کاشته میشود بیش از حد مجاز سرب دارند و جهاد سازندگی باید الگوی کاشت را در این منطقه عوض کند. زمینهای مشابه زیادی وجود دارد که باید اصلاح کاشت شود بنابراین تا فرهنگسازی انجام نشود عملیاتی کردن برگشت محصولات کشاورزی که بیش از حد مجاز آثار سموم بر آنها باقی مانده است عملیاتی نیست.
مسجد جامعی پیشنهاد کرد درخصوص محصولات و زمینهای آلوده توسط رسانهها اطلاعرسانی شود تا مردم خود نسبت به این مسائل حساس شوند.
دانشجو نیز خواستار حساسیت اعضای شورا به موضوعاتی که سلامت شهروندان را به خطر میاندازد شد.
صفایی نیز در خاتمه با اشاره به عرضه محصولات پروتئینی در میادین میوه و تره بار گفت: روزانه 700 تن مرغ توسط شهروندان تهرانی مصرف میشود که پیش از این همه آنها شناسنامه نداشتند و بدون بستهبندی بودند.
صفایی ادامه داد: سه ماه است که تمامی مرغ هایی که در میادین میوه و ترهبار عرضه میشود بستهبندی شده است که شناسنامه دار کردن محصولات پروئئینی برای میگو و ماهی نیز در دستور کار است.