کد خبر: ۱۳۶۳۲۵
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۴

چگونه آب به زمین رسید؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رصدخانه فضایی هرشل در تازه‌ترین بررسی‌های خود بر روی یک ستاره دنباله‌دار یک اقیانوس یخی مشابه اقیانوس‌های زمین را شناسایی کرد. 

یک تیم بین‌المللی به سرپرستی "پل هارتوگ" از موسسه ماکس پلانک آلمان چند ستاره دنباله‌دار در منظومه خورشیدی را مورد بررسی قرار دادند.

در این راستا، این ستاره شناسان با استفاده از تازه‌ترین اطلاعات جمع‌آوری شده توسط رصدخانه فضایی هرشل آژانس فضایی اروپا بر روی ستاره دنباله‌دار 103P/Hartley 2 اقیانوسی یخی را شناسایی کردند که شباهت بسیاری به اقیانوس‌های زمین دارد.

تلسکوپ هرشل نشان داد که در ترکیبات این یخ‌ها "دوتریم" (ایزوتوپ هیدروژن) وجود دارد و در واقع تفاوت چندانی میان هیدروژن و این ایزوتوپ وجود ندارد.

این کشف می‌تواند تائیدی بر تئوری باشد که برپایه آن آب‌های زمین می‌توانند با باران شهاب‌سنگ‌ها به سیاره ما رسیده باشند.

به اعتقاد بسیاری از دانشمندان زمین بی‌آب به دنیا آمده است و تنها پس از 8 میلیون سال با یک افزایش آب مواجه شده که به گفته برخی، این آب حاصل برخورد دنباله دارها به زمین است.

"پل هارتوگ" در این خصوص توضیح داد: " زمانی که ما در جستجوی دنباله دارهایی هستیم که آب را به زمین آورده‌اند باید ستاره‌های دنباله‌داری چون 103P/Hartley 2 را مورد ملاحظه قرار دهیم."

به گفته این دانشمند، ستاره دنباله‌دار 103P/Hartley 2 در مرزهای منظومه شمسی و احتمالا در نوار کویپر، یا کمربند اجرام آسمانی سرد ساخته شده است.

این کمربند در فاصله دورتری از سیاره نپتون قرار دارد و به همین دلیل دانشمندان توانسته‌اند در این دنباله دار حضور یخ را تائید کنند.

براساس گزارش نیچر، کمربند کویپر بین 30 تا 50 برابر دورتر از فاصله میان زمین و خورشید است و در آن اجرام یخی چون خرده سیاره پلوتون، سیارات کوتوله و تعداد بی‌شماری ستاره دنباله دار زندگی می‌کنند.

103P/Hartley 2 یکی از 7 ستاره دنباله‌داری است که تاکنون توسط این تیم تحقیقاتی مورد بررسی قرار گرفته‌اند. 6 دنباله دار دیگر در منطقه "ابر اورت" در فاصله یکسال نوری از خورشید واقع شده‌اند.

"داریوس لیز" از موسسه تکنولوژی کالیفرنیا اظهار داشت: "نتایج تحقیقات ما برپایه اطلاعات هرشل پیشنهاد می‌کنند که ستاره‌های دنباله‌دار می‌توانند نقش مهمی در حمل مقادیر بالایی از آب به روی زمین نخستین ایفا کرده باشند."
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین