آفتابنیوز : آفتاب- مهری توکلیان(خبرآنلاین): فیلم مستند حضور شهید بابایی در دانشگاه تگزاس کاملاً اتفاقی به دست عوامل تولید «سریال شوق» پرواز رسید.
در قسمت ششم سریال شوق پرواز فیلمی از حضور عباس بابایی در پایگاه هوایی تگزاس نمایش داده شد. با وجود نگارش نسخه کاملی از فیلمنامه و تحقیقات کامل درخصوص زندگی عباس بابایی، صمدی هنگام ساخت سریال و در مرحله پیش تولید، خود نیز دست به کار شد و تحقیق گستردهای درخصوص زندگی عباس بابایی انجام داد. صمدی دوست خلبانی به نام امیر سرتیپ جمشید اوشال داشت که سالها در اسارت نیروهای عراقی بود.
در مرحله پیش تولید او افراد مختلفی را به صمدی معرفی کرد که یکی از آنها امیر سرتیپ اکبر صیادبورانی بود. این خلبان آزاده در مرحله پیش تولید از محل زندگیاش بندرانزلی به تهران آمد و با کارگردان دیدار و گفتوگو کرد و اطلاعاتی درخصوص عباس بابایی به وی داد. این دیدار در همین مرحله به پایان رسید. هنگام آغاز فیلمبرداری کارگردان بار دیگر با او تماس گرفت و به شکل اتفاقی از وی پرسید: «آیا فیلم یا عکسی از عباس بابایی دارد؟» اکبر صیاد بورانی بیمقدمه گفت: «بله! فیلمی هشت میلیمتری دارم که در پایگاه تگزاس از عباس و دیگر همدورهایها گرفتهام.»
اینگونه بود که به طور اتفاقی این فیلم از آرشیو شخصی امیر بورانی بیرون آمد و برای اولین بار در اختیار گروه توليد قرار گرفت. نکته جالب توجه این که خانواده عباس بابایی نیز پیش از این از وجود چنین فیلمی بی خبر بودند و برای اولین بار تصاویر مربوط به این شهید قهرمان را همراه گروه فیلمسازی تماشا کردند.
نکته قابل ذکر دیگر درباره این قسمت، به صحنههایی از سریال مربوط است که در شهر قزوین مقابل دوربین رفت.از قسمت ششم سریال «شوق پرواز» داستان تمرکز بیشتری در شهر قزوین دارد. شهری که زادگاه عباس بابایی بوده و بخشهای مهمی از روایت سریال را به خود اختصاص دادهاست.
يدالله صمدی پیش از ساخت سریال شوق پرواز فضاهای بومی و تاریخی را در ساختههای دیگر خود تجربه کرده بود و به طور مشخص درخصوص دوره تاریخی گورکانیان و تیموریان فیلم «شهر آشوب» را ساخته بود، اما ساخت سریال «شوق پرواز» که قصه آن در دهههای 30 ـ 40 ـ 50 ـ 60 ـ 80 و 90 اتفاق میافتاد، به قول خودش سختتر از فیلم تاریخی «شهر آشوب» بود. علت بر میگشت به اينکه مخاطبان از 800 سال قبل چیزی در ذهن و به خاطر ندارند که مثلاً مردم چگونه لباس میپوشیدند؟ ساختمانها چگونه بود؟ معماری چه سر و شکلی داشت و.... ولی از تاریخی که بخشهای مختلف داستان «شوق پرواز» در آن اتفاق میافتد، اغلب مخاطبان اطلاعات دقیقی دارند. به همین دلیل رعایت شرایط اجتماعی آن زمان در ظاهر و فرم کاری مهم و پیچیده بود که بخش مهمی از آن با کمک همشهریان عباس بابایی رخ داد. کوچه پس کوچههای قزوین هم مانند دیگر شهرهای کشور در سالهای اخیر دچار تغییرات جدی شده و نمای اغلب خانهها از کاهگل، به سنگهای گرانیت و مرمر تبدیل شده است. بخش مهمی از تغییراتی که در کوچههای قزوین و در قسمتهای آینده مشاهده خواهید کرد، با تغییر پلاک خانهها و دیوارهای کوچهها و نیز تغییر رنگ دیوارها رخ داد.
برای این بخش از کار، لته هایی آجری ساخته و روی دیوارها چسبانده شد تا ظاهر کوچهها به مقطع تاریخی مورد نظر داستان نزدیک شود. گاهی هم ستونهای مقابل خانهها که فرمی امروزی داشت، با فعالیتهای گروه دکور به شکل بناهای قدیمی درمیآمد. این اتفاق گهگاه باعث میشد تا وضعیت عادی یک محله کاملا به هم بریزد، اتوموبیلها امکان پارک در کوچه و خیابان را نداشته باشند، رفت و آمد عادی مردم در محله مختل شود و محله در قرق دوچرخه سوارهای قدیمی، فروشندگان دوره گردی مثل لحاف دوز و لبو فروش و... درآید اما اهالی قزوین با صبر و تحمل فراوان این وضعیت را تحمل کردند و هرکمکی میتوانستند به عوامل «شوق پرواز» کردند تا این سریال ساخته شود.