آفتابنیوز : آفتاب: استیو جابز نه سیاستمدار بود، نه رهبر جنبشی اجتماعی و نه هنرمندی معروف. با اینحال از معدود افرادی شد که خبر مرگش تیتر یک رسانهها شد و واکنش روسای کشورها و هنرمندان و رهبران را از چهارگوشهی جهان به دنبال داشت.
دو روز بعد از مرگ استیو جابز، یکی او بنیانگذاران شرکت «اپل»، اخبار مربوط به او و واکنشهای جهانی به مرگ او در سن ۵۶ سالگی، بعد از مبارزهای طولانی با سرطان، هنوز در صدر اخبار است.
روسای بزرگترین کمپانیهای فنآوری و دیجیتال جهان، روسای جمهور و مقامات کشوری از سراسر جهان به مرگ استیو جابز، که از خلاقترین و تاثیرگذارترین افراد حوزهی فنآوری در دوران معاصر محسوب میشد، واکنش نشان دادهاند.
باراک اوباما، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا، در پیام تسلیتی که منتشر کرده است، استیو جابز را یکی از بزرگترین ابداعگران تاریخ آمریکا نامیده است و از وی با عنوان مردی که «شجاعت این را داشت که به خود اطمینان کند که میتواند جهان را تغییر دهد» نام برده است.
رئیسجمهور آمریکا که خود از گوشیهای هوشمند «بلک بری» که از رقبای اصلی «آیفون» است استفاده میکند، در پیام تسلیت خود به دیدارش با استیو جابز اشاره کرده و گفته است خود جابز به او یک «آیفون» هدیه داده بود.
باراک اوباما در بخشی از پیام خود گفته است: «استیو جابز همیشه میگفت جوری زندگی میکند که انگار امروز آخرین روز عمر اوست. بنا به همین دیدگاه بود که مدام خلاقیتهای تازهای را روانهی بازار میکرد. او شیوهی نگاه ما به جهان و به فنآوری را تغییر داد.»
پیشتر، کمپانی «اپل» در بیانیهای که به مناسبت درگذشت مدیرعامل خود منتشر کرده بود، استیو جابز را «منبع خلاقیتهای بیشمار» این غول محصولات دیجیتال نامیده بود و تاکید کرده بود که خلاقیتها و نوآوریهای جابز، جهان را به جایی بهتر و پیشرفتهتر تبدیل کرده است.
واکنشهای روسای کمپانیهای بزرگ دیجیتال و فنآوری به استیو جابز، توام با ستایس و احترام بود. بیل گیتس، بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره «مایکروسافت» که از مطرحترین شرکتهای نرمافزاری تاریخ فنآوری است، در بیانیهای کار با استیو جابز را "افتخاری بزرگ" دانسته و از او با عنوان «نابغهی خلاق» نام برده است.
بیل گیتس گفته است: «جهان به ندرت کسی را مثل استیو خواهد دید که تا این اندازه تاثیر شگرف و ماندگار در پیشرفت زندگی انسانها برجا گذارد و نسلهای متعدد از حاصل خلاقیت این فرد بهرهمند شوند.»
کمپانی «گوگل» در ادای احترام به استیو جابز، همهی نوشتههای صفحهی اول موتور جستوجوگر خود را پربینندهترین موتور جستوجوگر است حذف کرده است و به جای آن، نام استیو جابز و سال تولد و مرگ او را نوشته است. «گوگل» از رقبای اصلی کمپانی «اپل» محسوب میشود و این ادای احترام آنها به جابز از سوی بسیاری از کارشناسان وب و فعالان سایبر تحسین شد.
مارک زاکربرگ، بنیانگذار «فیسبوک» در صفحهی شخصی خود در «فیسبوک» از جابز به عنوان «دوست و مربیای خوب» نام برده است و نوشته است: «متشکرم که نشان دادی آنچه تو خلق میکنی، میتواند دنیا را تغییر دهد. دلم برایت تنگ خواهد شد.» بیش از سیصد هزار کاربر این نوشتهی کوتاه زاکربرگ را لایک زدهاند.
جیاس چوی، رئیس هیئتمدیره شرکت «سامسونگ» که این روزها درگیر یک دعوای حقوقی با «اپل» هستند و قصد دارند از «اپل» به اتهام انحصارگرایی تبلتهای تولیدیاش شکایت کنند، در یادداشتی مرگ استیو جابز را تسلیت گفته و از وی با عبارت «روحی خلاق» نام برده است. چوی گفته است هوش و خلاقیت استیو جابز، مبنا و عامل انقلابهای فنآوری بسیاری شده و صنعت فناوری و دیجیتال را ارتقا بخشیده است.
از سوی دیگر تیم کوک که بعد از استعفای جابز در سال جاری میلادی به سمت رئیس هیئت مدیره «اپل» منصوب شد، در یادداشتی با ستایش از جابز گفته است: «او کمپانی را به جا گذاشت که فقط او با آن همه خلاقیت میتوانست بسازد و روح خلاقیتهای او تا همیشه، ستون اپل خواهد بود.»
شبکهی اجتماعی «توئیتر» بعد از اعلام مرگ استیو جابز، با آنچنان ترافیکی از توئیتهای کاربران در ادای احترام و ابراز تاسف کاربران از مرگ خالق مکبوک، آیفون، آیپاد و آیپر مواجه شد که تاکنون سابقه نداشته است. روسای این شبکهی مایکروبلاگ اعلام کردهاند که تمام نیروهای آنها بیوقفه تلاش کردهاند تا در اثر این حجم بیسابقهی توئیت، سرورهای سایت از دسترس خارج نشده و از فعالیت باز نمانند.
«توئیتر» میگوید تنها کاربران چینی این شبکهی اجتماعی بیش از ۳۰ میلیون توئیت دربارهی مرگ استیو جابز به ثبت رساندهاند.
از سوی دیگر هزاران چهرهی رسانهای، هنرپیشه، هنرمند و کاربران دیگر ویدیوهای کوتاهی را در «یوتیوب» منتشر کردهاند که پیامهای شخصی تسلیت و اندوه آنها از مرگ استیو جابز و ادای احترام به خلاقیت و تاثیر شگرف او در دنیای دیجیتال و فنآوری است.
«توئیتر» میگوید تنها کاربران چینی این شبکهی اجتماعی بیش از ۳۰ میلیون توئیت دربارهی مرگ استیو جابز به ثبت رساندهاند.
دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا نیز در پیامی ضمن ابراز تاسف از مرگ استیو جابز، گفته است که او "نابغهی خلاقی بود که همهی جهان دلشان برای او تنگ خواهد شد."
دیمیتری مدویدف، رئیسجمهور روسیه نیز مرگ استیو جابز را ضایعهای دردناک توصیف کرده و گفته است: «او مردی بود که جهان را تغییر داد.»
در دیگر واکنشها به مرگ او، روپرت مرداک، رئیس غول رسانهای «نیوز کورپریشن» نیز مهارتهای مدیریتی استیو جابز را ستوده و گفته است:«او بدون شک بهترین مدیرعامل جهان بود.»
خانوادهی استیو جابز با صدور بیانیهای از همهی طرفداران جابز تشکر کرده و خواستهاند در این لحظات حساس، به حریم شخصی و خلوت آنها احترام گذارند. در این بیانیه خانوادهی جابز گفتهاند که «در زندگی عمومیاش، استیو مردی بود که همه از او با عنوان نابغهی خلاق یاد میکردند. در زندگی شخصی، او انسان نازنینی بود که زندگی خانوادهاش را معنا میبخشید.»
استیو جابز در سال ۱۹۹۱ با همسر خود ازدواج کرده و ۳ فرزند داشت. او از دوست دختر قبلی خود نیز صاحب یک فرزند دختر بود و همیشه با اصرار و وسواس زندگی شخصی خود را از چشم رسانهها و فضای عمومی دور نگه میداشت.