کد خبر: ۱۳۶۶۰۲
تاریخ انتشار : ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۷:۱۳

نوبل اقتصاد،به دانشمندان آمریکایی رسید

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: جایزه نوبل رشته اقتصاد امسال مشترکا به "توماس جان سرجنت" و "کریستوفر آلبرت سیمس" دو پژوهشگر آمریکایی اعطا شد. نوبل اقتصاد، از سال ۱۹۶۸ هر ساله اعطا می‌شود و تاکنون اغلب به پژوهشگران آمریکایی تعلق گرفته است.

نوبل اقتصاد آخرین جایزه نوبلی است که هر سال برنده آن تعیین می‌شود. این جایزه برخلاف جوایز سایر رشته‌ها، براساس وصیت آلفرد نوبل تقدیم نمی‌شود، بلکه از سال ۱۹۶۸ بر آن‌ها افزوده شده است. آکادمی نوبل سوئد تاکنون بارها مورد انتقاد قرار گرفته که در این زمینه، خارج از چارچوب وصیت‌نامه بنیادگذار جایزه نوبل عمل می‌کند.

یک زن در میان ۶۹ مرد

از سال ۱۹۶۸ تاکنون ۶۹ کارشناس و پژوهشگر اقتصادی موفق به دریافت جایزه نوبل اقتصاد شده‌اند که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها آمریکائی بوده‌اند. از میان این ۶۹ نفر تنها یک نفر زن بوده است.

نوبل اقتصاد نیز، مانند نوبل سایر رشته‌ها، روز دهم دسامبر امسال، همزمان با سالروز درگذشت آلفرد نوبل در اختیار توماس سارجنت و کریستوفر سیمس قرار خواهد گرفت. مراسم اعطای جایزه، طبق معمول در آکادمی سلطنتی استکهلم برگزار می‌شود.

توماس سرجنت و کریستوفر سیمس، جایزه نوبل اقتصاد امسال را به‌خاطر تحقیقاتی که در عرصه اقتصاد کلان انجام داده‌اند دریافت کرده‌اند.

توماس جان سرجنت

توماس جان سرجنت، متولد ۱۹ ژوئیه ۱۹۴۳، از سال ۱۹۷۵ در دانشگاه‌های پنسیلوانیا و مینسوتا تدریس می‌کند. از سال ۲۰۰۲ تدریس در رشته اقتصاد و بازرگانی در دانشگاه نیویورک نیز به مسئولیت‌های او اضافه شده است.

سرجنت، در کنار روبرت ای لوکاس، از پایه‌ریزان نظریه " اقتصاد کلان کلاسیک جدید" محسوب می‌شود. او مقالات تحلیلی بی‌شماری در زمینه "تئوری انتظارات خردمندانه" نگاشته و همراه با "نایل والاس" نظریه "ناکارآمدی سیاست" را تدوین کرده است. براساس این نظریه، یک سیاست پولی سیستماتیک و قابل پیش‌بینی، تأثیر بارزی بر اقتصاد ندارد.

کریستوفر سیمس

کریستوفر آلبرت سیمس، برنده دیگر نوبل اقتصاد امسال، در سال ۱۹۴۲ در واشنگتن به دنیا آمد. او در سال ۱۹۶۸ دکترای خود را در رشته علوم‌اقتصادی از هاروارد گرفت و پس از دو سال تدریس در آنجا از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۹۰ در دانشگاه مینوستا تدریس می‌کرد. سیمس از سال ۲۰۰۴ استاد رشته اقتصاد و بانکداری دانشگاه پرینستون است.

تحقیقات کریستوفر سیمس، به‌ویژه در زمینه "اقتصاد کلان و واقعیت" معروف است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین