کد خبر: ۱۳۷۰۶۳
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۴
هدفمندی یارانه‌ها، گریبان صنایع دستی را هم گرفت:

تعطیلی کارگاه‌های سفال، شیشه و سرامیک

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- امید سلیمی بنی(خبرآنلاین): به گفته مدیر مجمع ملی صنایع دستی، 1200 کارگاه سنتی در آستانه تعطیلی‌اند. 

اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و پرداخت نشدن 30 درصد از درآمد حاصل از اجرای این قانون به صنایع، گریبان صنایع دستی را هم گرفته است. اینطور که کارشناسان می‌‌گویند طی تحقیقات میدانی متوجه شده‌اند 1200 کارگاه صنایع دستی که در رشته‌های سفال، شیشه و سرامیک فعالیت می‌کنند، در آستانه ورشکستگی هستند. 

کارشناسان معتقدند این کارگاه‌ها به دلیل عدم پرداخت و تامین تعرفه انرژی و سوخت در آستانه تعطیلی قرار گرفته‌اند. 

مدیر مجمع ملی هنرمندان صنایع دستی تهران، در این باره می‌گوید: "در حال حاضر طی بررسی‌های انجام گرفته 1200 کارگاه صنایع دستی در آستانه تعطیلی قرار گرفتند که بیشتر آن‌ها کارگاه‌های نیازمند به سوخت هستند." 

حسین بختیاری تاکید می‌کند: "پس از تصویب حذف یارانه‌ها و تبعات منفی آن در کارگاه‌های صنایع دستی جلسات مختلفی با مسئولان دولتی گذاشته شد که نتیجه‌ای نداشت." 

خبرگزاری میراث فرهنگی همچنین گزارش داده تعطیلی کارگاه‌های سنتی سفال در لالجین از توابع استان همدان ادامه دارد. طبق اعلام این خبرگزاری، آمار موجود تا اواخر دهه 60، 600 کارگاه سفالگری سنتی در لالجین فعال بود که هم اکنون از آن تعداد کمتر از 80 کارگاه سنتی، باقی مانده است. 

این در حالی است که مقامات صنایع دستی همدان می‌گویند تعداد پروانه‌های صادر شده برای کارگاه‌های صنایع دستی در این استان، نسبت به سال گذشته 44 درصد رشد داشته است. 

سرپرست معاونت صنایع‌دستی استان همدان با بیان اینکه تعداد پروانه‌های تولید کارگاهی در سال قبل 223 فقره بوده، به میراث آریا گفته: "تعداد پروانه‌های تولید کارگاهی صادر شده در سال 90 تاکنون 44 درصد رشد داشته است." 

با این وجود بهجت عباسی معتقد است میزان کل صادرات صنایع‌دستی این استان در مقایسه با سال قبل بسیار کمتر شده است. عباسی می‌گوید: "صادرات صنایع دستی همدان در سال 90، نسبت به سال گذشته، 32 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که تعداد نمایشگاه‌های برگزار شده در سال جاری نسبت به سال قبل 5 درصد بیشتر شده است." 

به بیان دیگر، با وجودی که عرضه محصولات دستی در نمایشگاه‌های بیشتری صورت گرفته، ولی عملا کارگاه‌های صنایع دستی همدان، یک سوم توان تولیدی خود را برای صادرات از دست داده اند. موضوعی که به نظر می‌رسد در ارتباط مستقیم با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها دارد. زیرا موعد اجرای این قانون، آذرماه سال گذشته بوده. 

مذاکره با دولت فایده‌ای ندارد 

مدیر مجمع ملی هنرمندان صنایع دستی، درباره اختصاص بخشی از درآمد هدفمندی یارانه‌ها به سهمیه صنایع می‌گوید مذاکره با دولت، بی‌نتیجه است. 

بختیاری تاکید می‌کند: "مجمع ملی هنرمندان صنایع دستی در بهمن ماه سال گذشته طی مکاتبه‌ای با مجلس شورای اسلامی تاکید کرده مذاکرات صورت گرفته با دولت برای حل مشکل سوخت در بخش صنایع‌دستی بی‌نتیجه بوده و ضروری است مجلس در این خصوص اقدام کند." 

به گفته این مدیر در حال حاضر کارگاه‌های شاخص شیشه‌گری با 15 درصد ظرفیت کار می‌کنند. این درحالی است که بر اساس معیار و استانداردهای جهانی قادرند تا 200 درصد ظرفیت فعالیت داشته باشند. بنا به اظهارات بختیاری در شرایط فعلی بدون تغییرات حمایت در این بخش نمی‌توان بیش از این فعالیت کرد. 

با این حال وی می گوید با مساعدت مجلس، دولت قرار است مساعدت‌هایی را در بخش سوخت و انرژی صنایع‌دستی انجام دهد و این کارگاه‌ها در بخش صنایع قرار گیرند. ولی مسئله اینجاست که دولت برای پرداخت سهم 30 درصدی صنایع از درآمد هدفمندی یارانه‌ها، تاکنون قدمی برنداشته است. 

مدیر مجمع ملی هنرمندان صنایع دستی تاکید می‌کند آنچه این صنایع امروز نیاز دارند، کمک‌های دولتی و اقدامات حمایتی است و گرنه ورشکستگی در انتظار صنایع دستی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین