آفتابنیوز : آفتاب: دانشمندان کل قطعات DNA ( دی ان ای) زنی که 115 سال زندگی کرده بود را در کنار یکدیگر قرار داده و نقشهای کامل از آن را ترسیم کردند.
این زن 115 ساله که در هنگام مرگش عنوان مسنترین زن جهان را به دست آورده بود، از ذهنی کاملاً سالم برخوردار بوده و هیچ نشانهای از زوال مغزی در او دیده نمیشد.
از این رو دانشمندان گمان میبرند که این زن از ژنهایی برخوردار بوده که از وی در برابر ابتلا به زوال عقلی محافظت میکرده است. مطالعات بیشتر بر روی ژنهای این زن میتواند دانشمندان را در یافتن دلیل وجود ژنهایی برای طول عمر زیاد در بدن بعضی از انسانها کمک کند.
این زن که هویت او پنهان باقی مانده و تنها به دلیل اینکه 115 سال عمر داشته شهرت یافته، کهنسالترین انسانی است که نقشه توالی DNA او ترسیم شده است. او بدن خود را به علوم پزشکی اهدا کرده و به پزشکان اجازه داده تا مغز و دیگر اندامهای او را به همراه کد کامل ژنتیکیاش مورد مطالعه قرار دهند.
محققان از مرکز پزشکی دانشگاه VU در آمستردام میگویند به نظر میآید DNA او از تغییرات ژنتیکی بسیار نادری برخوردار بوده است. هنوز نقشی که این تغییرات ژنتیکی در بدن او به عهده داشتهاند مشخص نیست اما به نظر میآید این ویژگیهای ژنتیکی از او در برابر زوال عقلی و دیگر بیماریها محافظت میکردهاند به شکلی که مغز این زن کوچکترین نشانهای از آلزایمر را در خود نداشته است.
از این رو دانشمندان اطمینان دارند پدیده یا ژنی در بدن او وجود داشته که از بروز آلزایمر جلوگیری کرده است.
این زن که دانشمندان او را W115 مینامند تولدی زودهنگام داشته و پزشکان امیدی به زنده ماندن او نداشتهاند، اما او زندگی طولانی و سالمی را سپری کرد و در سن 105 سالگی به خانه سالمندان منتقل شد. او در سن 100 سالگی مورد درمان سرطان سینه قرار گرفت و به تدریج در اثر ابتلا به نوعی تومور شکمی از جهان رفت.
بر اساس گزارش بی بی سی، تست مهارتهای ذهنی که در سن 113 سالگی از او به عمل آمد نشان داد که مهارتهای ذهنی او در حد یک زن 65 تا 70 ساله بودهاند.