آفتابنیوز : آفتاب: با استعلام وزیر نفت از دفتر مقام معظم رهبری نام سه شرکت حاکمیتی و استراتژیک وزارت نفت از لیست خصوصیسازی خارج شد.
در حال حاضر ورود تعدادی از شرکتهای نفتی به لیست سازمان خصوصی سازی برای اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی منجر به ایجاد اختلافاتی بین وزارت نفت و وزارت اقتصاد و دارایی شده است.
بر این اساس با مطالعات انجام گرفته در سطح وزارت نفت اخیرا با توافق وزارت نفت و اقتصاد نام سه شرکت استراتژیک و حاکمیتی مجموعه وزارت نفت از لیست خصوصی سازی حذف شده است، به طوریکه شرکتهای پایانههای نفتی ایران، شرکت انتقال گاز ایران و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با موافقت وزیر نفت و اقتصاد و دارایی تا اطلاع ثانوی از لیست خصوصیسازی خارج شده است.
با توجه به اینکه در حال حاضر 90 درصد نفت خام ایران از طریق پایانههای نفتی خلیج فارس به ویژه پایانه نفتی جزیره خارک انجام میشود تاسیسات اصلی این پایانهها شامل سه بخش اسکلههای صادراتی، خطوط لوله انتقال نفت و مخازن ذخیرهسازی نفت خام است.
پس از قرار گرفتن نام شرکت پایانههای نفتی در لیست خصوصیسازی با توجه به حاکمیتی بودن بخشهای مختل پایانههای نفتی مذاکراتی بین وزارت نفت و اقتصاد و دارایی برای خروج این شرکت نفتی از لیست خصوصیسازی انجام گرفت.
از این رو با حضور رستم قاسمی در وزارت نفت مذاکرات با سازمان خصوصیسازی و وزارت اقتصاد و دارایی شدت گرفت و در نهایت پس از مکاتبات متعدد موافقت وزارت اقتصاد و دارایی برای خروج نام این شرکتهای نفتی از لیست خصوصیسازی اخذ شد.
از سوی دیگر با توجه به ضرورت اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی پس از فرمایشات و دستور مقام معظم رهبری نامهای از سوی وزیر نفت به دفتر رهبری ارسال شده است.
هدف از ارسال این نامه استعلام وزارت نفت از دفتر مقام معظم رهبری در خصوص مستثنی قرار گرفتن شرکت پایانه های نفتی ایران از لیست سازمان خصوصیسازی بوده است. پس از این مکاتبات دفتر مقام معظم رهبری با این درخواست وزیر نفت موافقت کرده است.
در حال حاضر به طور متوسط روزانه 2 تا 2.1 میلیون بشکه نفت خام از پایانههای نفتی خارک به بازارهای بینالمللی از سوی ایران صادر میشود به طوری که 90 درصد نفت خام صادراتی ایران از پایانه استراتژیک جزیره خارک انجام میشود.
در حال حاضر 90 درصد نفت خام صادراتی ایران از طریق اسکلههای تی و آذرپاد پایانه نفتی خارک به بازارهای بینالمللی صادر میشود.