آفتابنیوز : آفتاب: ژنرال اشفق کیانی، رئیس ستاد ارتش پاکستان، گفته است که آمریکا قبل از دست زدن به هرگونه حمله یک جانبه علیه پیکارجویان در مناطق قبیلهای وزیرستان شمالی، باید به دقت در اینباره فکر کند.
کیانی که درجلسه غیرعلنی کمیته دفاعی پارلمان این کشور صحبت میکرد گفت که آمریکا باید به جای وادار کردن پاکستان به حمله به گروههای پیکارجو در مناطق مرزی، تلاش خود را بر ایجاد ثبات در افغانستان متمرکز کند.
ژنرال کیانی تاکید کرده که این پاکستان است که باید درباره هرگونه تهاجمی به مناطق همجوار با افغانستان و زمان انجام چنین تهاجمی تصمیم بگیرد.
مقامات دولت آمریکا سالهاست که از پاکستان میخواهند که با پیکارجویان مستقر در منطقه، به ویژه شبکه حقانی مقابله کند.
رئیس ستاد ارتش پاکستان گفته است: "اگر کسی بتواند مرا متقاعد کند که با دست زدن به حمله به وزیرستان شمالی، تمامی مشکلات فعلی حل خواهد شد، من همین فردا این کار را خواهم کرد."
آمریکا شبکه حقانی را مسئول شماری از حملات اخیر در افغانستان میداند.
گفته میشود شبکه حقانی که با طالبان و القاعده مرتبط است، به انجام حمله به سفارت آمریکا در کابل در ماه گذشته متهم شده است.
برخی گزارشها حکایت از آن دارد که کیانی در جریان صحبتهایش در کمیته دفاعی پارلمان، تماسهای پاکستان را با گروه حقانی برای جمعآوری اطلاعات، "سودمند" توصیف کرده است.
افزایش حملات لفظی و نظامی آمریکا علیه شبکه حقانی در ماههای اخیرعامل اصلی تنش بین نیروهای اتئلاف به رهبری آمریکا مستقر در افغانستان با پاکستان بوده است.
گفته شده توماس دانیلون، مشاور امنیت ملی آمریکا، در جریان ملاقاتی محرمانه با اشفق کیانی که در اوایل ماه جاری در عربستان سعودی انجام شد، گفت که پاکستان باید رهبران شبکه حقانی را بکشد، یا به آمریکا در کشتن آنها کمک کند، یا رهبران این شبکه را برای پیوستن به دولت افغانستان ترغیب کند.
ماه گذشته، دریاسالارمایک مولن، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، شبکه حقانی را "بازوی اجرایی" سرویس اطلاعاتی پاکستان نامید و این کشور را متهم به حمایت مستقیم از پیکارجویان این شبکه کرد.
اما در مقابل پاکستان تمایلی ندارد که به فشارهای آمریکا تن دهد.
گیلانی، نخستوزیر پاکستان هم ماه گذشته گفت که کشورش در مقابل فشارهای آمریکا در مورد مقابله با پیکارجویان تسلیم نخواهد شد.
این در حالی است که مقامات افغان و ناتو گفتهاند که موضع پاکستان در مورد برخورد با شبکه حقانی باعث شده که وزیرستان شمالی به محلی امن برای پیکارجویان این شبکه بدل شده و آنها به حملات راکتی علیه نیروهای ناتو شدت بدهند.