آفتابنیوز : آفتاب: یک فعال سیاسی اصولگرا معتقد است که مشارکت حداکثری در انتخابات آینده مشروط به حضور کاندیداهای حداکثری است. وی گفت: حضور حداکثری نیازمند برخورد مدبرانه از سوی حکام را میطلبد. آنها باید سره از ناسره کنند. نگاه منفکی به مسائل داشته باشند یعنی همه را با یک چوب و باید یک دست نرانند.
دکتر عماد افروغ با حضور در غرفه فرارو در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها به بررسی یکی از مهمترین چالشهای مشارکت در انتخابات مجلس نهم پرداخت. وی مشارکت حداکثری در انتخابات را مشروط به تحقق شرایطی دانست.
افروغ گفت: «مشارکت در انتخابات مشروط است به این که پروندههایی که باز شده است بسته شود حالا یا با حکم مستند و محکمهپسند قوه قضائیه بسته شود و یا با عذرخواهی بسته شود و اینجا هم منظورم فقط یک جناح و یک جریان نیست.»
این استاد دانشگاه با اشاره به اتفاقات پس از انتخابات دهم ریاستجمهوری افزود: «به هر حال این جریانات دوسویه و چندسویه بوده و ریشههای مختلفی دارد با تحقق این شرایط است که تا حدی فضا آرامتر و امیدوارانهتر میشود و یک عدهای میتوانند با فراغ بال کافی خودشان را کاندیدا کنند.»
وی با بیان این که ما نمیتوانیم بین تکثر کاندیداها و مشارکت حداکثری رابطه برقرار نکنیم، اظهار کرد: «در انتخابات ریاستجمهوری دهم همه هم و غم ما این بود که جریان طیفی سیاسی خودش را نشان دهد و احساس کردیم که جریان طیفی وقتی خودش را نشان میدهد که تکثر کاندیداها را داشته باشیم تمام تلاش ما این بود که تکثر کاندیداها اتفاق بیافتد و افتاد. وقتی این تکثر اتفاق افتاد ما شاهد آن حضور حداکثری چشمگیر بودیم.»
افروغ در ادامه گفت: «متاسفانه بعضیها یادشان میرود و فقط استناد میکنند به آن حضور چشمگیر ولی نگاه نمیکنند که آن حضور چشمگیر چرا اتفاق افتاد. در انتخابات مجلس هم این وضعیت حاکم است ما داریم از یک اصل صحبت میکنیم وقتی که ما میخواهیم حضور حداکثری در انتخابات وجود داشته باشد باید کاندیداهای حداکثری هم بیایند و هم اینکه با سعه صدر با آنها برخورد شود، تائید صلاحیت شوند. وقتی که این تکثر کاندیداها فراهم شد انشالله حضور حداکثری هم خواهیم داشت.»
این تحلیلگر مسائل سیاسی و اجتماعی در پاسخ به این پرسش که آیا علائم و نشانههایی برای حضور حداکثری کاندیداها وجود دارد عنوان کرد: «ما امیدواریم و یک علائمی هم وجود دارد. شرایطی رخ داده است که میتوان آن را در این راستا تفسیر کرد. علائم و نشانههایی در گذشته نمود پیدا کرده است و اتفاقاتی هم احتمالاً در آینده رخ خواهد داد که شرایط حضور حداکثری کاندیداها را میتواند فراهم کند.»
وی تاکید کرد: «حضور حداکثری کاندیداها برخورد مدبرانه از سوی حکام را میطلبد. آنها باید سره از ناسره کنند. نگاه منفکی به مسائل داشته باشند یعنی همه را با یک چوب و باید یک دست نرانند. دقت کنند که افراد مختلفی در طیف مقابل حضور دارند که از یک جنس نیستند. طیف مقابل افرادی در خود دارد که سابقههای مختلف و التزامهای مختلفی دارند. با توجه به همه این تکثرها ما باید رویکرد طیفگونه داشته باشیم.»