کد خبر: ۱۳۸۴۱
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۷

دفاع الهه كولايي در دادگاه

آفتاب‌‌نیوز : الهه كولايي در اين دادگاه كه به اتهام تبليغ عليه نظام به دليل مطالب منتشر شده به نقل از وي در روزنامه آفتاب امروز در مورد ديدار با نمايندگان پارلمان هلند به عنوان نماينده مجلس ششم شوراي اسلامي برگزار شد، آخرين دفاعيات خود را انجام داد و قاضي صارمي ختم دادرسي را تا اعلام حكم اعلام كرد. 

بر اساس اين گزارش، كولايي در دفاع از خود اظهار داشت: به عنوان نماينده مردم در مجلس همواره قانون اساسي را مبنا قرار داده‌‏ام و تلاش كرده‌‏ام به وظايف خود به گونه‌‏اي عمل شود كه در جريان تلاش‌‏هاي عظيم مردم ايران اثر مثبتي داشته باشد. 

وي تصريح كرد: نماينده مجلس شوراي اسلامي چگونه مي‌‏تواند به تبليغ عليه نظامي بپردازد كه خود تمامي نيرويش را در خدمت به آن به كار مي‌‏گيرد. 

كولايي با اشاره به اينكه مصاحبه منتشر شده به نقل از وي بخش كوتاهي از سخنانش بوده است، افزود: اينكه در خصوص دستاوردهاي اصلاحات صحبت كرده‌‏ام به مفهوم زير سوال بردن تلاش‌‏هاي گذشته تلقي نمي‌‏شود، من در چهار سالي كه در مجلس بودم، همواره در خصوص سياست‌‏زدگي جامعه ايراني صحبت كردم.

 همه آثار و عوارض استبدادزدگي جامعه ايراني كه آن را ميراث قرن‌‏ها حاكميت استبداد در كشور تلقي مي‌‏كنم، صرفاً با انقلاب اسلامي از بين نرفته و اساساً تغييرات اجتماعي فقط سياسي نيست. 

وي افزود: در طول چهار سال فعاليت در مجلس هيچ‌‏گاه هويت دانشگاهي و علمي خود را كنار نگذاشتم و همواره از اين منظر به طرح مسائل و مشكلات پرداختم. 

كولايي خاطر نشان كرد: با باور به اينكه اجراي قانون در كنار ديگر تلاش‌‏ها مي‌‏تواند به رفع آثار تاريخي استبداد در جامعه ما كمك كند، از دادگاه محترم تقاضا دارم با عنايت به اصل 86 قانون اساسي جمهوري اسلامي كه نمايندگان مجلس در ايفاي وظايف نمايندگي و اظهارنظر و راي خود كاملا آزادند و نمي‌‏توان آنها را به سبب نظرياتي كه در مجلس اظهار كرده‌‏اند، تعقيب كرد، تقاضاي برائت و اجراي قانون را دارم. 

در ادامه جلسه كولايي در پاسخ به سوالي قاضي دادگاه مبني بر اينكه زماني كه اين اظهارات را مطرح كرده‌‏ است آيا از نمايندگي مجلس استعفا داده بود، گفت: زماني كه ديدار با نمايندگان پارلمان هلند صورت گرفت، جمعي از نمايندگان تقاضاي استعفايشان را به ملجس تقديم كرده بودند اما هنوز پذيرفته نشده بود، استعفاي نمايندگي طي يك فرايند قانوني طي مي‌‏شود و تا پايان دوره مجلس ششم تنها استعفاي چهار نفر از نمايندگان پذيرفته شد. 

وي تصريح كرد: من استعفايم را تقديم كرده بودم اما به دليل اين فرايند تا پايان دوره نماينده مجلس باقي ماندم.
كولايي خاطر نشان كرد: اين ديدار با نمايندگان پارلمان هلند بر اساس برنامه مجلس و به عنوان عضو كميسيون امنيت ملي صورت گرفت. 

رييس دادگاه در ادامه گفت: براي دادگاه مبهم است كه مطالب اتهامي شما در ديدار با نمايندگان هلند مطرح شده يا در گفت‌‏وگو با خبرگزاري كار ايران (ايلنا). 

كولايي در پاسخ گفت: حضور ذهن ندارم كه اين مسائل را در گفت‌‏وگو با "ايلنا" گفته‌‏ام يا از طريق روابط عمومي مجلس در اختيار آنها قرار گرفته است اما اين نشست بر طبق وظايف نمايندگيم صورت گرفته است و مجموعه مباحثي كه در اين مصاحبه انجام شده است، مسائلي بوده كه در آن ديدار مطرح شده است. 

كولايي در پاسخ به اين سوال قاضي صارمي كه هدف شما از بيان اين مطالب با نمايدگان پارلمان هلند چه بوده است، اظهار داشت: اساساً با اين هدف به مجلس رفتم كه به عنوان يك فرد دانشگاهي بتوانم امكان بهره‌‏گيري از تجربيات تاريخي ايرانيان و ديگران را در جهت تامين خواسته‌‏هاي ايرانيان تامين كنم. با اين باور كه خداوند به ما توصيه كرده است كه از تجربيات اقوام ديگر عبرت بگيريم و با اين باور كه اگر دانش‌‏آموخته‌‏ها و متخصصان در عرصه‌‏هاي مختلف حضور فعال‌‏تري داشته باشند مي‌‏توانند مردم كشور خود را براي دسترسي كم‌‏هزينه‌‏تر به اهداف و آرمان‌‏هايشان كمك كنند. 

نماينده مردم تهران در مجلس ششم خاطر نشان كرد: در ديدارهاي متعدد با نمايندگان اروپايي به مسير دشوار و طولاني‌‏تري كه انها براي بهبود و ارتقا زندگي خود پشت سر گذاشته‌‏اند، اشاره مي‌‏كردم بنابراين كاملا روشن است كه در گفت‌‏وگو با نماينده‌‏اي كه داراي مدرك عالي در خصوص مسائل سياسي است، با رويكرد علمي مشكلات جوامع در حال گذار را گوشزد كنم لذا در اين ملاقات با بيان مسائل و مشكلات جوامع در حال توسعه به ميراث تاريخي و نهاد استبداد در ايران اشاره كردم و اينكه بايد براي رفع اين آثار تلاش همه‌‏جانبه‌‏اي صورت بگيرد. 

در ادامه دادگاه، حسين‌‏آبادي، وكيل كولايي با بيان اينكه در خصوص اتهام و مسائل شكلي و ماهيتي آن در حضور بازپرس محترم توضيحات كاملي داده‌‏ام، گفت: خانم كولايي در زماني كه روزنامه مستند كيفرخواست دادسرا منتشر شد، نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي بود و اعلام استعفا از نمايندگي مادامي كه طبق آئين‌‏نامه داخلي مجلس تشريفات داخلي را طي مي‌‏كند و به تصويب نمايندگان نرسد، هيچ تاثيري در وضعيت نمايندگي ندارد. 

وي تصريح كرد: ايشان در آن تاريخ به عنوان نماينده مجلس با عضوي از پارلمان هلند كه به طور رسمي و از طرف مجلس شوراي اسلامي به ايران دعوت شده بود، ملاقات و مذاكره نموده و اين ملاقات و مذاكره بدون ترديد در ايفاي وظايف نمايندگي بوده است هر چند كه مسائل از ديدگاه علمي مورد بررسي قرار گرفته است. 

وكيل كولايي افزود: مطابق اصول 74 و 86 قانون اساسي اصولا به فرض اينكه عمل انجام شده عنوان مجرمانه هم داشته باشد، قابل تعقيب نيست. 

حسين‌‏آبادي با اشاره به اينكه در قانون اساسي فعاليت تبليغي عليه نظام يا به نفع گروهك‌‏ها جرم شناخته شده است، خاطر نشان كرد: فعاليت مستلزم يك سري فعاليت‌‏هاي مستمر است به فرض اينكه مصاحبه ايشان عليه نظام دانسته شود- كه چنين نيست- فعاليت تبليغي محسوب نمي‌‏شود. 

وكيل كولايي ادامه داد: جامعه استبدادزده كه خانم كولايي در مصاحبه خود به آن اشاره كرده است، حاكميت استبداد تلقين نمي‌‏شود و ايشان به سابقه موضوع اشاره كرده است، همچنان كه در بسياري از سخنان مقامات بالاي نظام به سابقه تاريخي استبداد در ايران كه منجر به انقلاب شد، اشاره مي‌‏شود. 

وي اظهار داشت: اشاره خانم كولايي به وضعيت استبدادي نظام گذشته بوده است و از آن جا كه قصد مجرمان از اركان مهم جرم است و ايشان از استبداد در بازپرسي و دادگاه به صراحت اعلام كرده كه منظورش از جامعه استبدادزده كل وضعيت سياسي، اجتماعي و فرهنگي در طول تاريخ بوده است، بنابراين به نظام موجود و رياست‌‏جمهوري وقت اشاره‌‏اي نشده است.
 
در ادامه جلسه كولايي در پاسخ به اين سوال كه چنانچه موافق مطالب منتشره در روزنامه نبوديد، اقدامي در جهت تصحيح يا تكذيب مطالب منتشره صورت داديد يا خير، گفت: به دليل حجم كاري كه در زمان نمايندگي داشتم فاقد ابزار لازم براي نظارت بر كليه مطالبي بودم كه منتشر مي‌‏شد، به حكم وظيفه نمايندگي زياد مصاحبه مي‌‏كردم بنابراين امكان نظارت بر همه آنها وجود نداشت.
عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت با بيان اينكه هدفش از اين مذاكرات توجه دادن به روند تغييرات پيش اجتماعي در ايران و موانع تاريخي فراروي آن است، اقدامات دولت خاتمي را در اين راستا ارزيابي كرد.

 نماينده مجلس ششم شوراي اسلامي در آخرين دفاع از خود گفت: گفت‌‏وگوي من تبيين عدم تحقق دموكراسي در جامعه‌‏اي است كه ميراث استبداد را به همراه دارد و با توجه به موضع من در مجلس شوراي اسلامي اين گفت‌‏وگو نه در جهت تبليغ عليه نظام كه دقيقاً در چارچوب بيان مشكلات يك جامعه در حال توسعه در منطقه خاورميانه بوده است. 

وي تاكيد كرد: هيچ نيت و انگيزه‌‏اي براي تبليغ عليه نظام يا هر نوع اقدامي عليه نظام در ذهن و عمل من نبوده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین