آفتابنیوز : آفتاب: پس از پایان مهلت ۶ ماهه به خودروسازان و شهروندان برای تجهیز صندلی عقب خودروها به کمربند ایمنی، رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا روز شنبه از اجباری شدن بستن کمربند ایمنی برای سرنشینان عقب خودرو از ۲۰ آبان و جریمه هفت هزار تومانی برای متخلفان خبر داد.
سردار اسکندر مومنی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی افزود: بر این اساس مهلتی به خودروسازان و دارندگان خودروها داده شد تا نسبت به نصب کمربند ایمنی برای سرنشینان عقب خودرو اقدام کنند که این مهلت ۲۰ آبان به اتمام میرسد.
رییس پلیس راهور ناجا با اشاره به این که ۵۴/ ۷ درصد از علت مرگ در تصادفات رانندگی شش ماهه نخست امسال ضربه به سر و ۲۳/ ۶ درصد شکستگیهای متعدد بوده است که تعداد زیادی از این آسیبدیدگان سرنشینان عقب خودرو که از کمربند ایمنی استفاده نکردهاند، بودهاند، تصریح کرد: براساس تحقیقات صورت گرفته از سوی کارشناسان اگر استفاده از کمربند در صندلیهای عقب همهگیر شود تلفات جادهای سالانه تا سه هزار نفر کاهش مییابد.
اجباری شدن بستن کمربند ایمنی برای سرنشینان عقب خودرو و جریمه هفت هزار تومانی برای متخلفان در حالی قرار است از ۲۰ آبان در جادههای کشور اجرایی شود که این موضوع موجب گلایه مالکان خودروهایی که صندلی عقبشان به جای سه کمربند دو کمربند ایمنی دارد، شده است؛ چرا که آنها برای مراجعه به نمایندگی خودرو و نصب یک کمربند جدید باید متحمل هزینه اضافی شوند.
شاید بهتر باشد برای جلوگیری از تحمیل هزینه اضافی به شهروندان مسوولان امر نمایندگیهای کارخانجات داخلی تولیدکننده خودرو را موظف کنند که نصب کمربند ایمنی در صندلی عقب خودروی شهروندان را بدون دریافت هزینه و به طور رایگان انجام دهند.
همچنین در شرایطی که هماکنون در کارت خودروها حداکثر ظرفیت چهار سرنشین نوشته شده، آیا تجهیز صندلی عقب خودرو به سه کمربند ایمنی برای خانوادههایی که پنج نفره سفر میکنند، به نوعی زیرسوال بردن قانون ممنوعیت سوار کردن بیش از چهسرنشین در خودروها نیست؟ خوب است قبل از اجرای قانون مسوولان راهور به این پرسشها پاسخ دهند.