آفتابنیوز : 
یان برمن، معاون شورای سیاست خارجی امریکا که اخیرا کتابی با نام « چالش ایران برای ایالات متحده» چاپ کرده، می گوید که ایران علاوه بر برنامه هسته ای خود، چالشی را برای امریکا به سبب حمایت از تروریسم ایجاد کرده است و در راس فهرست حامیان تروریسم قرار دارد. برمن می گوید ایران کمک های بسیاری به گروههایی چون جهاد اسلامی فلسطین، حزب الله، القاعده و حماس کرده است و در طی سالهای 2003-2002، ده درصد از رابطان القاعده از ایران گذر کرده اند.
ایران هم چنین موقعیت خود را به عنوان قدرتی منطقه ای در خلیج فارس تثبیت کرده است و با کمک روسیه، چین و کره شمالی به درجه خودکفایی رسیده است. به گفته برمن در واقع توازن قدرت در منطقه به سبب قراردادهای همکاری نظامی دوجانبه ایران با کشورهای خلیج فارس، در حال تغییر است. این قراردادها نشان دهنده این است که کشورهای حاشیه خلیج فارس نگرانند که چتر هسته ای امریکا برای حفاظت از آنها کافی نباشد. به علاوه برمن می گوید که ایران در حال مداخله در امور عراق و افزایش نفوذ خود در آسیای مرکزی و قفقاز است.
برای مثال تفاهمنامه ای با آذربایجان امضا کرده است که در آن هر دو کشور متعهد شده اند که اجازه استقرار ارتش بیگانه در خاک خود ندهند و به اعتقاد برمن این تفاهم نامه تلاش ایران برای به کنار راندن آذربایجان از صحنه دریای خزر است زیرا با وجود ایران سرمایه گذاران خارجی از سرمایه گذاری در منابع انرژی این دریا صرف نظر خواهند کرد.
برمن هم چنین به عملکرد جامعه جهانی علیه ایران بدبین است و آنرا مانع رسیدن ایران به اهداف هسته ای خود نمی داند زیرا مذاکرات اتحادیه اروپا با ایران چیز جدیدی نیست و در گذشته هم کارساز نبوده است و اینکه این بازی هیچ گاه به پایان نخواهد رسید.
برمن پیش بینی می کند که به علت ظرفیت بالای هسته ای ایران، این کشور تا سال 2006 قادر به ساخت موشک هایی خواهد بود که می توانند روسیه، اوکراین و قزاقستان را هدف قرار دهند.
از این رو برمن چند پیشنهاد تاکتیکی برای امریکا دارد تا چالش های موجود را رفع کند. اول اینکه امریکا باید سیستم دفاعی موشکی خود را گسترش داده و تلاش های خود را برای منع گسترش هسته ای ادامه دهد. امریکا با این کار می تواند در شورای همکاری خلیج فارس تاثیر گذاشته و اوضاع را به نفع خود تغییر دهد. به اعتقاد برمن امریکا باید اتحادی را در خلیج فارس شکل داده و تقویت کند زیرا کشورهای خلیج فارس در صورت وجود گزینه ای دیگر می توانند سیاست فعلی خود را تغییر دهند.
برمن به طور خلاصه می گوید وقایع تاکنون نشان داده اند که تاخیر در زمان برنامه هسته ای ایران امکان پذیر است ولی زمان برای تغییر حکومت ایران باید سریع تر بگذرد. به اعتقاد او دکترین ریگان می تواند موفق واقع شده و تغییرات دموکراتیک را در ایران تسریع کند. از جمله این کارها افزایش گستره خبری امریکا در جهان و ازدیاد سازمان های غیر دولتی و تماس با خارجیان هستند ولی برای چنین برنامه هایی به گفته برمن بودجه ای موجود نیست.