آفتابنیوز : آفتاب: ماجرای حذف پادشاهان از کتابهای تاریخ را همه یادشان هست.
آموزش و پرورش بارها اعلام کرده چنین برنامه ای ندارد. اکنون میگوید راهکار دیگری برای روایت زندگی پادشاهان پیدا کرده است.
به گفته محیالدین بهرام محمدیان، آموزش و پرورش تغییر در محتوای کتب را در دستور کار قرار دارد اما برنامهای برای حذف زندگینامه پادشاهان از کتب تاریخی ندارد: "پادشاهان جزو تاریخ ایران هستند اما همه آنها محترم نیستند. ما زمانی جنایتهای پادشاهان را حذف میکنیم که بخواهیم کارهای آنها را لاپوشی کنیم اما زمانی که میخواهیم از عقب ماندگیهای زمان قاجار و پهلوی بنویسم باید نام آنها و همه جنایتهایشان را نوشت. باید در تاریخ پادشاهان جنایتکار را محاکمه کرد."
معاون وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی آموزش و پرورش به ایسنا گفته: "زندگی پادشاهان گذشته از جمله صفویه برای ما قابل احترام است، روش آموزش تاریخ تغییر میکند اما زندگی نامه شاهان تغییر نخواهد کرد.
محمدیان همچنین گفت: "مگر دانشمندان از جمله ابوعلی سینا پیشینه تاریخی ایران نیست چرا کسی نگران حذف زندگی نامه این دانشمندان نیست، چرا نسبت به انسانهایی که محترم نیستند حساس شدهاید؟"
این در حالی است که پیش از این رئیس گروه مطالعات تاریخ وزارت آموزش و پرورش گفته بود: "در تغییرات جدید، تاریخ نگاریهای نظامی و پادشاهان از کتب تاریخ مقاطع تحصیلی راهنمایی و دبیرستان حذف میشود؛ کتابهای تاریخ جدید این دو مقطع با رویکرد فرهنگی و تمدن پرور جایگزین تاریخ نگاریهای سیاسی و نظامی پادشاهان و جنگها میشود و تغییرات در کل متون تاریخ زمان بر است و حتی سالها به طول میانجامد."
این اظهار نظرها با واکنشهای تندی مواجه شد و البته آموزش و پرورش هم از تصمیم خود کوتاه آمد. به هر حال اکنون معاون وزیر از محاکمه پادشاهان تاریخ ایران حرف میزند. چیزی که باز هم میتواند واکنش برانگیز باشد.
کتابهای معارف و تعلیمات دینی هم تغییر میکند محمدیان همچنین درباره تغییر کتابهای درسی گفته است: "آموزش و پرورش در روشهای آموزش علوم از جمله ریاضی، زیست شناسی،تاریخ و تعلیمات دینی با مشکل مواجه است لذا درصدد تغییر روشهای آموزش علوم هستیم."
معاون پژوهشی آموزش و پرورش همچنین از تغییر محتوا و روشهای کتب دینی و معارف خبر داد: "دانشآموز باید رشد همهجانبهای داشته باشد و به یک صلاحیت مشترک در حوزه تفکر، معارف اسلامی، علوم تجربی، ریاضیات، بهداشت و سلامت، علوم انسانی، علوم اجتماعی، آداب و مهارت زندگی، کار و فناوری، ادبیات فارسی و زبان انگلیسی برسد."