کد خبر: ۱۳۹۹۲۱
تاریخ انتشار : ۰۴ آذر ۱۳۹۰ - ۲۳:۰۸

رییس دانشگاه علامه مامور بازنگری در محتوا و عناوین دروس علوم انسانی شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با پایان‌یافتن ماموریت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بازنگری سرفصل‌های علوم انسانی، حجت‌الاسلام صدرالدین شریعتی، رییس دانشگاه علامه طباطبایی از سوی وزارت علوم مامور بازنگری در محتوا و منابع دروس رشته‌های علوم اجتماعی، علوم تربیتی، روان‌شناسی، اقتصاد، حقوق و علوم سیاسی و سایر رشته‌های علوم انسانی شد.

این اقدام در شرایطی است که پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اسامی ۳۸ سرفصل بازنگری‌شده علوم انسانی را اعلام کرد که براساس آن فاز اول ماموریت دولت در بازنگری علوم انسانی به پایان رسیده است و اصلی‌ترین مرحله یعنی بازنگری در محتوا و منابع دروس آغاز شده است.

از این رو فاز جدید و اصلی بازنگری در علوم انسانی قرار است از سوی دانشگاه علامه و به سرپرستی صدرالدین شریعتی، رییس این دانشگاه انجام شود.

از دانشگاه علامه خبر می‌رسد که با توجه به واگذاری مسوولیت این اقدام به رییس دانشگاه علامه از سوی مسوولان وزارت علوم، کارگروه‌های تخصصی بازنگری در محتوا و منابع دروس رشته‌های علوم انسانی تشکیل شده است و با هماهنگی سایر روسای دانشگاه‌ها و کارگروه‌ها کار خود را برای بازنگری در محتوای دروس آغاز کرده‌اند.

بازنگری در علوم انسانی از سال ۱۳۸۸ در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است که از اول سال جاری فاز نخست این اقدام یعنی بازنگری در سرفصل‌ها به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی واگذار شد. واگذاری اصلی‌ترین مرحله بازنگری در علوم انسانی یعنی بازنگری در محتوا و عناوین دروس به شکلی به رییس دانشگاه علامه واگذار شده است که او از ابتدا جزو موافقان اصلی این اقدام بود.

شریعتی جزو اولین روسای منصوب‌شده از سوی دولت نهم در سال ۸۴ است که تاکنون بر مسند این دانشگاه نشسته است. او پیش از این به مدت چهار سال در سال‌های ۷۲ تا ۷۶ معاون وزیر کشور بود و در دوران مدیریت او در دانشگاه علامه به دلیل بازنشستگی بیش از حد استادان در دانشکده‌های علوم انسانی این دانشگاه مورد انتقاد بسیاری از دانشجویان و استادان این دانشگاه و برخی نمایندگان مجلس قرار گرفت.

او همچنین از جمله مدافعان اصلی اجرای طرح‌های تفکیک جنسیتی و ایجاد پردیس‌های دخترانه و پسرانه در دانشگاه‌هاست که با تشکیل پردیس‌های دخترانه به گفته خود سعی در دادن «حرمت بیشتری به دختران و جذب استادان خانم در پردیس دختران» دارد.

از این رو دکتر سعید قدیمی، مدیرکل دفتر پشتیبانی و حمایت آموزش عالی وزارت علوم که جزو مسوولان اصلی و مرتبط با بازنگری در علوم انسانی در وزارت علوم است در گفت‌وگو با «شرق»، ضمن تایید خبر فوق از تقسیم کار بازنگری در علوم انسانی به منظور دریافت نتیجه‌ای بهتر در میان دانشگاه‌های کشور خبر داد.

او با اشاره به اعلام سرفصل‌های جدید از سوی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می‌گوید: بازنگری در علوم انسانی نه‌تنها مطالبه مهمی از سوی مردم و مسوولان است بلکه در قانون برنامه پنجم، فصل سوم، ماده «۱۵»، شش تکلیف به وزارت علوم واگذار شده است که در صدر این تکالیف بازنگری در سرفصل‌ها و دروس آموزش عالی مشخص شده است.

او می‌افزاید: بر این اساس ما کار را با پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی شروع کردیم و کاری که این پژوهشگاه انجام داد کاملا در سطح بود که ما در ابتدا سرفصل‌های موجود را بدانیم و بازنگری کنیم و بعد از آن به کارهای عمقی و منابع بپردازیم.

او در پاسخ به سوال شرق مبنی بر چرایی واگذاری بخشی از بازنگری علوم انسانی به دانشگاه علامه که بازنگری در محتوا و عناوین دروس است، می‌گوید: براساس بررسی‌هایی که ما انجام داده‌ایم، طبق برنامه باید۲۰٬۰۰۰ سرفصل علوم انسانی بازنگری شود که این امر نیازمند این است که ما براساس یک تقسیم کار از همه پتانسیل‌های موجودمان استفاده کنیم.

قدیمی در ادامه با تاکید بر اینکه در این روند دغدغه موازی‌کاری در میان دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها برای مسوولان وزارت علوم وجود دارد، می‌افزاید: این دغدغه موازی‌کاری‌ها و پژوهش‌های انجام‌شده در میان دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها به شکل موازی انجام می‌شود که برای ما در وزارت علوم نیز مطرح است اما در برنامه‌هایمان سعی داریم کمترین موازی‌کاری صورت بگیرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین