آفتابنیوز : آفتاب: هفدهمین نشست نقد نغمه یکشنبه ششم آذر در فرهنگسرای شفق برگزار شد.
هوشنگ کامکار در این نشست با انتقاد از صداوسیما درخصوص رعایت نکردن حق و حقوق مولف گفت: «من هرگز دست به ساخت آثار سفارشی نزدهام و حتی در سالهای دهه ۱۳۶۰ نیز قطعه «کجائید ای شهیدان خدایی» را با هزینههای شخصی و با فروش سکههای عروسیام ساختم و ضبط کردم.»
این آهنگساز افزود: «من هرگز امتیاز این اثر را واگذار نکردهام. فقط دو بار از طرف ارشاد برای اجرای زنده آن از من اجازه خواستند که گفتم ایرادی ندارد، اما هم در صداوسیما و هم در رادیو به هر شکلی که بخواهند و بدون هیچ گونه اجازهای آن را به نام خودشان پخش میکنند. همچنین در قبال تمام سالهایی که این اثر پخش شده هرگز حق و حقوقی پرداخت نشده است.»
کامکار تصریح کرد: «هزینههای تولید آثار موسیقایی در کشورمان بسیار بالا است. رعایت نکردن مسئله کپی رایت در میان مردم نیز به معضل دیگری برای شکست اقتصادی آثار موسیقایی تبدیل شده است.»
کامکار ادامه داد: «من در طول چند سال اخیر پنج آلبوم با هزینهای بالغ بر 200 میلیون تومان منتشر کردهام، اما به دلیل کپی غیر قانونی این آثار در سایتهای اینترنتی، ناشران تنها حدود چهار میلیون تومان به من پرداخت کردهاند. اگر مردم هم به این رویه ادامه دهند و به کپی اینترنتی غیر مجاز آثار موسیقی بپردازند شاید در آینده دیگر شاهد تولید آثار جدی نباشیم.»
کامکار در این نشست که به نقد و بررسی پوئم سمفونی خرمشهر و حلبچه اختصاص داشت دراینباره گفت: «من این اثر را به سفارش کسی ننوشتهام و معتقدم این آلبوم کاملترین اثر من تا به امروز محسوب میشود و هر دو پوئم سمفونی خرمشهر و حلبچه را بسیار دوست دارم. اگر نتوانم این کار را با شکل و شمایل مرسوم تولید و عرضه کنم حتماً آن را بر روی فضای مجازی اینترنتی و از طریق شبکههای اجتماعی منتشر میکنم.»
کامکار در مورد نحوه شکل گرفتن حمایتهای مالی این اثر تصریح کرد: «روزی ماجرای آروزی انتشار چنین اثری را که برای قهرمانان خرمشهر و فاجعه حلبچه در ذهن داشتم برای یکی از دوستان تعریف میکردم. از قضا این فرد در بانک گردشگری سمتی داشت و گفت ظاهرا در این بانک بودجهای برای حمایت از چنین فعالیتهای فرهنگی وجود دارد و با پیشنهاد خود او این اتفاق به سرانجام رسید.»