آفتابنیوز : آفتاب: مدیرکل صداوسیمای مرکز اصفهان گفت: در حال حاضر رسانهها بخش گستردهیی از قدرت نظام جهانی را تشکیل میدهند و نقش کلیدی در توسعهی پایدار کشورها بازی میکنند.
علی کلباسی در کنفرانس ملی توسعه پایدار و عمران شهری با اشاره به اینکه امروز مردم در جهانی زندگی میکنند که ساختهی رسانه است، ابراز عقیده کرد: به دلیل تاثیر تبلیغات رسانههایی که برعلیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند، برخی از دانشجویان پیشرفتهای کشور در زمینههای مختلف را باور ندارند.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به یک توسعهی پایدار نیاز به شناخت رسانههاست، افزود: در حال حاضر ۱۸ هزار شبکه ماهوارهیی در ایران توسط گیرندههای حرفهیی ماهوارهیی قابل دریافت است.
مدیرکل صداوسیمای مرکز اصفهان با اشاره به اینکه ۴۱۹ شبکه ورزشی، ۳۸۷ شبکه فیلم، ۳۸۰ شبکه پخس موسیقی، ۲۷۳ شبکه مستند، ۲۵۲ شبکه کودک و نوجوان، ۹۲ شبکه اقتصادی، ۷۴ شبکه مد،۲۳ شبکه تاریخی و بیش از ۷۷۰ شبکه غیراخلاقی وجود دارد، بیان کرد: این شبکهها در پشت پخش برنامههای خود مسائلی همچون شیطانپرستی، سبک زندگی غربی و خشونت را آموزش داده و بر علیه توسعه پایدار کشور اقدام میکنند.
کلباسی ادامه داد: ۱۵۰ شبکه فارسی زبان توسط گیرندههای ماهوارهیی قابل دریافت است که در مقاطعی تاثیرگذار بودهاند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل ورود غیرقانونی گیرندههای ماهوارهیی به کشور توجهی به سواد رسانهیی آن نشده است، گفت: سواد رسانهیی کمک میکند تا افراد اهداف تهیهکنندگان برنامههای مختلف را درک کرده و با توانایی تحلیل این برنامهها، کمتر تحت نفوذ رسانههای مختلف قرار گیرند.
مدیرکل صداوسیمای مرکز اصفهان اضافه کرد: در سال ۱۹۸۲ سازمان یونسکو طی بیانهای اعلام کرد رسانهها نیروهای قدرتمند و قابل توجه در جهان هستند و باید آموزش منسجم و نظاممند در ارتباط با سواد رسانهیی به همراه فرهنگ شهروندی به افراد تعلیم داده شود.
کلباسی توانایی استفاده از تکنولوژی روز، توانایی تحلیل گزارشهای رسانه و واکنشهای جامعه و توانایی تشخیص، تحلیل و کلیشهسازی خشونت در رسانه را آموزشهایی دانست که باید به افراد جامعه داده شود.
وی با بیان اینکه اهداف یک رسانه از ابتدای شکلگیری آن مشخص میشود، اذعان کرد: صداوسیما در جهت تقویت نظام جمهوری اسلامی فعالیت میکند و اهداف آن با رسانههای خارج از کشور متفاوت است؛ در نتیجه نمایش بسیاری از تصاویر و برنامهها توسط آن امکانپذیر نیست.
مدیرکل صداوسیمای مرکز اصفهان با اشاره به اینکه امروزه 18 هزار رسانه خارجی در جهت تخریب فکری جوانان فعالیت میکنند، بیان کرد: جوانان باید آموزشهای لازم را برای تحلیل و تشخیص رسانهها ببینند؛ چراکه اگر نتوانند به کشور خود اعتماد کنند و خوشبین باشند، توسعهی پایدار ممکن نمیشود.