کد خبر: ۱۴۱۱۴۶
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۸

واکنش وزیر دفاع به درخواست اوباما برای بازگرداندن پهباد جاسوسی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی صبح امروز در آیین افتتاح دوازدهمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری با بیان اینکه پژوهش موضوع مقدس، غرورآفرین و انگیزه‌بخش است، گفت: پرداختن به امر پژوهش و تحقیق در حقیقت به کار گرفتن برترین موهبت و هدیه الهی به انسان و گرامی داشتن اوست. اگرچه امروز فناوری ابزار نظام سلطه است، دانشی که امروز در چنگال نظام سلطه قرار گرفته به عنوان ابزاری برای پایداری، قوام و استحکام نظام استکبار است.

وزیر دفاع افزود: امروز یکی از حوزه‌های اصلی مبارزه، حوزه فناوریست، بنابراین در یک نگاه موضوع دانش و فناوری را یک مبارزه مقدس و جهاد قلمداد می‌کنیم، جهادی که شهدای گرانقدری را طی دو سال گذشته در راهش تقدیم کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: نظام سلطه نه تنها دانش و فناوری را به عنوان ابزاری برای بهره گیری اقتصادی از دنیا استفاده می‌کند، بلکه نظامی است که تسلط فرهنگی خود را بر اساس آن تحکیم می‌بخشد و همه مشروعیت فرهنگی اش را بر اساس قدرت دانش و فناوری اش کسب کرده است، لذا به همین دلیل از در پیشرفت علمی ایران بسیار در هراس است.

سردار وحیدی با بیان اینکه از روز اول انقلاب، کشورمان در تحریم علمی بوده است، گفت: امروز نیز بعضی رشته‌ها را در دانشگاه‌هایشان برای دانشجویان ایرانی ممنوع کرده‌اند. سانسور علمی و مرزبندی علمی درباره ایران با قدرت اعمال می‌شود و این نشان از همان نگرانی نظام سلطه از قدرت فناورانه جمهوری اسلامی ایران است.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه امروز در مسیر رشد دائمی در حوزه فناوری قرار داریم، سه مسئله توسعه آینده پژوهی، اولویت گذاری در حوزه پژوهش و فناوری و ساماندهی نظام نوآوری ملی را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر بحث آینده‌پژوهی را به خوبی توسعه ندهیم ممکن است با فناوری‌های بنیان‌برکن مواجه شویم که تصور و شکل دنیا را تغییر دهد. بنابراین باید حوزه آینده پژوهی را تقویت کنیم تا بتوانیم به یک آینده‌نگاری درست در حوزه فناوری دست پیدا کنیم.

وی در عین اینکه نقشه جامع علمی کشور را به عنوان یک سند زیربنایی بسیار ارزشمند دانست، تصریح کرد: اما هنوز در حوزه اولویت‌های فناوری و نقشه راه فناوری‌ها باید فناوری‌های مورد نیاز را بر اساس ماتریس جذابیت و امکان پذیری و با توجه به شاخص‌های بومی فهرست کنیم تا ساماندهی بهتری از این همه توان و ظرفیت کشور در حوزه فناوری داشته باشیم.

سردار وحیدی با برشمردن اجزای مختلف نظام نوآوری ملی گفت: شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد سیاست‌گذار نظام نوآوری ملی، صندوق نوآوری به عنوان نهاد مالی واسطه و واحدهای پژوهشی و تحقیقاتی به عنوان بخش دیگری از این نظام باید رابطه روانی با یکدیگر داشته باشند، تا بتوانیم برنامه‌های‌مان را خیلی روشن دنبال کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه امروز دیگر پژوهش و فناوری دفاعی و غیر دفاعی فرقی باهم ندارند، گفت: امروز به سمتی می‌رویم که نفت و انرژی ما نیز به مفهوم عام به حوزه دفاعی تبدیل شده‌اند چرا که امروز با تحقیقات سخت و نرم در حوزه‌های مختلف مواجهیم، اما به هیچ وجه نگران نیستیم و فکر می‌کنیم در این شرایط می‌توانیم توان ذاتی خود را بیش از پیش نشان دهیم.

وزیر دفاع کشورمان دشمن را یک دشمن بی‌منطق، زورگو و کم‌خرد قلمداد کرد و با اشاره به کنترل در آوردن پهباد جاسوسی آمریکا گفت: هواپیمایشان تجاوز کرده، جمهوری اسلامی ایران نیز با قدرت از خود عکس‌العمل نشان داده است، حال به جای اینکه از ملت ایران عذرخواهی کنند با پررویی کامل می‌گویند، هواپیما را پس دهید، این در حالیست که جمهوری اسلامی ایران با منطق قوی بدون اینکه دنبال تسلط و سلطه‌جویی بر جایی باشد با قدرت از مواضع خود و منافع مردم ایران دفاع می‌کند و کوتاه نمی‌آید.

سردار وحیدی با بیان اینکه توان پژوهشی، توان بسیار مهم و زیربنایی بسیار استوار است، گفت: با ارتباطات خیلی گسترده با مراکز پژوهشی، وزارت علوم و شرکت‌های دانش بنیان، اقدام به ایجاد منظومه‌ای بسیار قوی از مجموعه‌هایی که می‌توانند بار مسئولیت بزرگ تحقیقات دفاعی را به دوش گیرند، ایجاد کرده و این منظومه را تکمیل خواهیم کرد.

وی افزود: کشورمان همچنان در مسیر یک حرکت جهشی در حوزه علم و فناوری قرار دارد و پژوهشگران و محققین سربازان اصلی این جبهه مهم و با ارزش محسوب می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین