آفتاب: اولین جلسه هیئت مرکزی بازرسی انتخابات کشور، با هدف جلوگیری از ابهامات احتمالی در جریان انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در وزارت کشور تشکیل شد.
در این جلسه از لوگوی هیئت مرکزی بازرسی انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی رونمایی شد.
اولین جلسه هیئت مرکزی بازرسی انتخابات کشور با حضور غلامعلی حاجیزاده رییس هیئت مرکزی، محمدجواد دوراندیش دبیر و عضو هیئت مرکزی بازرسی و سایر اعضاء روز چهارشنبه در وزارت کشور برگزار شد.
بنا بر گزارش سایت وزارت کشور، غلامعلی حاجیزاده با بیان اینکه «ارتقاء سطح اقتدار ملی از جمله دغدغههایی است که در صدر توجه نخبگان حکومتی و فرهیختگان سیاسی هر جامعه قرار دارد» اظهار کرد: امروزه در عصر جهانی شدن علاوه بر وجه سختافزاری اقتدار ملی که در افزایش توان دفاعی جهت صیانت از مرزهای سرزمین جلوهگر است، وجه نرم افزاری اقتدار ملی بیش از پیش مورد اهتمام قرار گرفته و از این طریق وصول به اقلیم توسعه پایدار، طراحی میشود.
وی ادامه داد: یکی از مؤلفههای وجه نرمافزاری اقتدار ملی، تعمیم فرهنگ مسوولیت پذیری، ارتقای همبستگی اجتماعی، افزایش گردش نخبگان، توسعه نیروی انسانی و مشارکت سیاسی در عرصه سرنوشت میباشد.
حاجیزاده ادامه داد: در عصر جدید متداولترین شکل مشارکت سیاسی، مشارکت انتخاباتی است که زندگی آحاد مردم را تحتالشعاع خود قرار داده و در این راستا به مدد فرآیند اجتماعی شدن و مشارکت مؤثر انتخاباتی، آحاد جامعه از شخصیت رشد یافته برخوردار و مناسبات سیاسی و اجتماعی سالم میگردد.
رییس هیئت مرکزی بازرسی انتخابات تصریح کرد: چنین جامعهای هنر بزرگ عبور از بحرانها را آموخته و به تأسیس بنیاد تمدن انسانی دست مییازد.
وی ادامه داد: انتخابات بنیادیترین بستر و مجرای مشارکت مردم در اداره جامعه و حاکمیت مردم در تعیین سرنوشت خویش است.
رییس هیئت مرکزی بازرسی انتخابات یادآور شد: در نظام اسلامی حضور آگاهانه در عرصه انتخابات بیانگر برخورداری از همتی بلند، انگیزهای عمیق، بصیرتی نافذ و شور مخلصانهای است که نمایشی باشکوه از مردمسالاری دینی، همبستگی ملی، مشارکت عمومی و انسجام همگانی را جلوهگر ساخته و ظرفیت و توانایی نظام اسلامی را برای استفاده از اندوخته عظیم ملت برای باز تولید ارزشهای محوری و مشروعیت ساز خود نشان میدهد.
حاجیزاده اساس انتخابات را جلب اعتماد مردم در نظام مردمسالاری دینی دانست و گفت: حیثیت این نظام معطوف به برگزاری انتخاباتی سالم، قانونی و در بستر ضوابط و مقررات است.
وی با بیان اینکه «صیانت از آرای مردم، استفاده از قویترین و کارآمدترین سیستمهای کنترلی و بازرسی را به منظور تضمین کمیت و کیفیت کار ایجاب میکند» یادآور شد: وزارت کشور مأموریت اجرا و مسوولیت صحت جریان انتخابات را برعهده دارد و باید از ضمانتهای لازم جهت اجرای همه جانبه و دقیق قانون برخوردار باشد و این مهم در گرو ایجاد سیستم بازرسی مؤثر و کارآمد میباشد.
حاجیزاده تاکید کرد: وظیفه بازرسی وزارت کشور نسبت به عملکرد نامزدها، مجریان انتخابات، جمعآوری، ثبت و مستندسازی فعالیتها است و در این خصوص، هیئت مرکزی بازرسی انتخابات در وزارت کشور با دستور وزیر محترم کشور بمنظور کنترل حسن جریان انتخابات تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه «هیئت مرکزی اقدام به تهیه دستورالعملها و فرمهای مورد نیاز هیئتهای بازرسی و همچنین برنامه ریزی و انتصاب هیئتهای بازرسی استانها نموده است» اظهار کرد: تاکنون اعضای هیئتهای بازرسی استانها انتخاب و پیش نویس احکام آنها نیز صادر شده است.
رییس هیئت مرکزی بازرسی انتخابات کشور تصریح کرد: این هیئت در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی با همکاری ۱۵۵ نفر اعضای هیئتهای بازرسی استانها، ۶۲۱ نفر اعضای هیئتهای بازرسی شهرستانها، بیش از ۱۵۰۰ نفر اعضای هیئتهای بازرسی حوزههای فرعی، ۲۴۰۰نفر سربازرس، قریب به ۴۸۰۰۰ نفر بازرس و ۱۰۰ نفر بازرس ویژه که همگی از اقشار مختلف جامعه و معتمدین مردم میباشند، کنترل و بررسی حسن جریان انتخابات را بهعهده دارد.