آفتابنیوز : آفتاب: جانشین فرمانده انتظامی ناجا امروز (سهشنبه ۶ دی ۹۰) در همایش تخصصی پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: «قاچاق کالا تنها جنبه اقتصادی ندارد بلکه از لحاظ اخلاقی، فرهنگی و اجتمایی نیزتاثیر گذار است، قاچاق کالا پیچیدگیهای فراوانی در امر مبارزه دارد در صورتی که اگر این موضوع تنها جنبه اقتصادی داشت بسیار راحتتر میتوانستیم به آن رسیدگی کنیم.»
احمد رضا رادان افزود: «قاچاق کالا اگر تنها جنبه اقتصادی داشت به یک گوشه از وضعیت کشور ضربه میزد اما زمانیست که این امر جنبه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مییابد؛ ما از یک طرف با تحریم روبرو هستیم و از طرف دیگر دشمنان میخواهند بخشی از تولید را به زانو در بیاورند، این امر علاوه بر خلاء تولید، موضوع بیکاری را نیز رواج میدهد.»
وی با بیان اینکه برخی از قیمتها نیز مصرف کننده را به سوی کالای قاچاق سوق میدهد، اظهار داشت: «میتوان به جرات گفت کالای قاچاق تولید و سرمایه گذاری در ایران را هدف قرار داده است.»
جانشین فرمانده نیروی انتظامی گفت: «امسال ارزش ریالی پروندههای کشف شده 741 میلیارد تومان بود که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.»
رادان هدفگذاری پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز را تمرکز روی پروندههای بالای یک میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: «باید از وقت گذاشتن زیاد روی پروندههای کوچک پرهیز کرد و روی پروندههای بالای یک میلیارد ریال متمرکز شد. اگر چند هزار پرونده در یک استان تشکیل شود دیگر فرصتی برای مبارزه با باندهای کلان نمیماند.»
وی با یاد آوری اینکه ماموریت پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز، جهادگونه است از ماموران خواست دسترسی به انبارهای کلان قاچاق و برخورد با مظاهر علنی قاچاق را در دستور کار قرار دهند.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: «امروز دشمنان برای خنثی کردن تلاش جوانان و منحرف کردن خط فکری آنها اقدامات بسیاری را انجام دادهاند. آنها ناراحت هستند که ما به تکنولوژیهای متفاوت دست یابیم که باعث برتریمان نسبت به سایر کشورها شود. یکی از اقدامات دشمن در این عرصه ورود کالاهای قاچاق فرهنگی است زیرا جوانی که به سمت انحراف میرود نمیتواند به سمت تولید حرکت کند و به انحراف کشیده میشود.»
رادان با انتقاد از برخی افراد جامعه که ناتوی فرهنگی را انکار میکنند، گفت: «هنوز تعداد زیادی در خواب هستند و معتقدند که جنگ فرهنگی و ناتوی فرهنگی وجود ندارد. آنها نمیدانند که دشمن چه اقداماتی را در دستور کار دارد که بتواند جوانان ما را به انحراف کشیده و آنها را از دستمان در بیاورند.»
جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه قانون مبارزه با قاچاق کالا که امروز از آن استفاده میشود مربوط به ۷۰ سال پیش است، اظهار داشت: «اگرچه در گذشته این قانون برای مبارزه با قاچاق کالا کفایت میکرد اما امروز مجرمان راه فرار از قانون را یاد گرفتهاند و طبیعی است که نمیتوان مبارزه را با این قانون تکمیل کرد. البته امیدواریم قانون جدید راه مبارزه را هموارتر کند. از نمایندگان مجلس و رئیس مجلس میخواهیم که قانون را برای اجرا تا پایان سال ابلاغ کنند.»
رادان برخورد با پروندههای مشروبات الکلی و محصولات مخرب فرهنگی را دو اولویت مهم پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرد و افزود: «وقتی میگوییم که اولویتهای پلیس برای مبارزه با قاچاق کالا چند جانبه است در استانهای هدف جرایمی را که در اولویت قرار دارند دستهبندی میکنیم. امروز پروندههای مشروبات الکلی، محصولات مخرب فرهنگی و محصولاتی که تولید کشور را خدشهدار میکند در اولویت برخورد پلسی قرار دارند.»