آفتابنیوز : آفتاب: در بحبوحه نوسانهاي شديد نرخ ارز، واردكنندگان خودرو به خوبي در حال صيد ماهي از اين آب گلآلود هستند.
در چند ماه اخير نرخ آزاد ارز با نوسانات شديدي روبرو بوده است. در اين مدت نرخ مرجع ارز نيز كمتر از 10 درصد رشد داشته است در اين شرايط اما با هر نوسان و افزايش نرخ آزاد ارز، خودروهاي وارداتي افزايش چند ميليون توماني را در بازار تجربه كردهاند.
درواقع شركتهاي واردكننده خودرو اگرچه با استفاده از ارز دولتي محصولاتشان را وارد ميكنند، اما در زمان عرضه، اين خودروها را بر مبناي نرخ آزاد ارز قيمتگذاري كرده و وارد بازار ميكنند.
در اين حالت شركتهاي واردكننده خودرو به دلالان نوسانگيري تبديل شدهاند كه علاوه بر سود معقول كار خود، سود سرشاري نيز از ناحيه مابهالتفاوت نرخ بانك مركزي و بازار آزاد ارز كسب ميكنند.
در حال حاضر كار به جايي رسيده كه واردكنندگان خودرو حاضر به عرضه محصولات به بازار با وجود قيمتهاي بالاي آن نيز نبوده و با دپو كردن محصولات در انبارها، در انتظار رشد بيشتر نرخ ارز آزاد براي افزايش بيشتر قيمتها و كسب سود بيشتر از فروش خودروها هستند.
در مواردي نيز اين شركتها به جاي عرضه محصولات در سيستم نمايندگيهاي فروش خود به قيمتهاي رسمي، محصولات را به صورت يكجا و به قيمتهايي بالاتر از قيمت بازار، به دلالان و واسطهها مي فروشند. دلالان نيز خودروها را در انبارها ميخوابانند تا با رشد بيشتر نرخ ارز زمان عرضه اين محصولات به بازار فرا رسد.
فرايند شكل گرفته در عملكرد شركتهاي واردكننده خودرو در حالي است كه از سال گذشته به دنبال رشد بيش از اندازه قيمت خودروهاي وارداتي، سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان قيمت اين خودروها را نيز تحت كنترل خود قرار داده و رصد ميكند. شايد به همين دليل است كه در حال حاضر شركتهاي واردكننده خودرو از عرضه محصولات به بازار خودداري كرده و به فروش آن به دلالان و واسطهها به قيمتهاي بالاتري روي آوردهاند.
به گزارش ايسنا،در اين شرايط به نظر ميرسد سازمان حمايت از مصرفكنندگان و توليدكنندگان بايد با كسب سود نامشروع از سوي تعدادي شركت واردكننده خودرو به بهاي متلاطم شدن بازار داخلي جلوگيري كند. هرچند كه در آب گلآلود نرخ ارز، شركتهاي واردكننده خودرو همچنان مشغول ماهيگيري هستند.