کد خبر: ۱۴۲۳۷۰
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۴

«تاج‌محل» در شرايط بحراني

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:به دليل سست شدن پايه‌هاي «تاج‌محل»، اين بنا در شرايط بحراني قرار گرفته است.

در شرايطي كه در نيمه ماه اكتبر سازمان‌ پژوهش‌هاي باستان‌شناسي كشور آسيايي «هند» در بيانيه‌اي با رد ادعاي برخي كارشناسان در مورد ادعاي تخريب بناي تاريخي «تاج‌محل» اعلام كرد كه اين بناي در شرايط خوبي بوده و هيچ خطري آنرا تهديد نمي‌كند، روز گذشته اعلام شد كه شرايط «تاج‌محل» بحراني است.

به گزارش هريتيج‌كي، اكنون دولت هند قصد دارد در يک قالب پروژه شش ماهه استحکام تاج‌محل و حجم خسارات وارد شده به آنرا ارزيابي كرده و نسبت به مرمت اين بنا اقدام كند.

كارشناسان مشكل اصلي تاج‌محل را سست شدن پايه‌هاي آن دانسته معتقدند منبع اين مشكل عوامل متعددي است كه آب رود «جمنا» را آلوده كرده كه از آنجمله مي‌توان به پس‌ماندهاي صنعتي اشاره كرد.

آنها همچنين بر اين باورند كه از سال گذشته ترك‌هايي به وضوح در تاج‌محل پديدار شده و چهار مناره اين بنا در حال كج شدن هستند.

بناي تاريخي تاج‌محل كه در سال 1983 ميلادي در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده، در سال 2010 نيز ميزبان نزديك به هفت ميليون گردشگر بود كه بر اين اساس عنوان جاذبه نخست گردشگري هند را به خود اختصاص داد.

در اين شرايط مسوولان ايالت گوجرات در قالب طرح سه ساله قصد دارند در قالب طرح توسعه فرودگاه شهر «آگرا» كه شامل احداث چند ترمينال جديد و نصب تجهيزات لازم براي فعاليت شبانه‌روزي است، تعداد بازديدكنندگان تاج‌محل را دو برابر كنند. ‌

اين در حالي است كه در سال‌هاي اخير و بويژه در سال 1997 ميلادي با هدف برگزاري يك كنسرت موسيقي در اين مكان، اقداماتي در راستاي رفاه گردشگراني كه قصد بازديد از اين بنا را داشتند، انجام شدند كه از آن جمله به توسعه‌ي راه‌هاي منتهي به اين بناي تاريخي مي‌توان اشاره كرد.

البته باستان‌شناسان هندي بر اين باورند كه افزايش تعداد بازديدكنندگان از اين بناي تاريخي سبب تسريع در روند تخريب اين بنا مي‌شود و به همين دليل، آنها انجام اقدامات حفاظتي را درباره‌ي اين بناي تاريخي‏، پيش از هجوم گردشگران به آن مي‌خواهند.

بناي تاريخي «تاج‌محل» در قرن هفدهم ميلادي به‌دستور يكي از پادشاه‌هاي مغول هند به نام شاه‌جهان براي اثبات علاقه‌اي او به همسرش در مدت 22 سال ساخته شده است.

اين بنا كه در شمال شهر آگرا در منطقه‌ي گوجرات و در 400 كيلومتري دهلي‌نو ـ پايتخت هند ـ واقع است، نمايي از سنگ مرمر سفيد دارد و طبق بررسي‌هاي باستان‌شناسان با استفاده از 20 هزار قطعه‌سنگ مرمر روي سكويي عظيم از مرمر بنا شده است.

نماي اين بناي تاريخي در سال‌هاي اخير به‌دليل آلودگي‌هاي محيطي ناشي از فعاليت‌هاي معادن منطقه‌ي گوجرات، صدمه ديده و رنگ آن از سفيد به زرد متمايل و ترك‌هايي نيز در آن ايجاد شده است.

به گزارش ايسنا،از سوي ديگر، مقامات صنعت گردشگري هند در سال‌هاي اخير تلاش‌هاي زيادي را براي افزايش تعداد بازديدكنندگان اين بناي تاريخي انجام داده‌اند كه كه از آن جمله به توسعه‌ي باغ مجموعه، فرودگاه منطقه‌ي گوجرات، استاندارد كردن هتل‌هاي منطقه‌ي آگرا، تبليغ در شبكه‌هاي تلويزيوني بين‌المللي و تسهيل شرايط صدور ويزا براي گردشگران خارجي مي‌توان اشاره كرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین