آفتاب: این روزها انتقادات به انتصابهای فامیلی و غیر فامیلی دولتیها زیاد شده است. از انتصاب استانداران و فرمانداران در آستانه انتخابات نهم مجلس گرفته تا انتصاب داماد رئیس دولت به عنوان مدیر عامل سازمان استاندارد فریاد اعتراض بهارستان نشینها را بلند کرده است.
این مساله حتی باعث شده است که فشارها درباره انتصابهای پیشین محمود احمدینژاد نیز بیشتر شود و افرادی مانند روح الله احمدزاده کرمانی استاندار سابق فارس و رئیس امروز میراث فرهنگی نیز که از ابتدا به نوعی مورد اعتراض سیاسیون بودند، بیشتر و بیشتر شود تا جایی که...
این روزها انتقادات به انتصابهای فامیلی و غیر فامیلی دولتیها زیاد شده است. از انتصاب استانداران و فرمانداران در آستانه انتخابات نهم مجلس گرفته تا انتصاب داماد رئیس دولت به عنوان مدیر عامل سازمان استاندارد فریاد اعتراض بهارستان نشینها را بلند کرده است.
این مساله حتی باعث شده است که فشارها درباره انتصابهای پیشین محمود احمدینژاد نیز بیشتر شود و افرادی مانند روح الله احمدزاده کرمانی استاندار سابق فارس و رئیس امروز میراث فرهنگی نیز که از ابتدا به نوعی مورد اعتراض سیاسیون بودند، بیشتر و بیشتر شود تا جایی که شایعه عزل و بعد هم استعفای وی رسانهای شود.
در هر حال بعد از خبر ابقای رئیس سابق سازمان استاندارد و ناکامی داماد رئیس جمهور برای رسیدن به پست ریاست، ماندن یا نماندن «روح الله احمدزاده کرمانی» در سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی وگردشگری کشور جدیدترین خبری است که از جابجاییها در ساختمان پرماجرای زنجان به رسانهها میرسد.
ماندن یانماندنی که در میان تایید و تکذیب رسانههای دولتی و روابط عمومی این سازمان و اظهار بیاطلاعی «محمدحسن صالحیمرام» معاون اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهور معلق مانده است.
احمدزاده رفت یا ماند؟
ماجرای ضد و نقیضهای ماندن و رفتن آقای رئیس میراث فرهنگی از آنجا آغاز شد که مدتها بود تخلفاتی از سازمان میراث فرهنگی رسانهای میشد.
بیتوجهی به اخبار میراث فرهنگی، وضعیت سایتهای تاریخی و آثار در خطر میراث فرهنگی مانند سی و سه پل اصفهان و تخت جمشید که هر دو در آستانه فروپاشی قراردارند، پیش از این دامن بسیاری را در معاونت گردشگری و سرمایهگذاری گرفت و تا همین چند روز اخیر، معاونتهای میراث فرهنگی و صنایع دستی همچنان در سایه قرار داشتند و پاسخگوی چیزی نبودند.
این حرف و حدیث ها ادامه داشت تا اینکه خبرگزاری فارس و روزنامه ایران خبر از استعفای «روح الله احمدزاده کرمانی» رئیس سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی را منتشر کردند اما این اخبار که در روز گذشته روی خروجی این دو رسانه قرار گرفت، هر دو از سوی روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کشور تکذیب شد.
در هر حال براساس آنچه روزنامه ایران نوشته است احمدزاده کرمانی استعفای خود را به رئیس جموری تقدیم کرده است اما هنوز خبری از موافقت و مخالفت محمود احمدینژاد با استعفای احمدزاده شنیده نمیشود تا معلوم نشود رئیس میراث فرهنگی که فارس را به امید تهران ترک کرد ماندنی است یا رفتنی؟
هر چند براساس آنچه خبرگزاری فارس نوشته است احمدزاده کرمانی؛ رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ظهر روز یکشنبه، نامه استعفای خود را به احمدینژاد؛ رئیس جمهور تحویل داده و در محل کار خود نیز حضور نیافته است.
در خبر منتشر شده از سوی این خبرگزاری آمده «در پی فشارهایی که به احمدزاده کرمانی؛ معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای تغییر معاونان این سازمان اعمال شد، احتمال استعفای او قوت گرفته است.» اما روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی علاوه بر خبر استعفای مدیر این سازمان، فشارهای وارده به او برای تغییر وتحول را نیز کذب دانسته است.
ماجرای آقای داماد چه بود؟
اما در چند روز گذشته، علاوه بر مساله رئیس سازمان میراث فرهنگی، انتقادات بسیاری به احمدینژاد برای انتصاب دامادش به ریاست بر سازمان استاندارد مطرح شد که باعث شده است رئیس قبلی به سر میز خود برگردد.
انتقادات به احمدینژاد از آنجا شروع شد که شورایعالی استاندارد یکشنبهشب گذشته با حضور رییسجمهوری تشکیل جلسه داد و مهدی خورشیدی را با حفظ سمت به ریاست سازمان ملی استاندارد منصوب کرد وتغییر رییس سازمان استاندارد در اقدامی ناگهانی، در دستور کار قرار گرفت. پیش از این زمزمه نشستن مهدی خورشیدی بر کرسی بازرسی ریاستجمهوری به گوش میرسید که یکباره خبر انتصاب او بر سازمان استاندارد منتشر شد. این خبر اما رسما در پایگاه اطلاعرسانی دولت تایید یا تکذیب نشد.
با انتشار این خبر بود، اعتراضات به این انتصاب فامیلی اوج گرفت چرا که شعار دولت دهم مبارزه بافامیلگرایی وتقویت شایستهسالاری بود. اوج این اعتراضات تذکر کتبی ۴۲ نماینده مجلس به احمدینژاد نسبت به این انتصاب بود. در تذکر نمایندگان صراحتا عنوان شد که مهدی خورشیدی هیچ تجربه مدیریتیای ندارد بلکه تنها تجربهاش این است که داماد رییسجمهور است.
احمد توکلی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس نیز در همین رابطه با انتقاد از انتصابهای فامیلی در دولت هشدار داد: «دولت دچار تبارگرایی و قوم و خویشبازی است.»
توکلی در جمع دانشجویان شیراز گفت: «تبارگرایی و قوم و خویشبازی با سپردن امکانات و دادن امتیاز به اعضای خانواده و نزدیکان صاحبانمنصب صورت میگیرد که مهدی خورشیدی نمونهای از این مورد است.»
در هر حال، دامنه انتقادات که بالا گرفت روزنامه دولتی «ایران» روز دوشنبه در صفحه سه خود نوشت: «در حالی که بسیاری از رسانههای مدعی اصولگرایی و اصلاحطلبی در روزهای گذشته با انتشار خبر انتصاب مهدی خورشیدی به ریاست سازمان استاندارد، بهانه جدیدی برای تخریب و تهاجم به دولت ایجاد کرده و براساس آن به دور جدیدی از هجمهها دست بردند، اما شنیدههای خبرنگار ما حاکی از آن است اصولا تا این لحظه هیچ حکمی از سمت رییسجمهور برای مهدی خورشیدی صادر نشده است.»
یک روز پس از این نوشتار روزنامه دولتی ایران مراسم معارفه مهدی خورشیدی به عنوان رییس جدید سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی که قرار بود صبح روز سهشنبه برگزار شود منتفی اعلام کرد و گفته شد نظامالدین برزگری در سمت خود ابقا شده است.
نظامالدین برزگری، رییس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در گفتوگو با مهر از دستور جدید رییسجمهور برای بازگشت به کار خود در سمت رییس این سازمان خبر داد و گفت: آمدن فرد جدیدی به عنوان رییس سازمان ملی استاندارد منتفی شد.» برزگری توضیح داد: «شب گذشته (دوشنبهشب) رییسجمهور به بنده اعلام کرد که از فردا صبح مجدد به عنوان رییس سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، به کار خود در این سازمان ادامه دهم.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه قرار بود جلسه تودیع بنده و معارفه رییس جدید سازمان روز سهشنبه برگزار شود، افزود: چندان در جریان عدم برگزاری جلسه تودیع و معارفه نیستم، اما تماس دیشب (دوشنبهشب) رییسجمهور حاکی از این بود که باید از امروز مجدد در سمت قبلی مشغول به کار باشم.
برزگری در پاسخ به این سوال که آمدن فرد جدید به جای شما در سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران منتفی شده است، گفت: «بله. آمدن فرد جدید منتفی شده و بنده سر کار خود حاضر شدهام» تا به این ترتیب پروژه ریاست آقای داماد ناتمام بماند.
شفاف:در این میان به نظر میرسد، با توجه به شرایط موجود و حجم انتقاداتی که به دولت وارد است، از بازار ارز و سکه گرفته تا تخلفات گسترده در پرداخت یارانههای نقدی و درآمدهای نفتی و همچنین با توجه به نزدیک بودن اسفند ماه و انتخابات مجلس که از اهمیت خاصی نیز برای دولتیها برخوردار است، دولتیها بیشتر و بیشتر زیر ذربین قرار دارند و دیگر عزل و نصبها به آسانی گذشته نیست و دولت نمیتواند به راحتی دربرابر فشارهای سیاسیون و افکار عمومی تاب بیاورد.