کد خبر: ۱۴۲۷۲۴
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۹
دانستن حق مردم است

نمايندگان كلانشهرها در مجلس چه کردند؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: ارزيابي عملكرد مجلس، برآيند مجموعه عملكرد نمايندگان است و موكلين حق دارند گزارش مستندي كه حاكي از چگونگي عملكرد وكلاي آنها باشد در پايان كار داشته باشند. امر قانون گذاري و نظارت دو وظيفه اصلي نمايندگان است كه در قانون اساسي به صراحت بيان شده است. 

وظيفه نا نوشته ديگري نيز وجود دارد كه به تبع اين مسئوليت و واقعيات موجود در جامعه و منبعث از سوگندي است كه نماينده در پاسداري از حقوق مردم در مجلس ياد مي‌كند و آن عبارت است از توجه و رسيدگي به نارسايي‌ها و مسائل زيربنايي حوزه‌هاي انتخابيه. هر چند كه اين وظيفه نا نوشته درشهرها و حوزه‌هاي انتخابيه كوچك، نمود بيشتري دارد اما ... 

ارزيابي عملكرد مجلس، برآيند مجموعه عملكرد نمايندگان است و موكلين حق دارند گزارش مستندي كه حاكي از چگونگي عملكرد وكلاي آنها باشد در پايان كار داشته باشند. امر قانون گذاري و نظارت دو وظيفه اصلي نمايندگان است كه در قانون اساسي به صراحت بيان شده است.

وظيفه نا نوشته ديگري نيز وجود دارد كه به تبع اين مسئوليت و واقعيات موجود در جامعه و منبعث از سوگندي است كه نماينده در پاسداري از حقوق مردم در مجلس ياد مي‌كند و آن عبارت است از توجه و رسيدگي به نارسايي‌ها و مسائل زيربنايي حوزه‌هاي انتخابيه. هر چند كه اين وظيفه نا نوشته درشهرها و حوزه‌هاي انتخابيه كوچك، نمود بيشتري دارد اما نمايندگان شهر‌هاي بزرگ هم مسائل مربوط به حوزه‌هاي انتخابيه خود را پيگيري مي‌كنند.

با وجود اينكه گاهي نمايندگان در پيگيري مطالبات موكلين به موفقيت‌هايي دست پيدا مي‌كنند اما استثناهايي نيز وجود دارد كه طي آن پيگيري نمايندگان تا مدتها جواب نمي‌دهد. «تهران امروز» به سراغ نمايندگان كلانشهرهاي كشور رفته و عملكرد آنها را در حوزه منطقه‌اي و ملي جويا شده است. نمايندگان همچنين در مورد تاثير پيگيري‌هاي خود و مشكلاتي كه در اين راه داشته‌اند با «تهران امروز» سخن گفته‌اند.

اسناد عملكرد موفقم موجود است

عفت شريعتي نماينده مشهد و عضو كميسيون شوراها و امور داخلي كشور در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني «تهران امروز» گفت: در اين دوره توفيقات زيادي در حوزه انتخابيه داشتيم. وضعيت

حاشيه نشيني شهر مشهد بهبود پيدا كرده و مشكلات فراواني از قبيل آب، برق، مخابرات و آسفالت با كمك مسئولين و مديران عالي استان تا اندازه‌اي حل شد. وي همچنين به مطالبات ديگر موكلان خود اشاره كرد و گفت: مشكل گاز رساني به شهرهاي اطراف تا حدودي موفيقت آميز بود. همچنين فرودگاه حجاج مشهد كه پيگيري آن در مجلس هفتم شروع شده بود به مراحل قابل قبولي رسيد.

نماينده مشهد تصريح كرد: با همكاري مسئولين آب سد دوستي به شهر مشهد رسيد و جاده كلات 4 بانده شد. وي تصريح كرد كه اقدامات وي بيش از 90 درصد موثر بوده است و همه اسنادش موجود است. شريعتي ادامه داد: مخصوصا در ورزش بسيار موفق بوده‌ايم و بيت الغزل پيگيري‌هاي ما رديف بودجه مستقل براي شهر مشهد بود كه با فراهم شدن اين زمينه بودجه فرهنگي بهبود يافته و وضع زيارت در شهر مشهد ساماندهي شده است. شريعتي در خصوص مشكلات موجود در راه پيگيري‌هاي منطقه‌اي گفت: مطالبات مردم مشكلات خاص خود را دارد اما به توفيق خداوند و كمك مسئولين كارها خوب پيش مي‌رود. هر چند كه پيگيري‌ها زمان مي‌برد.

هراس نمايندگان كلانشهر‌ها از دولت

شكور اكبر نژاد عضو كميسيون اقتصادي و از نمايندگان تبريز در اين گفت‌وگو وظيفه اصلي نمايندگي را قانونگذاري و نظارت بر حسن اجراي قوانين دانست و گفت: وظيفه اجرايي برعهده نمايندگان نيست، از اين رو نوشتن پروژه‌ها به اسم خودمان اخلاقي نيست.

وي ادامه داد: اين در حالي است كه ما بسياري از طرح‌ها را پيگيري كرده‌ايم اما به جايي نرسيد؛ از جمله مسئله تامين آب و ساخت راه همچنين حفظ محيط‌زيست كه ‌اي كاش مي‌توانستيم در اين خصوص نيز كاري كنيم اما نشد. عضو كميسيون اقتصادي مجلس تصريح كرد: ساخت راه‌آهن ميانه تا تبريز كه 150 كيلومتر است از 10 سال پيش آغاز شده و به نظر مي‌رسد كه تا 10 سال آينده به طول بينجامد. جالب‌تر آنكه وي تاكيد دارد كه دولت بايد با دنيا ارتباط داشته باشد تا تكنولوژي به كشور وارد شود. اما در اصل جمع همه تلاش‌هاي ما، تعطيلي كارخانه‌ها و بيكاري بسياري از كارگران شده است.

وي عملكرد مجلس در حوزه ملي را نيز بسيار كم توفيق خواند و تصريح كرد: در اين مجلس تصويب برنامه پنجم يك سال به تاخير افتاد و برنامه‌اي مصوب شد كه شبيه برنامه نيست يا در مورد قانون هدفمندي يارانه‌ها كار بزرگي صورت گرفت اما نوع اجرا كشور را متضرر كرد.وي در پاسخ به اين سوال كه شما در پيگيري مطالبات مردم چقدر موفق بوده‌ايد گفت: در شهر‌هاي بزرگ نمايندگان خيلي مطالبات مردم را پيگيري نمي‌كنند چرا كه مي‌ترسند دولت پروژه‌ها را تعطيل كند.

وظيفه‌ام حل مشكلات منطقه‌اي نيست

محمد حسين فرهنگي از ديگر نمايندگان تبريز هم گفت كه وظيفه اصلي او حل مشكلات منطقه‌اي نيست. در عين حال تصريح كرد: قوانيني در مجلس به تصويب رسيد كه تاثير آن در استان ما هم مشهود است مانند قوانيني كه از قاليبافي و صنايع دستي حمايت مي‌كند. بيمه‌هاي اجتماعي نيز از اين دسته قوانين است.

وي كه با خبرنگار پارلمالي «تهران امروز» سخن مي‌گفت ياد آور شد: ما در مجلس بيشتر پيگير قوانين ملي بوديم كه اصلي‌ترين آن سياست‌هاي كشور براي 5 سال آينده، بودجه‌هاي سالانه، قانون هدفمندي يارانه‌ها است. وي ادامه داد: در عين حال پيشنهادات ما در حوزه‌هاي مختلف موثر بود از جمله پيشنهاد تاسيس پژوهشگاه علوم پزشكي، ساخت بيمارستان سيد الشهدا، تكميل آزاد را ه تبريز - زنجان، ايجاد مكان‌هاي ورزشي در منطقه و همچنين توسعه فرودگاه تبريز در عين حال بخش‌ها و روستاهايي نيز مشكلاتي داشتند كه حل شد. فرهنگي گفت: در عين حال برخي مشكلات به دليل نبود منابع كافي هنوز حل نشده است.

تاثير پيگيري‌هاي من قابل مشاهده است

دو نفر از نمايندگان اصفهان نيز از مشكلات منطقه و پيگيري‌هاي خود براي حل اين مشكلات سخن گفتند. حميد رضا فولادگر عضو كميسيون صنايع و معادن و نماينده شهر اصفهان به خبرنگار «تهران امروز» گفت: بخشي از بحث‌ها در مورد مسائل آب و منابع تامين آب بود كه با توجه به خشكسالي و كمبود آب، در جلسات متعددي با وزير نيرو و همچنين پيگيري مصوبات استاني حل شد. وي ادامه داد: از سوي ديگر با پيگيري‌هاي منطقه‌اي و جلسات متعدد با مديران استان طرح‌هاي نيمه تمام تعيين تكليف شده و طرح‌هاي جديد در دستور قرار گرفت.

فولادگر تصريح كرد: مشكلات كشاورزان و مشكل خشكسالي كه اصلي‌ترين مشكل در استان بود با پيگيري‌ها و گرفتن مصوبه دولت حل شد. وي پيگيري افزايش بودجه قطار شهري و حمل و نقل شهري همچنين صنعت و معدن استان را از ديگر فعاليت‌هاي خود درحوزه انتخابيه اصفهان بر شمرد.

عضو كميسيون صنايع و معادن خاطرنشان كرد: مشكلات شهري و محلات نيز در مناطق 14 گانه شهري طي جلساتي كه با شهرداري‌ها گذاشتيم بررسي شد. وي اثر گذاري خود را در حوزه كلان اينچنين عنوان كرد: در طرح موانع كسب توليد در مجلس هفتم و طرح بهبود فضاي كسب و كار در مجلس هشتم اثر گذار بودم. همچنين براي نظارت در اجراي اصل 44 به ارائه 4 گزارش كلي رسيديم.وي در در پاسخ به اين سوال كه اقدامات شما چقدر در پيگيري مطالبات مردمي موثر بوده است؟ گفت: نمي‌توانم بگويم چقدر موثر بوده اما تاثير آنها قابل مشاهده است.

اجرا در دست ما نيست ما فقط نظارت كرديم. وي مشكلات و موانع پيش روي پيگيري مطالبات مردم را در بي‌توجهي دستگاه‌هاي اجرايي به قانون دانست و تصريح كرد: بي‌توجهي به مباني قانوني ناشي از خود قانون است قانونگذاري بايد به نوعي باشد كه قابل اجرا باشد.

در عين حال وظيفه مجلس قانونگذاري و نظارت است. نماينده بايد در ميان مردم باشد تا مشكلات آنها را بداند تا به درستي قانونگذاري كند اما بخش نانوشته‌اي هم وجود دارد كه مردم توقع دارند نماينده در مقام مجري وارد شود در اين مورد حداكثر كاري كه مي‌توانيم انجام دهيم اين است كه مكاتبه كنيم. وي اضافه كرد: نماينده به لحاظ اعتباري كه دارد مي‌تواند مشكلاتي را رفع و رجوع كند اما عملا وقت گير است. از سوي ديگر نمي‌توان به مشكلات مردم بي‌تفاوت بود.

دستگاه‌هاي اجرايي همكاري كنند

محمد تقي رهبر ديگر نماينده اصفهان نيز معتقد است در مورد كار‌هاي منطقه‌اي وي مردم بايد قضاوت كنند اما او كارهايي كه در حد توانش بوده انجام داده است.رهبر كه با خبرنگار پارلماني «تهران امروز» سخن مي‌گفت تصريح كرد: بنده در مورد مسائل فرهنگي و مشكلات آب منطقه فعاليت‌هايي انجام داده‌ام هرچند كه بدون همكاري دستگاه‌هاي اجرايي ممكن نيست وهمين ميزان همكاري‌ها هم ضعيف است.وي ادامه داد: در بحث نمايندگي ما مسئول آب و برق منطقه‌اي نيستيم اما به دليل وظايف انساني پيگيري مي‌كنيم وظيفه نماينده قانونگذاري و نظارت است.وي خاطرنشان كرد: براي پيگيري فرهنگي‌ام در مجلس كتابي 300 صفحه‌اي را منتشر كرده‌ام.

در حوزه نظارتي با مشكلات مواجه هستيم 

طيبه صفايي نماينده تهران نيز با گلايه از اينكه تنها 5 نماينده زن در ليست انتخاباتي تهران در نظر گرفته شده است، معتقد است اين اقدام قطعا مشكل ايجاد مي‌كند. وي كه با خبرنگار پارلماني «تهران امروز» سخن مي‌گفت ياد آور شد: كارهايي كه در تهران صورت گرفته است تنها كار بنده نيست من به مسائل نگاه تيمي دارم.

اما در خصوص زنان و خانواده و پيگيري سياست‌هاي رهبري در تهران تلاشهايي صورت گرفته است اما در سطح كلان برنامه پنجم را در دست داشتيم كه پيشنهاداتي در حوزه زنان به پيشنهاد بنده و با كمك كارشناسي مركز پژوهشها و كارشناسان 14 بخش ارائه شد كه در قانون 230 برنامه پنجم جاي گرفت و مركز امور زنان بايد بر اساس اين برنامه محورهاي برنامه خود را تدوين كند.

به گزارش شفاف،چرا كه اگر نقشه راه را مشخص نكنيم اين برنامه موردي نمي‌تواند موثر باشد.صفايي خاطرنشان كرد: اين قانون در حال حاضر در سطح تهران و كلانشهر‌ها بايد اجرا شود و اين نيازها بايد در بودجه سنواتي سال 91 هم ديده شود. وي در خصوص پيگيري‌هاي منطقه‌اي در تهران گفت: تهران 30 نماينده دارد و در جلسات خود از آلودگي هوا تا مترو و قيمت نان و نظارت بر آن با فرماندار، استاندار و نمايندگان شوراي اصناف جلساتي داشته‌ايم. وي در خصوص مشكلات پيگيري مطالبات مردم گفت: حوزه قانونگذاري مشكلات خاص خود را داشته در عين حال در حوزه نظارتي با مشكلات زيادي مواجه هستيم مخصوصا در حوزه زنان چه در نظارت بر خود و چه در بعد اجرايي.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین