آفتابنیوز : آفتاب: رئیس دانشگاه آزاد در آستانه انتخاب رئیس جدید این دانشگاه، به پرسنل و اعضای هیئت علمی خود وعده افزایش حقوق داد.
دومین ساختمان آموزشی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و سومین پروژه پردیس دانشگاهی این واحد با حضور عبدالله جعفرعلی جاسبی رئیس دانشگاه آزاد، جمعی ازمعاونان و مدیران ارشد دانشگاه آزاد، نمایندگان مجلس، جمعی از مسئولان و مدیران نهادهای دولتی و غیردولتی و با حضور استادان، کارکنان و دانشجویان افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
جاسبی در این مراسم طی سخنانی با ترسیم دورنمای بالندگی دانشگاه آزاد، آینده این مؤسسه عظیم علمی فرهنگی را بسیار باشکوه و مطلوب عنوان و اظهار امیدواری کرد ظرف چند سال آینده سایت بزرگ واحد تهران شمال همه دانشجویان این واحد را در آغوش خود خواهد گرفت و هم برای دانشگاه آزاد که واقعاً خوب درخشیده است و هم برای واحد تهران شمال آیندهای بسیار روشن پیشبینی کرد.
وی به تشریح برنامههای استراتژیک دانشگاه آزاد در طی 30 سال گذشته پرداخت و افزود: 20 استراتژی مهم در فرایند شکلگیری دانشگاه آزاد نقش داشته است.
جاسبی در تشریح این موارد گفت: نخست استراتژی توسعه جغرافیایی و فراگیر بود.
رئیس دانشگاه آزاد در تبیین این استراتژی تصریح کرد: فراموش نکنیم روزی را که توسعه دانشگاه آزاد در500 شهر کشور باعث تحول عظیم فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی در سراسر کشور به وجود آورده و یکی از آثار پر برکت آن، بومی کردن آموزش عالی و توسعه آن در شهرها بوده است.
وی با اشاره به مراجعه مردم و خانوادهها به شهرها و مراکز استان و همچنین تهران برای تحصیل افزود: تأسیس واحدهای دانشگاه آزاد در سراسر کشور موجب شده تا از مهاجرت آنها جلوگیری و در خیلی از شهرها روند مهاجرت را معکوس کرده است.
جاسبی در تبیین استراتژی دوم دانشگاه آزاد با اشاره به مقاطع تحصیلات تکمیلی گفت: موقعی که ما دوره دکتری را شروع کردیم اصلاً غوغایی شد در مملکت در مخالفت با آن و این طور جا افتاده بود که فقط دکتری را باید در خارج از کشور خواند، آن زمان به تعداد کمتر از انگشتان دست، دانشجوی دکترای رشته علومانسانی در چند دانشگاه تدریس میشد، خوشبختانه ما شروع کردیم و مقابل آن فضاسازیها و غوغاسالاریها ایستادیم، کار به جایی کشید که از استادان دانشگاههای دولتی استفاده کردیم و آنها آمدند و شروع کردند و دست به دست هم دادیم.
وی افزود: امروز خوشبختانه چیزی نزدیک به 30 هزار دانشجوی دکترای تخصصی داریم. این خیلی کار عظیمی است و خیلی کار مهمی است. حالا البته شاید 60 درصدش در دانشگاههای دولتی و 40 درصدش در دانشگاه آزاد باشد واقعاً کار عظیمی در مملکت است.
جاسبی ورود به رشتههای گروه پزشکی را بخش دیگری از سخنان خود در تبیین این استراتژی قرار داد و افزود: ما موقعی که می خواستیم وارد رشتههای پزشکی شویم، باز هم جنجال سراسری علیه ما به راه افتاد، آن موقعی که هنوز پزشکان بنگلادشی در ایران موج میزدند، ما هم از این سوژه استفاده کردیم و پاسخ دادیم. هر چند رشتههای پزشکی پرهزینه و سخت و پیچیده هستند بالاخره وارد این حوزه شدیم. امروز شما ببینید 13 یا 14 تا دانشکده پزشکی داریم غیر دانشکدههای پرستاری، مامایی، پیراپزشکی و غیره و حدود 12 تا بیمارستان واقعاً غوغایی شد در رشتههای علومپزشکی دانشگاه آزاد نقش مهمی را به عهده دارد و خوشبختانه این قدر هم خوش درخشیدند، فارغالتحصیلان ما که بیشترین قبولی را در دورههای تخصصی دانشگاههای دولتی به خودشان اختصاص دادند و در بعضی جاها مثل واحد خوراسگان، دندانپزشکی ما 10-12 سال است که هر سال مقام اول را در کل کشور در امتحان جامع علوم پایه به دست می آورد.
وی در تبیین چهارمین استراتژی دانشگاه آزاد ضمن تشریح فرایند ساخت و ساز گسترده و فراگیر اظهار داشت: زمانی که ما کار را از چند مدرسه و مسجد شروع کردیم، اصلاً جا نداشیم. امروز دانشگاه آزاد 21 میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی در سراسر کشور ساخته است و شما محاسبه کنید همه شهریهای که ما گرفتیم اگر روی هم بریزیم فقط پول این همه ساختمان هم نمیشود. من همه اینها را به حساب خدا میگذارم. شما ببینید تقریباً در همه شهرها یا در اکثر قریب به اتفاق شهرها، فضای آموزشی دانشگاه آزاد از فضای آموزشی دانشگاههای دولتی پیشی گرفته است.
وی با اشاره به روند ساخت و راهاندازی سایتهای واحد علوم تحقیقات، واحد تهران شمال، تهران مرکز، تهران غرب، واحد پزشکی، اسلامشهر، شهرری، رودهن افزود: این سازندگی همچنان ادامه داشته و علیرغم گرانیها و مشکلات ما یک روز هم این سازندگی را نه متوقف و نه روند آن را کند خواهیم کرد.
جاسبی تصریح کرد: ساخت و تجهیز آزمایشگاهها، کلاسها، کارگاهها، درمانگاهها، مزارع، بیمارستانها پنجمین استراتژی مورد اشاره رئیس دانشگاه آزاد بود.
وی با تصریح عظمت این امر اظهار داشت: امروزه ما در دانشگاه آزاد آزمایشگاههایی داریم که در ایران نمونهاش نیست و یک امر منحصر به فرد است.
جاسبی در تشریح استراتژی ششم با اشاره به جذب انبوه و گسترده هیئت علمی اظهار داشت: یک زمانی ما یک فوقلیسانس می خواستیم در تهران جذب کنیم برایمان مشکل بود. امروزه بیش از 31 هزار عضو هیئت علمی تمام وقت داریم. اگر بخواهیم آمار حقالتدریس و نیمهوقت را به آن اضافه کنیم این رقم دو برابر میشود و سی و چند هزار پرسنل داریم. یعنی 100 هزار نیروی انسانی در دانشگاه آزاد تلاش میکنند و زحمت میکشند و امرار معاش میکنند، این یک کار عظیم و بزرگی است.
وی اظهار داشت: من با اطمینان میتوانم بگویم ظرف چند سال آِینده هم نسبت هیئت علمی دانشگاه آزاد و هم هرم هیئت علمی از دانشگاههای دولتی پیشی خواهد گرفت. از طرفی نیز 30 هزار دانشجوی دکترای تخصصی و صدها هزار دانشجوی فوقلیسانس در سالهای آینده فارغالتحصیل شده و ما مشکل جذب نخواهیم داشت.
رئیس دانشگاه آزاد به تبیین هفتمین استراتژی دانشگاه پرداخت و با اشاره به تدوین اساسنامه، آئیننامه، دستورالعمل و ضوابط دانشگاه تصریح کرد: تمام برنامههای دانشگاه آزاد ضابطهمند است و قلیل بودن مشکلات در این دانشگاه، به جهت وجود آئیننامهها و دستورالعمل های جامع است و این فعالیت بیحساب و کتاب نیست.
وی روند ایجاد اساسنامه، فرایند تصویب قانونی و اجرای آن را به عنوان مجموعهای ارزشمند و نرمافزارهای گرانقیمتی برشمرد که میلیونها ساعت فکر به کار رفته و در اختیار دانشگاه آزاد است که اگر چاپ شود 10 یا 20 جلد کتاب میشود که البته نباید نادیده گرفته شود.
راهاندازی مجوعه سما مورد بحث دیگر جاسبی در آئین افتتاح دومین ساختمان آموزشی واحد تهران شمال بود که اینگونه عنوان شد: در حدود 30 سال پیش تأسیس دانشگاه آزاد و 20 سال قبل روند تأسیس مدارس سما شروع شده است. امروزه 600 مدرسه سما، پنجاه و چند هزار دانشآموز و بیش از یک میلیون متر مربع فضای آموزشی و رفاهی ، یکصد آموزشکده و یکصد هزار دانشجوی کاردانی پیوسته در مدارس و آموزشکدههای سما در حال تحصیل هستند که به واقع کار عظیمی بوده و کمک بزرگی به آموزش و پرورش کرده و بار سنگینی را از دوش آموزش و پرورش برداشته است. این در حالی است شهریهای که از دانشآموزان سما دریافت میشود نصف هزینهای است که دولت برای دانشآموزان مدارس دولتی پرداخت میکند.
به گزارش فارس،جاسبی در تبیین استراتژی بعدی دانشگاه آزاد با اشاره به راهاندازی هیئت امنای استانی دانشگاه اظهار داشت: ما ساختار دانشگاه آزاد را تغییر دادیم. ابتدا این مجموعه به صورت متمرکز اداره میشد بعد مجموعه به یک سیستم غیرمتمرکز و فدراتیو تبدیل شده است و این کار بزرگی است که در ظرف چند سال اخیر انجام شده است. به طوری که الان دانشگاه آزاد دارای 17 منطقه میباشد و هیئت امنای استانی نیز در حال فعالیت هستند.
راهاندازی مرکز فناوریهای نو مورد بعدی سخنان رئیس دانشگاه آزاد بود.
وی با بیان اینکه در 3-4 سال قبل شورای راهبردی برای دو هدف اساسی تشکیل شده است از روند راهاندازی و تکمیل رشتههای جدید فناوریهای نو را که امروزه مورد نیاز است مثل IT و ICT فیزیک هسته ای، فیزیک پلاسما، آب شیرینکن، پیل سوختی، بایوتکنولوژی و نانو تکنولوژی سخن گفت و از حمایت دانشگاه در خصوص هیئت علمی و سرمایهگذاری در این راستا خبر داد و رویکرد دوم از راهاندازی مرکز فناوریهای نو را بحث تجاریسازی پروژههای تحقیقاتی عنوان کرد.
جاسبی اظهار داشت: خوشبختانه در سال 1390 شورای مرکزی فناوریهای نو را در همه استانها تأسیس کردیم و الان همه استانهای ما دارای شعبهای از مرکز فناوریهای نو هستند و لازمه استقبال از رشتههای جدید و فناوریهای نو میباشد.
رئیس دانشگاه آزاد در تبیین استراتژی راهاندازی باشگاه پژوهشگران جوان گفت: برای اینکه استعدادهای درخشان و دانشجویان ممتاز و نخبه بتوانند مورد تشویق قرار گرفته و به منصه ظهور برسند، باشگاه پژوهشگران جوان در دانشگاه آزاد تشکیل شده و امروزه حدود ده هزار عضو دارد و دانشگاه آزاد از این استعدادها حمایت میکند.
تعامل با دانشگاههای خارج از کشور و تأسیس شعب دانشگاه خارجی بخش دیگری از سخنان رئیس دانشگاه آزاد بود.
جاسبی با اشاره به موفقیتهای دانشگاه آزاد در حوزههای بینالمللی و جهانی تصریح کرد: واحدهای افغانستان، امارت، انگلستان، لبنان و اخیراً مالزی جزو واحدهای خارج از کشور دانشگاه آزاد در حال فعالیت میباشند و با اشاره به روند تأسیس سایر واحدهای خارج از کشور از عضویت دانشگاه آزاد در اتحادیه دانشگاههای جهان اسلام و انجمن بینالمللی دانشگاهها سخن گفت و آن را نقطه عطفی در تعاملات دانشگاه آزاد با خارج از کشور برشمرد.
جاسبی تعامل با مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها را محور دیگر سخنان خود قرار داد و تصریح کرد: ارتباط صمیمانهای که دانشگاه آزاد با مجلس شورای اسلامی داشته است و چه در این دوره و چه دورههای قبل وقتی که 200 تا 250 امضا از نمایندگان جمع میشوند و اکثریت قریب به اتفاق مجلس شورای اسلامی از دستاوردهای دانشگاه آزاد حمایت میکنند، این نشانه تعامل مثبت و سازندهای است بین این نهاد قانونگذار و دانشگاه آزاد.
وی آموزش کارکنان دولت، قوه قضائیه و قوه مقننه را بخش دیگری از سخنان خود قرار داد و افزود: بخشی از پرسنل دولت، قوه قضائیه، نمایندگان مجلس و کارکنان مجلس در دانشگاه درس خواندهاند و مدرک گرفتهاند و الان تعداد کثیری از نمایندگان مجلس، فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد هستند و تعداد بیشتری از خانوادههای آنها نیز دانشجویان این دانشگاه هستند.
جاسبی ایجاد شبکه واحد علوم و تحقیقات و تربیت نیرویانسانی را بخش دیگری از استراتژی دانشگاه آزاد قلمداد کرد و اظهار داشت: الان 41 شعبه داریم و در هر استان یک شعبه و این برای پاسخگویی به موج عظیمی از داوطلبان تحصیلات تکمیلی است که اگر برای آنها کاری نکنیم راهی خارج از کشور خواهند شد.
آمار مقالات، ابتکارات و اختراعات بخش دیگری از سخنان رئیس دانشگاه آزاد را به خود اختصاص داده بود.
وی گفت: چند سال پیش ما جایگاه مطلوبی در روند تولید مقالات نداشتیم ولی امروزه دانشگاه آزاد مقام اول را در ردیف مقالات ISI دارد و الان به تمام واحدها دستورالمعل ابلاغ شده است که بتوانند با دانشگاههای دولتی در این موضوع به رقابت بپردازند.
جاسبی با اشاره به کارایی نیروی انسانی چه اعضای هیئت علمی و چه کارکنان در دانشگاه آزاد گفت: ما با آمار یک پنجم در رشتههای غیر پزشکی و یک هشتم در رشتههای علومپزشکی این دانشگاه را اداره میکنیم به طوری که دانشگاههای دولتی در گروه غیرپزشکی 5 برابر دانشگاه آزاد و در گروه پزشکی 8 برابر به ازای هر دانشجو بودجه از خزانه مملکت دریافت میکنند این یعنی 8 برابر شهریهای که ما دریافت میکنیم. این همان بحث کارایی است. پرسنل و هیئت علمی این دانشگاه تلاش و انضباط بیشتری دارند و انشاالله با همین شهریه یک پنجم و یک هشتم کاری خواهیم کرد که حقوق پرسنل و اعضای هیئت علمیمان از آنها بیشتر باشد البته الان هم عقب نیستیم و در آینده از آنها هم بیشتر خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد با بیان این نکته که توسعه و تکامل دانشگاه آزاد قلههای علوم و تکنولوژی را یکی بعد از دیگری تصرف خواهد کرد و قدر مسلم کیفیت از دورن کمیت ترواش میشود، دهه چهارم فعالیت دانشگاه آزاد را، دهه عظمت و رقابت با دانشگاههای جهان عنوان کرد و افزود: دانشگاه آزاد با عشق و ایمان و با درایت به اینجا رسیده است و چیزی که در آن عشق و ایمان و درایت نباشد، نمیتواند عظمت پیدا کند.