آفتابنیوز : آفتاب: نامزدهای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 امریکا در مناظره های انتخاباتی خود حمله های بی سابقه ای علیه ایران داشته و عملا بیان می کنند اگر به قدرت برسند ، جنگ تمام عیاری را علیه کشورمان و برنامه هسته ای ایزان آغاز می کنند. اما علت این همه تندروی چیست ؟ با آغاز سال 2012 و جدی شدن برنامه های انتخاباتی جمهوری خواهان برای رقابت با اوباما در انتخابات دسامبر سال جاری میلادی ، ایران هم ...
نامزدهای جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 امریکا در مناظره های انتخاباتی خود حمله های بی سابقه ای علیه ایران داشته و عملا بیان می کنند اگر به قدرت برسند ، جنگ تمام عیاری را علیه کشورمان و برنامه هسته ای ایران آغاز می کنند. اما علت این همه تندروی چیست ؟
با آغاز سال 2012 و جدی شدن برنامه های انتخاباتی جمهوری خواهان برای رقابت با اوباما در انتخابات دسامبر سال جاری میلادی ، ایران هم به یکی از محور های مهم بحث های تبلیغاتی و انتخاباتی جمهوری خواهان تبدیل شده و غیر از یکی از این نامزدها، تمام این افراد تاکنون بارها اعلام کرده اند در صورتیکه به ریاست جمهوری ایالات متحده انتخاب شوند، سیاست های امریکا در قابل برنامه هسته ای ایران را وارد فاز نظامی می کنند.
جدای از فشار سیاسی لابی صهیونیستی موجود در جامعه سیاسی امریکا به نامزدهای انتخاباتی ، دلایل دیگری نیز وجود دارد که جمهوری خواهان را وادار می سازد با این ادبیات تند به استقبال ایران هسته ای بیایند و چه دلیلی بهتر از منافع اقتصادی ؟
دولت اوباما با فروش انواع جنگ افزارهای جدید به کشورهای منطقه نظیر عربستان و امارات نشان داد که به شدت به دنبال کسب منفعت مالی از ماجرای تهدید ایران است . امریکا به خوبی با سناریوی تهدید وارد منطقه خاورمیانه شده و قرار دادهای میلیارد دلاری برای فروش تسلیحات نظامی اش به هم پیمانان عرب خود را امضا کرد. در مورد رژیم صهیونیستی هم همین مسئله پابرجا است و آن چنانکه رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کرده اند ، امریکا قرار است به زودی در رزمایش جدید خود با این رژیم، سامانه های پدافند هوایی جدید خود را که با کمک مالی سران این رژیم تولید کرده است، به نمایش بگذارد .
این مسئله اما تنها به روابط امریکا با کشورهای حوزه خاورمیانه محدود نمی شود و هم اینک مشکل بزرگی که گریبانگیر اوباما شده ، قراردادهای نفتی برخی شرکتهای وابسته به جمهوری خواهان با کشورهایی مانند کانادا است که در فراز و نشیب زیادی گرفتار آمده است .
آنطور که نشریه داخلی مجلس سنای امریکا گزارش داده است، این روزها اوباما بیش از هر زمان دیگری زیر فشار رقبای جمهوری خواه خود قرار دارد تا قرار داد لوله نفتی کانادا به امریکا را به امضا برساند و جمهوری خواهان از مسئله ایران در این مسئله به خوبی استفاده کرده اند .
تنها یک دلیل برای بستن این قرارداد نفتی بین شرکت امریکایی "کی استون" با دولت کانادا وجود دارد و آن بالا رفتن تنشها میان ایران و امریکا است . این شرکت با کمک حامیان جمهوری خواه خود چنین مطرح کرده است که با توجه به بالا رفتن تنشها بین ایران و امریکا در منطقه خاورمیانه و تهدید ایران به بستن تنگه هرمز ، بهتر است امریکا که رابطه اقتصادی ای با ایران ندارد ، رابطه مستقیم خود با برخی کشورهای منطقه را نیز قطع کرده و برای جلوگیری از ضرر احتمالی ناشی از بسته شدن تنگه هرمز نفت خود را از کانادا تهیه کند.
این شرکت البته برای تحت فشار قرار دادن دولت اوباما از هیچ اقدامی دریغ نکرده و به تازگی حدود 100 نفر از اعضای شرکتهای صنایع نفتی و مسئولان اتاقهای بازرگانی امریکا در نامه ای به اوباما خواستار امضای هر چه سریعتر این قرارداد کلان از سوی او شده اند.
در این نامه که توسط نشریه "هیل" نشریه داخلی مجلس سنای امریکا منتشر شده است ، مسایل مربوط به تنش های لفظی اخیر امریکا با ایران بزرگنمایی شده و خاطر نشان شده است اگر ایران تنگه هرمز را ببندد و تهدیدات خود را در این زمینه عملی سازد ، اقتصاد امریکا با وجود عدم اتکا به نفت ایران ، باز هم آسیب می بیند.
این بازرگانان و صنعتگران امریکایی در نامه خود نوشته اند خط لوله واردات نفت خام از کانادا به امریکا تا حد زیادی امنیت انرژی در امریکا را افزایش می دهد . این گروه در نامه خود همچنین تاکید کرده است: با وضعیت کنونی در خاورمیانه و با توجه به اینکه تنشها با ایران روز به روز در حال افزایش است، این خط لوله انرژی در راستای سیاست های امنیت ملی برای امریکا تفسیر می شود.
یکی از سناتورهایی که به شدت در مجلس سنا به دنبال تصویب شدن این قرار داد در دولت است ، سناتور ریچارد لوگار ، عضو کمیته روابط خارجی مجلس سنا است که البته از طیف جمهوری خوهان بوده و به شدت تاکید دارد اوباما باید حتما به اجرا شدن این قرارداد چراغ سبز نشان دهد.
به گزارش شفاف ،نمایندگان کار را از این نیز فراتر برده و به اوباما تنها 60 روز فرصت داده اند تا نظر خود راجع به این قرارداد را بیان کند . رییس جمهور امریکا اما پیش از این اعلام کرده بود امضای این قرارداد را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 موکول خواهد کرد اما هنوز مشخص نیست با این اولتیماتوم تعیین شده پاسخ دولت به نمایندگان سنا چه خواهد بود.