کد خبر: ۱۴۳۰۹۳
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۰ - ۰۸:۵۹
کارشناس اقتصادی:

وظایف اصلی بانک مرکزی فراموش شده است/نسخه‌های ضد و نقیض برای بازار سکه و ارز

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه وظایف اصلی بانک مرکزی به فراموشی سپرده شده است، از نسخه‌های ضد و نقیض بانک مرکزی برای تالاطمات بازار سکه ارز انتقاد کرد و گفت: مقام مسئول بانک مرکزی چنان لحظه‌ای نظراتش را تغییر می دهد و آنچنان بی اعتبار سخن می گوید که وقتی به شمال فکر می کند، مردم به جنوب می روند. 

محسن علی حسینی گفت: نگاه مقام معظم رهبری در مورد شرایط امروز و تشبیه به شرایط بدر خیبر امیدوارانه رو به جلو و انگشت اشاره ای برای تحرک بیشتر مسوولین است.

وی افزود: بارزترین مشخصه بدر و خیبر این است که مسوولین از تحرک بالایی برخوردار باشند و در عین مشکلات بیرونی، حرکت رو به جلویی را برای رشد و پیشرفت جامعه اسلامی داشته باشند.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی در بازار ارز و سکه، آن را نتیجه بی تدبیری و مسائل پشت پرده در چند ماه گذشته دانست و گفت: بانک مرکزی هر کشوری مستقل از تمامی ارگانها و نهادهای سیاسی آن کشور است. این استقلال آنجاست که تصمیمات پولی و اعتباری هر کشور توسط بانک مرکزی اتخاذ می شود و رئیس بانک مرکزی، از بزرگترین اقتصاددانان آن کشور است. زیرا هر تصدی حداقل، دو رکن دارد: دانش و تجربه.

وی افزود: خطای محض آنجاست که پست های بسیار حساس بانک مرکزی به اشخاصی سپرده می شود که حائز شرایط علمی و تجربی مناسب نیستند.

وی اضافه کرد: نگاهی به گفتار و کردار مسئولان بانک مرکزی، در چند ماه گذشته نشان می دهد که وظایف اصلی بانک مرکزی که شامل حفظ ارزش پول ملی،تسهیل مبادلات بازرگانی، نظارت بر معاملات طلا و ارز و نظارت بر بانک ها و موسسات مالی و ... است به فراموشی سپرده شده اند. نوسانات عجیب نرخ سکه و ارز و ماجرای اختلاس چند هزار میلیاردی ، مشتی است نمونه خروار. بانک مرکزی در گامی فراتر، گاهی با سکوت و گاهی با عمل خود به موج آفرینی مصنوعی پرداخته و از نوسانات ایجاد شده به کسب درآمد می پردازد.

علی حسینی با اشاره به اظهارات غیر کارشناسی مسوولین بانک مرکزی اظهارداشت: رئیس بانک مرکزی اواخر تیرماه در گفتاری عجیب ، افزایش قیمت ارز درشرایط فعلی کشور را توجیه می کند و در شرایطی که بازار ارز و سکه دچارالتهاب شده است با دستورالعمل های 1400 تومانی به صرافی ها، دنبال درمان چنین جراحت هایی است. مقام مسئول بانک مرکزی چنان لحظه‌ای نظراتش را تغییر می دهد و آنچنان بی اعتبار سخن می گوید که وقتی به شمال فکر می کند، مردم به جنوب می روند.

وی افزود: بانک مرکزی نظرات کارشناسان و متخصصان اقتصادی را هم به کناری انداخته و صرفاً به اجتهاد خویش عمل می کند. نظر ده‌ها استاد کهنه کار علم اقتصاد و کارشناسان خبره اقتصادی مبنی بر لزوم تغییر سیاست پولی و بانکی با بی مهری و بی توجهی روبرو می شود و توصیه ها همگی به هدر رفته اند. به راستی منطق و سبک بانک مرکزی ما چیست؟ تصمیمات بانک مرکزی در هیچ مکتب،الگو و فرمول اقتصادی نمی گنجد. این رفتارها سیاستمدارانه و روانشناسانه هم نیست. مطابق عرف و احساس عمومی هم نیست. در عوض تمام باید ها ونبایدها، رئیس بانک مرکزی در قامت یک شاعر به تشبیه و تمثیل رو آورده واوضاع امروز ایران را به دوران محاصره اقتصادی مسلمین صدر اسلام و سختی شعب ابیطالب تشبیه می کند. 

این کارشناس مسایل پولی و بانکی، موضع رهبر انقلاب مبنی بر اینکه نظام اسلامی امروز در شرایط «شعب ابی‌طالب» نیست، بلکه در شرایط «بدر» و«خیبر» قرار دارد را حکیمانه توصیف کرد و گفت: موضع رهبر انقلاب در برابراین تشبیه دیدنی و حاوی نکاتی قابل تامل است. ایشان با اعتراض شدید به امثال این تشبیه، افق پیش رو را نزدیک به شرایط حماسه بدر و خیبر برآورد کردند. بارزترین مشخصات حماسه بدر، غلبه دور انتظار مسلمین بر کفار، درعین اقلیت بود. فتح و کنترل چاههای بدر و ماجرای مسیر نفت و تنگه هرمز دراین روزها، ماجرای انهدام و هلاکت شبکه سران کفار و ضربه مهلک به راه اصلی ترانزیتی کفار و مشرکان و تشابهات بسیار زیاد زمان و مکان دیروز وامروز است. 

وی افزود: وجود سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان "مغز" دولت، کمک بسیار یزرگی به جهت دهی های اقتصادی دارد که با انحلال لجبازانه آن،بزرگترین بال مشورتی و برنامه ریزی دولت از دست رفت و عملاً بدنه کارشناسی دولت بسیار ضعیف شده است. تصمیمات، بایدها و نبایدهای اقتصادی و مدیریتی، پشتوانه علمی و تحقیقی خود را از دست داده است. 

وی اضافه کرد: رئیس بانک مرکزی ابزارهای غیربانکی را قبول ندارد، به صرافی ها بی اعتنایی می کند، به بورس کالا و آتی قمار می گوید، با لجبازی به درخواست های مدیران بورس برای حضور و عرضه در این بازار ها توجه ندارد. به تجربه کشورهای دیگر توجهی ندارد و با دامن زدن به نگرانی ها وشایعه ها و افزایش تهدید ها و محدودیت ها معلوم نیست به چه کاری می
پردازند.

وی خاطرنشان ساخت: برخی مواقع حماقت از شرارت خطرناک تر است. حضرت علی در برابر افراد مسلمان احمق، بی سلاح بود و در مقابل کفار و مشرکان، کراربود. الان به فرموده مقام معظم رهبری زمان بدر و خیبر است و همگان باید به تصمیمات عقلا احترام بگذارند. نباید از این شرایط غافل شویم. همه باید احساس مسئولیت کنند و به آرامش بازار کمک کنند. باید حباب ارز و سکه وحتی قیمت مسکن و کالاها بشکند.

علی حسینی افزود: التهاب امروز در موضوع سکه و ارز، ناشی از پیچیدگی های اقتصادی و سیاسی است که عبور از آن نیازمند مهارت و دانش و داشتن روحیه بسیجی است. با سکوت هرچند با نام وحدت باشد نمی توان به جامعه آرامش واقعی داد.

وی اضافه کرد: مستمر بودن نوسان ارز و سکه در شرایطی که به انتخابات نزدیک می شویم و مخالفین نظام طمع آشوب های داخلی دارند موجب فشار به اقشار کم درآمد جامعه می شود و با افزایش قیمت ها، هزینه تولید داخلی افزایش و در پی آن تولید ملی کاهش می یابد. در چنین شرایطی سراب است اگرفکر کنیم این درآمد های کوتاه مدت دولت، می تواند فرصت شغلی جدید به وجود آورد و بیکاری و فاصله طبقاتی را کاهش دهد.

این کارشناس مسایل پولی و بانکی تاکید کرد: اگر رئیس بانک مرکزی می خواهد اعتبار بانک مرکزی و اقتصاد کشور حفظ شود،باید به سرعت، هم از مسکّن ها استفاده کند و هم دنبال درمان ریشه ای باشد. تب نقدینگی و دلالی ارز و سکه و افزایش قیمت ها تنها با عرضه قابل حل است.همانطور که در زمان تحریم بنزین، دولت توانست به سرعت کمبود بنزین را جایگزین کند.

وی افزود: برای ممانعت از تقاضای کاذب لازم است برنامه ریزی و قانون وضع شود و استوار و مداوم اقدام شود.

وی اضافه کرد: با پنهان کاری و فاصله گرفتن از مردم، دلال ها جای بانک مرکزی را گرفته اندو عوام موقعی به بازار هجوم می آورند که با آنها صادق نباشیم.

به گزارش فارس،علی حسینی خاطرنشان ساخت: اما مردم ما همیشه با نظام بوده اند و هم اکنون نیز منتظر اخبار صادق و مدبرانه و سیاست های تثبیت و کاهش نرخ ارز و قیمت ها هستند.خداوند می فرماید :" و لقد نصرکم الله ببدر"

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین