کد خبر: ۱۴۳۴
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۸۳ - ۱۳:۲۲
رييس اطلاعات ملي آمريكا معرفي شد:

كار دشوار نگروپونته

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه واشنگتن پست آمريكا ضمن اشاره به همين موضوع نوشته است چالش‌هايي كه نگروپونته با آنها مواجه خواهد بود آنقدر جدي هستند كه سمت قبلي او به عنوان سفير آمريكا در عراق در مقابل آنها بسيار ساده و سطحي به‌نظر مي‌رسد.

ساماندهي بوروكراسي اطلاعاتي آمريكا كاري است كه از زمان تصويب قانون اطلاعاتي آمريكا در سال 1947 ميلادي، هيچ دولتي قادر به انجام آن نبوده است.

او در ابتدا بايد به سؤالاتي به‌ظاهر ساده در مورد كار روزانه آژانس‌هاي اطلاعاتي پاسخ دهد: چه كسي سخنراني‌هاي بوش را تنظيم مي‌كند؟ چه كسي عمليات ضدتروريسم را رهبري مي‌كند؟ چه كسي نظر نهايي را در مورد بودجه ارائه مي‌دهد؟ چه كسي با سرويس‌هاي اطلاعاتي خارجي در مبارزه با تروريسم همكاري مي‌كند؟

همانطور كه بوش نيز در مراسم معرفي نگروپونته گفت: مدير اطلاعات ملي آمريكا تنها كسي است كه اين مسائل را حل مي‌كند. اما مشخص نيست كه در جريان مناقشات بوروكراتيك اطلاعاتي كه به مهارت‌هاي ديپلماتيك و رايزني او نيز بستگي دارد نگروپونته چگونه وارد عمل خواهد شد.

اگر او بخواهد واقعاً وارد عمل شود، اقداماتش در نقطه مقابل دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا قرار خواهد گرفت كه نهادهاي تحت رهبري او 80 درصد از بودجه اطلاعاتي آمريكا را به خود اختصاص داده‌اند و اگر اين كار را نكند، در تعهد به مسؤوليت خود شكست خواهد خورد.

تيموتي رومر يك عضو كميسيون بررسي 11 سپتامبر كه كنگره را به تصويب لايحه ايجاد اين پست واداشت مي‌گويد: «او بايد اطمينان و اقتدار رئيس جمهور را براي مناقشات مختلف واداشته باشد.»

بوش هم هنگام معرفي او گفت: «جان يك جامعه اطلاعاتي منسجم را رهبري خواهد كرد و به‌عنوان مشاور اصلي رئيس جمهور در امور اطلاعاتي انجام وظيفه خواهد كرد. واگذار كردن اين وظايف به كسي كه مستقيماً به من گزارش مي‌دهد تلاش‌هاي اطلاعاتي ما را به حالت منسجم و مؤثرتري درخواهد آورد.»

الن لايپسن، رئيس سابق شوراي امنيت ملي آمريكا و سرپرست فعلي مركز هنري استيمسون نيز مي‌گويد: «رئيس جمهور بيشتر علاقه داشته كسي را پيدا كند كه به او اعتماد داشته باشد و مهارت‌هاي شغلي او آنقدر اهميت نداشته‌اند.»

اين در حالي است كه نگروپونته هيچ‌گاه در جامعه اطلاعاتي كار نكرده است و از دور دستي بر آتش داشته است. اما گفته مي‌شود كه او در عمليات مخفيانه عليه دولت نيكاراگوئه در اواسط دهه 1980 ميلادي و نيز در جريان حضورش در عراق، همكاري نزديكي با سيا داشته است.

لايحه اطلاعاتي آمريكا با فشار بازماندگان قربانيان حادثه 11 سپتامبر براي هماهنگي آژانس‌هاي اطلاعاتي آمريكا تنظيم شده است اما موارد ابهام آن آنقدر زياد است كه بوش حتي از كميسيون بررسي اطلاعات سلاح‌هاي كشتار جمعي خواست راه‌هايي را براي اجراي اين لايحه پيشنهاد دهند. اين رهنمودها قرار است در هفته‌هاي آينده به بوش ارائه شوند.

بنابراين نگروپونته در حالي اين پست را به‌عهده مي‌گيرد كه در اصول اوليه آن هنوز ابهاماتي وجود دارد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین