آفتابنیوز : آفتاب: علی نیکزاد امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر درباره افزایش قیمت مصالح ساختمانی و احتمال افزایش قیمت ساخت مسکن در کشور گفت: قیمت مصالح ساختمانی بالا نرفته است و اگر هم بالا رفته باشد در بخش تیرآهن است اما ۲٬۷۰۰٬۰۰۰ واحد مسکن مهر از مرحله تیرآهن و سیمان گذشته است و الان در مرحله نازککاری است.
وی افزود: تا آنجاییکه میدانیم قیمت مصالح نازک کاری بالا نرفته و مطمئن باشید این واحدها در سالهای ۹۰ و ۹۱ یکی پس از دیگری به افتتاح میرسد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به افتتاحهای مسکن مهر، تصریح کرد: فردا با حضور رئیسجمهور بالغ بر ۵٬۰۰۰ واحد در رفسنجان و هفته بعد هم ۱۰٬۰۰۰ واحد در قزوین افتتاح میشود همچنین با حضور معاون اول در یکی از استانها ۴٬۰۰۰ به زودی واحد افتتاح میشود که تا شب عید این افتتاحها ادامه خواهد داشت.
نیکزاد افزود: در سال ۹۱ زحماتی که انبوهسازان و تعاونیها کشیند به نتیجه میرسد بنابراین مردم نگران خانهدارشدن نباشند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر مهر درباره زمان پایان ساخت مسکن مهر ۹۹ ساله در کشور بیان کرد: ما تا سال آینده واحدها را میسازیم و سعی خواهیم کرد که برنامهمان را در دولت دهم به جمعبندی برسانیم.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص احتمال نوسان در بازار اجاره بها، اظهارداشت: الان فصل اجاره نیست بنابراین دلیلی برای افزایش نرخ اجاره بها وجود ندارد از سویی به اندازه کافی در شهر جدید پرند خانه برای مردم است و هرکسی هم که واجد شرایط است برای یکخوابه با ۴٬۶۰۰٬۰۰۰ تومان، دو خوابه با ۱۱٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان و ۳ خوابه با ۱۶٬۰۰۰٬۰۰۰ تومان خانهدار میشود.
نیکزاد درباره احتمال ورود نقدینگی سرگردان از بازار سکه و ارز به بازار مسکن، افزود: اصلاً تاکنون نقدینگی به بازار مسکن نیامده و به مردم هم اعلام میکنم که به هر میزانی که مردم کشور و شهر تهران مسکن نیاز داشته باشند در پرند، هشتگرد، پردیس، حلقه دره شهرک ابریشم و سایتهای مسکن مهر در اختیارشان قرار میدهیم.
وی با بیان اینکه هیچ نگرانی برای افزایش قیمت وجود ندارد، گفت: صراحتاً اعلام میکنم که هرکسی که به دنبال خانه است به شهر جدید پرند مراجعه کند زیرا تعدادی تا شب عید، تعدادی تا خرداد و شهریور ۱۳۹۱ به افتتاح میرسد.
وزیر راه و شهرسازی درباره توافق با کشور عراق درخصوص موضوعات حمل و نقل، اظهار داشت: توافق کردیم که آسمان ایران و کشور عراق را به سوی یکدیگر باز کنیم و مشکلی که با خروج نیروهای آمریکایی برای تقرب پرواز در فرودگاه آبادان بود، حل شود و پروازها را میان دو کشور افزایش یابد.
نیکزاد با اشاره به اینکه مجوز لازم برای حضور شرکتهای ایرانی را حداقل به یکماه برسانیم تا مجوز پرواز را از یکماه قبل داشته باشند، گفت: سالانه بالغ بر یک میلیون نفر زایر در کشور عراق حضور مییابند و از کشور عراق هم ۵۰۰٬۰۰۰ نفر برای زیارت به ایران میآیند.
وی به توافق با کشور عراق در بخش زمینی اشاره کرد و گفت: در این بخش هم مقرر شد بار و سواریهای کرایهای و اتوبوس به طور متقابل میان ایران و عراق تردد کنند و این رفت و آمدها به طور مساری انجام گیرد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: موضوع خواهر خواندگی را با بندر خرمشهر و امالقصر داشتیم و اینکه در توسعه بنادر از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: در زمینه راهآهن هم ایران ریل را به شلمچه رسانده و برای رساندن به بندر بصره ۳۱ کیلومتر باقیمانده که قرار شد با توافق با عراق این راه به سرعت تمام شود تا به کشور عراق سوریه و سایر نقاط جهان تردد داشته باشیم.
نیکزاد با اشاره به راهآهن غرب کشور، بیان کرد: تا سال بعد ریل را به خسروی میرسانیم و توافق شده تا ریل را به خانقین و از آنجا به کشور عراق وصل شود.
وی درخصوص تمایل وزیر حمل و نقل عراق برای حضور شرکتهای خصوصی ایرانی در این کشور، گفت: در سفری که تیرماه به همراه معاون اول رئیسجمهور به کشور عراق داشتیم یک شرکت ایرانی برای ساخت ۲۰۰٬۰۰۰ واحد درمناقصه شرکت کرده بود و ما تاکید کردیم که این شرکت به خوبی اینکار را انجام میدهد و مساعدت لازم با این شرکت انجام گیرد.
به گزارش مهر، وزیر راه و شهرسازی درباره ساخت یک فرودگاه در عراق، اظهار داشت: کشور عراق قصد دارد که فرودگاهی را با ظرفیت ۶٬۰۰۰٬۰۰۰ فر در مرحله اول، ۱۲٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر در مرحله دوم و ۱۸٬۰۰۰٬۰۰۰ نفر در مرحله سوم بسازد که کشور فرانسه طراح آن است و به دنبال این هستند که طرح به روش BOT اجرا شود بنابراین به ایران پیشنهاد شده و ما این موضوع را بررسی میکنیم.