آفتابنیوز : 
منوچهر متکی در حاشيه برگزاري شصتمين اجلاس مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك در دیدارهای جداگانه ای با "پر استيگ مولر"، "كارل دوگوخت" و "برنارد بوت" وزيران خارجه دانمارك، بلژيك و هلند مناسبات دوجانبه، عمدهترين مسائل منطقهاي و بينالمللي از جمله موضوعاتي مانند بحران عراق، تحولات خاورميانه و همچنين برنامه هستهاي صلح آميز جمهوري اسلامي ايران را مورد بحث قرار دادند .
در ديدار وزيران امور خارجه ايران و دانمارك، متكي با اشاره به سخنراني رئيس جمهوري در نشست عمومي مجمععمومي سازمان ملل گفت: همانگونه كه دكتر "محمود احمدي نژاد" نيز تصريح كرد، ماضمن مخالفت صريح با استفاده از سلاحهاي هستهاي بدليل اينكه اين امر مخالف تعهدات حقوقي و شرعي ماست و در اين مسير نيز پيشگام طرح منطقه خاورميانه عاري از سلاحهاي هستهاي بوده- ايم، به همكاريهاي خود در چارچوب معاهده منع گسترش ادامه داده و به همان ميزان، بر حق خود در دستيابي به فناوري هسته اي براي مصارف صلح آميز نيز اصرار داريم.
وي تصريح كرد: ما در اين مسير، از همه پيشنهاداتي كه ارائه شود، استقبال و آن را مورد بررسي قرار ميدهيم و بعلاوه با هدف شفافيت بيشتر و در راستاي اعتماد سازي، آمادگي سهيم نمودن بخشهاي دولتي و خصوصي ساير كشورها در توسعه اين فناوري را اعلام نموده و معتقديم مذاكره كماكان بهترين شيوه براي جلوگيري از تنش و بحران است.
متكي افزود: مجموعه اين سياستها نشاندهنده جديت ما در موضعي است كه در پيش گرفتهايم.
وضعيت عراق، صلح خاورميانه، مهاجرين و نيز مساله قاچاق مواد مخدر از ديگر موضوعات مطرح در اين ديدار بود.
دراين ديدار، همكاريهاي دو كشور در امر مبارزه با قاچاق مواد مخدر مورد بررسي قرار گرفت.
در ارتباط با مساله قاچاق مواد مخدر، متكي با اشاره به اينكه مقصد نهايي اين مواد عملا اروپا ميباشد، هزينه هاي سنگين انساني و مالي كه جمهوري اسلامي ايران همه ساله براي جلوگيري از اين امر مي پردازد را خاطرنشان نموده و تاكيد كرد: مناسب است همكاريهاي بينالمللي براي رفع اين پديده و مشاركت جامعه بينالمللي براي ريشه كني اين پديده گسترش يابد.
وي درادامه با تاكيد بر سياست جمهورياسلامي ايران در قبال وضعيت كنوني عراق و لزوم استقرار امنيت و ثبات در اين كشور، حمايت ايران از همه گروهها و اقوام و تلاش براي مشاركت مردم عراق در تعيين حكومت مورد دلخواه خود در كشورشان را يادآور شده و بر ضرورت پايان بخشيدن به اشغال عراق تاكيد كرد.
تبيين سياستهاي كشورمان در فرايند صلح خاورميانه و وضعيت لبنان و سوريه نيز از ديگر محورهاي ملاقات مزبور بود.
همچنين در ديدار وزيران خارجه ايران و بلژيك، دوگوخت با اشاره به اينكه در حال حاضر در مورد برنامه هستهاي در وضعيت مشكلي قرار داريم، اظهار داشت: بايستي تلاش كنيم تا راه حلي مبتني بر مذاكره براي اين مساله پيدا شود.
وي افزود، رسيدن به چنين راه حلي مبتني بر انجام تعهد مبني بر عدم دستيابي به انرژي هسته اي براي مصارف نظامي است .
متكي نيز در پاسخ، اظهار داشت كه جمهورياسلامي ايران همواره بر ممنوعيت استفاده از سلاحهاي هسته اي تاكيد نموده و اصرار ميوزرد، چرا كه اين امر نه تنها مغاير تعهدات كشورها در قبال جامعه بينالمللي است، بلكه اساسا از منظر ايدئولوژيك نيز در تقابل با احكام و فتاوي شرعي و مذهبي ماست و اين نكته به صراحت توسط رهبر معظم انقلاب اسلامي و همچنين در سخنراني اخير رياست جمهوري در مجمع عمومي سازمان ملل، بعنوان نخستين محور و اصل مورد تاكيد و تصريح قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: در اين راستا و با هدف اعتمادسازي، آمادهايم به همكاري گسترده و سازنده خود با جامعه بينالمللي ادامه داده و در عين حال بر اين عقيدهايم كه كسي نميتواند ما را از داشتن فناوري هسته اي براي استفاده در مصارف صلح آميز بازدارد.
وزير امور خارجه ايران افزود: ما با آژانس بينالمللي انرژي هسته اي در تعامل بوده و پرونده بسيار خوبي در اين زمينه داريم. انجام ۱۲۰۰نفر روز بازرسي و ارائه بيش از يك هزار و ۳۰صفحه سند به اين سازمان و تصريح مديركل آژانس مبني بر اينكه هيچ نشانهاي دال بر نظامي بودن برنامه هسته اي ايران يافت نشده است، همه گوياي اين حقيت است.
متكي اضافه كرد، متاسفانه اروپا در تلاش است تا فضاي همكاري را آلوده نمايد. آنها باتاكيد صرف بر يك وجه از موضوع، صرفا بر تعهدات ايران تاكيد نموده و حقوق كشورمان را ناديده ميگيرند. اين درحالي است كه هر معاهدهاي كه كشورها در عرصه بينالمللي بهآن ميپيوندند، از جمله معاهده منع گسترش، دو بخش عمده حقوق و تعهدات را با هم به همراه دارد.
در اين ديدار ، طرفين با اشاره به روابط خوب دو كشور بر گسترش اين روابط تاكيد كردند.
متكي همچنين از وزير خارجه بلژيك دعوت كرد تا در آينده نزديك سفري به ايران داشته باشد كه با پاسخ مساعد آقاي دوگوخت مواجه شد.
وزير خارجه جمهوري اسلامي ايران همچنين در ادامه رايزنيهاي كشورمان با كشورهاي مختلف در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل، با وزير خارجه هلند ديدار و گفت و گو كرد.
در اين ديدار وزير خارجه هلند روابط دوجانبه را در حد خوبي توصيف كرد و علاقهمندي كشورش به گسترش اين روابط را اعلام نمود.
متكي نيز ضمن اعلام آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي گسترش روابط با تمام كشورها ازجمله هلند بر مبناي احترام متقابل، اظهار داشت كه زمينههاي مناسبي براي توسعه روابط دو كشور وجود دارد.
در اين ديدار كه در خصوص مسائل منطقهاي و بينالمللي نيز تبادل نظر شد، وزير امور خارجه كشورمان همچنين مواضع و ديدگاههاي جمهوري اسلامي ايران در خصوص برنامههاي صلح آميز هستهاي كشورمان را براي همتاي هلندي خود تشريح كرد.