کد خبر: ۱۴۴۴۳۱
تاریخ انتشار : ۱۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۵
انعكاس رهيافت تازه جراح ايراني در معتبرترين ژورنال جراحي شبكيه جهان

افزايش شانس موفقيت جراحي‌هاي پيچيده چشم با روش ابداعي دانشمند ايراني

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران با ابداع روش نويني در جراحي پيچيده شبكيه چشم موفق شد سيليكون سنگين را بدون استفاده از پمپ و مكش از چشم خارج كند.

دكتر خليل قاسمي فلاورجاني، متخصص چشم و فلوشيپ شبكيه و محقق اين طرح در تشريح روش ابداعي در جراحي شبكيه چشم اظهار كرد: در جراحي جداشدگي‌هاي شبكيه، از دو روش قرار دادن حلقه دور چشم از بيرون و يا برداشتن عامل مسبب جدايي شبكيه از داخل و چسباندن شبكيه استفاده مي‌شود؛ اما در روش جديد، غشاهايي كه جدايي شبكيه را سبب مي‌شوند از داخل برداشته و شبكيه را در جاي خود قرار مي‌دهيم و براي آن كه شبكيه فرم پيدا كرده و در جاي خود چسبيده شود، از تزريق روغن سيليكون استفاده مي‌كنيم.

وي افزود: در گذشته از روغن سيليكون سبك براي فيكس كردن شبكيه استفاده مي‌شد اما در سه سال گذشته روغن سيليكون سنگين با ورود به بازار توانسته بود بخشي از عوارض و معايب نوع قبلي خود را برطرف كند. روغن سيليكون سبك به راحتي قابل خارج كردن بود؛ اما روغن سيليكون سنگين بايد با استفاده از پمپ مكش و ساكشن كه با عوارضي مانند افزايش احتمال كلاپس چشم و ايجاد اختلال در اجزاي حياتي چشم مانند عصب شبكيه و... همراه بوده، امكان‌پذير است.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني تهران در توضيح روش جديد به ايسنا گفت: در اين روش بدون استفاده از پمپ تخليه با تزريق پرفلور كربن در حفره زجاجيه روغن سيليكون سنگين كه از پرفلور كربنسبك تر است بدون نياز به مكش بالا و با ايمني كامل از شبكيه خارج مي‌شود. همچنين با استفاده از اين روش احتمال كلاپس چشم از بين مي‌رود.

برگزيده گروه «علوم باليني جراحي» هفدهمين جشنواره تحقيقاتي علوم پزشكي رازي خاطرنشان كرد: در مقاله ارائه شده به مجله معتبر آمريكايي ويژه جراحي شبكيه به نام «Retina» اين روش بر روي پنج بيمار با موفقيت تست شده و از آن پس تاكنون بر روي 40 بيمار به صورت موفقيت‌آميز آزمايش شده است.

به گزارش ایسنا، وي افزود: با توجه به اين كه در روش جديد درصد موفقيت اعمال جراحي شبكيه تا حد قابل قبولي افزايش يافته و جراح با سختي‌ها و محدوديت‌هاي روش قبلي كه همان خارج كردن سيليكون سنگين با استفاده از پمپ تخليه بود، مواجه نيست، گرايش‌ها به سمت اين روش نوين تا حد زيادي افزايش پيدا كرده است.

انتهاي پيام
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین