آفتابنیوز : اين عقبنشيني از بخشهاي مهم راهبرد صلح با فلسطينيها است كه توسط آريل شارون، نخست وزير اسرائيل مطرح شده است.
اين طرح عليرغم مخالفت بخشي از ليكود حزب خود نخستوزير، قبلاً در پارلمان اسرائيل، كنست، مطرح و تصويب شده است.
در حالي كه وزيران كابينه براي تشكيل جلسه جمع شده بودند، آريل شارون گفت: اين طرح براي بسياري از اسرائيليها از جمله خود او بسيار دردناك است اما درعين حال براي آينده اسرائيل اهميتي حياتي دارد.
براساس اين طرح، هشت هزار نفر از ساكنان 21 شهرك يهودي نشين از ماه ژوئيه آينده از نوار غزه نقل مكان داده خواهند شد.
اسرائيل بيش از 200 هزار غيرنظاميرا در شهركهاي پراكنده در سرتاسر كرانه باختري رود اردن و نوار غزه اسكان داده است.
طبق طرح آريل شارون، اسرائيل تمام شهرك هاي يهودي نشين در نوار غزه و چهار شهرك منزوي در شمال كرانه باختري را تا پايان سال 2005 برميچيند. طرح شارون باعث خشم راستگرايان اسرائيل از جمله اعضاي افراطي حزب ليكود شده است. آنها نخست وزير اسرائيل را به چرخش سياسي و خيانت به شهرك نشينان متهم ميكنند.
يهوديان ساكن شهركهايي هم كه قرار است تخليه شود نيز به اين تصميم حمله كرده اند و ميگويند از هر راهي كه بتوانند با آن مقابله خواهند كرد.
كابينه اسرائيل در جلسه خود همچنين تغييراتي در مسير حصار بحث انگيز كرانه باختري رود اردن وارد كرد كه آنرا به خط مرزي اسرائيل در 1967 نزديك تر ميكند.
ولي هنوز دو شهرك فلسطيني نشين در قلمرو فلسطيني در نزديكي بيت المقدس داخل حصار قرار ميگيرد.
رهبران فلسطيني از مسير اين حصار انتقاد كرده اند و ميگويند: اسرائيل ميخواهد براي عقب نشيني خود از نوار غزه امتيازي در جانب ديگر قلمرو فلسطينيان يعني كرانه باختري بگيرد.
طول اين حصار650 كيلومتر است و اسرائيلي ها ميگويند: براي جلوگيري از حملات فلسطينيها به اسرائيل بنا شده است اما فلسطيني ها ميگويند: اين موضوع، بهانه اي در دست اسرائيل براي اشغال اراضي بيشتر است.