آفتابنیوز : آفتاب: سرانجام پس از فشارهای رسانههای آلمان «کریستیان وولف» به خاطر اقداماتی که گفته میشود در دوران نخست وزیریاش در ایالت نیدرزاکسن بر اساس علایق فردی و درهم آمیختن منافع اقتصادی و سیاسی از وی سر زده و نیز اعمال فشار به سردبیر روزنامه «بیلد» ناچار به استعفا شد.
این در حالی بود که وی از زمان افشای این موضوع در چند هفته پیش تا کنون کوشید در برابر جنجالهای رسانهای و اتهامات متوجه خود مقاومت کرده و تا حد ممکن از خود دفاع کند. با این حال با تقاضای دادستان کل آلمان برای لغو مصونیت سیاسی وولف که ممکن بود به مجازات قانونی وی بینجامد، مقاومتش در هم شکست و به این ترتیب رئیس جمهوری آلمان را واداشت عطای ریاست را به لقایش ببخشد.
پس از این ماجرا «آنجلا مرکل» صدراعظم آلمان که پس از جدی شدن موضوع وولف دست از حمایت از وی برداشته بود در یک کنفرانس خبری اعلام کرد دولت ائتلافیاش در حال بررسی موارد موجود و رایزنی با تمام گروهها حتی گروههای اپوزیسیون برای معرفی گزینهای مناسب برای جانشینی وی است.
در اینجا نگاهی داریم به اصلیترین گزینههایی که احتمال میرود یکی از آنها طی فرصت یک ماهه آینده به عنوان رئیس جمهوری جدید آلمان معرفی شود:
«توماس دومایتزره» وزیر دفاع کنونی از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی (به رهبری مرکل) که نامش بیشتر به عنوان جانشین احتمالی مرکل مطرح میشود. مایتزره ۵۷ ساله دارای مدرک دکترای حقوق از بن و پیشینهای غنی از تجربیات سیاسی در سطح ایالتی و کشوری است.
«ولفگانگ شویبله» وزیر دارایی دولت مرکل، این شخصیت با نفوذ ائتلاف دموکرات مسیحی از شهر فرایبورگ و دارای دکترای حقوق، سیاستمدار با تجربهای است که در اکتبر امسال ۷۰ ساله میشود. وی تجربه اداره وزارت دارایی را در دوره بحران اقتصادی اروپا را دارد.
«اورسول فون درلین» وزیر کار دولت مرکل از حزب دموکرات مسیحی، به نظر میرسد این پزشک ۵۳ ساله اهل نیدرزاکسن با برنامههای قانع کنندهای که در وزارتخانه متبوعش به اجرا گذاشته برای نامزدی در پست ریاست جمهوری با مخالفت عمدهای مواجه نشود.
«نوربرت لامرت» رئیس پارلمان آلمان (بوندستاگ) سیاستمداری مستقل در حلقه دموکرات مسیحیها که توانایی خود در سخنرانی را به خوبی نشان داده است. لامرت ۶۳ ساله که مدرک دکترای جامعه شناسیاش را از بوخوم گرفته در سال ۲۰۱۰ به طور تلویحی از تمایلش برای رئیس جمهور شدن پرده برداشت.
«کلاوس توپفر» وزیر پیشین محیط زیست تا کنون سمتهای زیادی را در دولت تجربه کرده و جدیترین فعالیتش نقشی است که سال گذشته در جریان خارج شدن آلمان از جمع کشورهای استفاده کننده از انرژی هستهای ایفا کرد. مجموع این فعالیتها موجب شده این سیاستمدار ۷۳ ساله وجهه قابل قبولی در بین هر دو جناح ائتلاف و اپوزیسیون داشته باشد.
«یواخیم گاوک» فعال پیشین حقوق شهروندی در آلمان شرقی، این متخصص الهیات در سال ۲۰۱۰ نامزد سوسیال دموکراتها و سبزها برای ریاست جمهوری بود اما رقابت را به وولف واگذار کرد.
«فرانک والتر اشتاین مایر» رهبر سوسیال دموکراتها و چهره اصلی جناح اپوزیسیون، در دولت «گرهارد شرودر» وزیر خارجه بود و تجارب خوبی در سیاست خارجی دارد. به نظر میرسد با توجه به اظهارات مرکل، وی گزینه اصلی از جناح مخالف دولت برای تصاحب صندلی خالی رئیس جمهوری آلمان باشد.
مهر