آفتابنیوز : علي افشاري با بيان اينكه قصد پيوستن به جبهه دموكراسي خواهي و حقوق بشر را نداريم، گفت: الان موجوديت خود اين جبهه هم زير سئوال است. وي كه در گفتگو با سايت روز سخن ميگفت، با اشاره به اينكه اين موضوع در ايام انتخابات مطرح شد، افزود: رفتار احزاب مدعي تشكيل آن، پس از انتخابات اين شائبه را ايجاد كرد كه آن ها جديتي براي شكل دهي اين جبهه ندارند.
افشاري تاكيد كرد: جبهه دمكراسي خواهي و حقوق بشر مثل يك ترفند انتخاباتي ميماند. عضو شوراي مركزي طيف علامه دفتر تحكيم وحدت با اشاره به وجود پيش شرطهايي مانند اعتقاد به قانون اساسي براي فعاليت در اين جبهه گفت: با توجه به آن پيش شرط ها اين جبهه نهايتاً فرجامي بهتر از جبهه دوم خرداد نخواهد داشت.
افشاري، بيان داشت: از نوع پيگيري و فعاليتهايي كه داشتند مشخص ميشود كه جديتي در تشكيل دهندگان اين جبهه وجود ندارد. سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي كه اعلام كرد به جبهه نميپيوندد. در حزب مشاركت هم هنوز جديتي مشاهده نشده و بيشتر به نظر ميرسد كه گرايش قالب در جبهه مشاركت اين است كه با عناصر معتدل جناح محافظه كار و جريان هاشمي رفسنجاني كار كنند و جبهه اعتدال يا جبهه به اصطلاح ضدفاشيسم را تشكيل دهند.
عضو شوراي مركزي طيف علامه دفتر تحكيم وحدت در پاسخ به اين سوال كه چرا سازمان مجاهدين انقلاب و جبهه مشاركت تمايل به همكاري با ملي - مذهبيها و تحكيمي ها ندارند؟، گفت: مجاهدين انقلاب همانگونه كه آقاي بهزاد نبوي در تقسيم بندياي كه در گذشته ارائه كرده، گروه هاي ملي – مذهبي و نهضت آزادي را غير خودي اعلام ميكند. اعضاي جبهه مشاركت هم يكدست نيستند و گرايشات مختلفي در آن وجود دارد ولي گرايش قالب هم به دليل همان رويكرد محافظه كارانه و غلبه ديدگاه خودي و غيرخودي، تمايل به پيوستن به جبهه دموكراسي خواهي ندارد. ضمن اينكه اين دو گروه به دليل مسائل ايدئولوژيك، به لحاظ حفظ منافع و موقعيت خودشان، تاكيد و اصرار خاصي بر فعاليت در چارچوب همين قانون و ساختار قدرت دارند.
افشاري در ادامه با بيان اينكه حاشيه نشيني هم در تاريخ سياسي ايران امر رايجي است، گفت: اگر به 8 سال پيش برگرديم ميبينيم كه ديگر اسمي از خيلي از چهرههاي معروف آن سالها نيست و در حاشيه هستند.
وي افزود: به نظر من اگر بخواهيم با همان نگاه 8 ساله دوم خردادي جامعه را پيش ببريم به اشتباه خواهيم رفت. به اعتقاد من بازيگران عرصه سياسي ايران هم به لحاظ مصداقي و هم به لحاظ موضوع فعاليت تغيير خواهند كرد.
افشاري، از احتمال حضور طيف علامه دفتر تحكيم در ائتلافي تحت عنوان "كنگره ملي" با حضور جبهه مرتد ملي خبر داده و افزود: ما از اصل اين حركت دفاع ميكنيم. خبرنگار از افشاري سوال كرد: استراتژي شما اصلاح ساختار و اصلاح قانون اساسي است. فكر ميكنيد چگونه ميتوانيد اين استراتژي را عملي كنيد؟
وي گفت: با استفاده از نيروهاي سياسي اجتماعي و فشار اجتماعي قطعاً قابل حصول خواهد بود و فكر مي كنيم مجموعه شرايط داخلي و خارجي هم به هر حال مساعد باشد.
وي اضافه كرد: جزييتر آن در مرحله اول ساماندهي اعتراضات مدني و مسالمت آميز در محيط هاي كوچك و بزرگ، طرح مطالبات مشخص و پيگيري اين مطالبات است كه ميتواند عناوين عملي اين قضيه باشد.