آفتابنیوز : آفتاب: عضو موسس تشکل انتخاباتی صدای ملت گفت: میگویند استیضاح سیاسی است، اما وقتی رئیس جمهور قانون را اجرا نمیکند، مجلس باید چه کاری انجام دهد، اگر کشور به استبداد رسید، در آینده همه میگویند این استبداد از مجلس هشتم آغاز شد.
علی مطهری نماینده اصولگرای مجلس شورای اسلامی و کاندیدای نهمین دوره انتخابات مجلس در فهرست انتخاباتی صدای ملت با حضور در برنامه تلویزیونی پارک ملت که با حضور حسین فدایی دیگر نماینده اصولگرای مجلس و سیدمسعود میرکاظمی از وزیران دولت نهم و دهم که هر دو در فهرست انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان قرار دارند، برگزار شد در پاسخ به این سئوال مجری برنامه در این باره که آیا به عنوان کاندیدا برای 10 سال آینده کشور برنامه جامع اقتصادی در دست دارد، بیان کرد: باید به آرمان اولیه انقلاب بازگردیم، آرمانهایی که رهبر فقید انقلاب و بزرگانی مانند آیت الله مطهری مطرح کردند.
وی با اشاره به برخی از اولویتهای انقلاب تصریح کرد: باید در همه زمینهها به طور هماهنگ تلاش کنیم. باید یک توسعه اقتصادی، فرهنگی و سیاسی داشته باشیم و در غیر این صورت رشدی کاریکاتوری خواهیم داشت.
نماینده تهران در مجلس با تأکید بر این امر که الگوی اقتصادی کشور برنامه 5 ساله است، درواکنش به محمدرضا شهیدیفر مجری برنامه که گفت برنامه 5 سال یک الگوی اقتصادی نیست، تصریح کرد: اصولی وجود دارد که از فقه اسلامی استخراج میشود که این اصول در حال حاضر وجود دارد اما به این اصول عمل نمیکنیم . هردولتی که روی کار میآید به آنچه مورد پسندش است، عمل میکند.
مطهری در پاسخ به این سئوال که تفاوت برنامههای ارائه شده از سوی کاندیداها در جبههها و احزاب مختلف چیست، بیان کرد: در کلیات اختلافی وجود ندارد. اختلاف در روشهاست. اما در برنامهای که به مردم ارائه میشود امکان تشریح روشها وجود ندارد چراکه از حوصله عامه مردم خارج است .
وی در واکنش به این سئوال که چرا این جزئیات در همه دنیا برای مردم تشریح میشود، گفت: تشریح روشها برای نخبگان امکانپذیر است اما برای مردم ذکر کلیات کلیات کافی است.
مجری برنامه ایجاد جبهههای متعدد را بر اساس همین اختلاف در روشها دانست که مطهری تأکید کرد: ایجاد جبهههای متعدد به این دلیل نبوده و دلایل دیگری داشتهاست.
این نماینده مجلس مشکل 10 سال آینده کشور را مسئله فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: مشکل اقتصادی فعلی در کشور به دلیل تحریمهای اقتصادی است که هیچگاه حل نمیشود. از سوی دیگر تأکید بر مشکلات اقتصادی با رویکرد انقلاب و جهانی شدن انقلاب سازگاری ندارد و نگاه جامعی نیست.
وی همچنین درباره ورود افراد متخصص به مجلس بیان کرد: ورود تعداد زیاد متخصصان در یک حوزه به مجلس خیلی ملاک نیست چراکه باعث افزایش اختلافات میشود. از سوی دیگر در روند تصویب قوانین مشاوران قوی در کمیسیونها وجود دارد. نماینده باید قوه تحلیل و فهم داشته باشد. مجلس، مجلس عوام و مهم اعتماد مردم است.
به گفته مطهری، مسئله حزب نیز بسیار مهم است و اگر حزبی در مجلس اکثریت را داشته باشد، براساس تفکر آن حزب برنامه خواهد داشت.
مطهری در بخش دیگری از این گفتگو در واکنش به گفتههای حسین فدایی در این باره که مخالفتها کنار رفته و گفتمان اصولگرایی حاکم است، گفت: اینکه ایشان میگویند اختلاف نظر از بین رفته و گروه غیر اصولگرا در حکومت نیست و راحتتر می توانیم عمل کنیم، مسئلهای است. چراکه در این چند سال دعواهایی که بین ما اصولگرایان بوده کمتر از پیش نبوده و جای تأمل دارد.
وی در ادامه درباره تکرار مشکلات و مسائل دردورههای مختلف، بیان کرد: تا زمانی که کشور در تحریم و تحت فشار خارجی باشد، مشکلاتی مانند تورم و بیکاری و... ادامه خواهد داشت.مردم به نخبه و متخصص رأی نمیدهند، رأی مردم به کسی است که حقوقشان را حفظ کند.
مطهری در واکنش به برخی گفتههای میرکاظمی وزیر سابق نفت درباره تصویب قانون سهمیهبندی بنزین و اینکه این قانون با لجبازی تصویب شد، گفت: اینکه مجلس در مورد برخی از امور ایستادگی میکند مربوط به عملکرد قبلی دولت است. دولت قوانین را رعایت نمیکند و مجلس میگوید باید قوانین را اجرا کند. در مورد بنزین نیز دولت از محل فروش فرآوردههای نفتی بنزین وارد کرد که اشکال قانونی داشت و مجلس نیز نمیتوانست در برابر سرپیچی دولت از قانون ساکت باشد. باید این امور را در ریل قانونی قرار میداد.
این کاندیدا در واکنش به بخش دیگری از سخنان فدایی مبنی بر اینکه اصول اخلاقی باید در مجلس رعایت شود، ضمن تایید این امر افزود: نباید در این حوزه به حد وسواس برسیم. اینکه اگر نماینده بخواهد از یک وزیر سئوال بپرسد دچار تردید شود که هوای نفس است یا بحث نمایندگی درست نیست.
وی ادامه داد: اینکه میفرمایند بسیاری از استیضاحها مبتنی بر خواستههای نفسانی است را قبول ندارم. چرا شخصی قضاوت میکنند. میگویند استیضاح سیاسی است اما وقتی رئیس جمهور قانون را اجرا نمیکند، مجلس باید چه کاری انجام دهد. اگر کشور به استبداد رسید، در آینده همه میگویند این استبداد از مجلس هشتم آغاز شد.
مطهری درباره راهکار جلوگیری از نگاه سیاسی به استیضاح و سئوال، بیان کرد: وقتی فرد قصد استیضاح دارد بهتر است در ابتدا به صورت مستقیم با خود وزیر صحبت کند و در صورتیکه به نتیجه نرسید مسئله استیضاح را مطرح کند.
به گزارش مهر،علی مطهری تأکید کرد: در استیضاح کردان وزیر کشور سابق دوساعت و نیم با احمدینژاد مذاکره کردم، همه راهها را رفتیم و در آخر استیضاح را مطرح کردیم. ما از دور گمان میکنیم که فرد قصد غرضورزی دارد اما این طور نیست.