کد خبر: ۱۴۷۵۹۵
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴
افزایش فشارهای اقتصادی اروپای واحد بر آتن

یونان در وضعیت قرمز قرار گرفت

کاهش دوباره حقوق و مزایای شهروندان
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: قانونگذاران و سیاستمداران یونانی مشغول تسریع بررسی و اجرای طرح کاهش حقوق افراد بازنشسته و تشدید طرح ریاضت اقتصادی با هدف مقابله با بحران اقتصادی این کشور هستند.

این در حالیست که گزارش اخیر موسسه اعتباری استاندارد پورز شوک دیگری را بر آتن وارد ساخته است.در این گزارش رتبه اعتباری یونان به "ورشکستگی انتخابی"کاهش یافته است.

کاهش رتبه اعتباری یونان توسط موسسه استاندارد پورز درحالی صورت می گیرد که اروپای واحد در راستای کمک رسانی سریع به آتن 130 میلیارد یورو به اقتصاد این کشور تزریق خواهد کرد.در چنین شرایطی آتن ناچار است طرح ریاضت اقتصادی را در مقیاسی وسیع و گسترده اجرا کند تا بتواند در خصوص بازپرداخت کمکهای مالی اروپا به اعضای منطقه یورو تضمین دهد.

مجموع این شرایط سبب شده است تا آتن در وضعیت قرمز قرار گیرد. به نظر می رسد گذار از این وضعیت قرمز تا حدودی برای یونان دشوار شده است زیرا مقاومت همزمان دولت آتن در برابر خشم مردم و فشارهای اتحادیه اروپا نمی تواند استمرار داشته باشد.

* یونان در انتظار تظاهرات و اعتصاب

اعمال دور جدید ریاضت های اقتصادی در آتن،آن هم در حالی که شهروندان یونانی ریاضت اقتصادی تا سطح فعلی را نیز نمی پذیرند منجر به وخامت اوضاع سیاسی و اقتصادی آتن خواهد شد .پیش بینی می شود که با کاهش حقوق بازنشستگان و سایر کارگران و افزایش بیکاری در یونان، سال 2012 میلادی به سال خشم ملت یونان از سیاستمداران اروپایی تبدیل شود.

در این میان دو کشور آلمان و فرانسه متهمان اصلی تشدید بحران اقتصادی در یونان هستند.آنگلا مرکل بارها مقامات یونانی را در خصوص پذیرش طرح ریاضت اقتصادی و تشدید فشارهای مالی بر روی شهروندان این کشور تحت فشار قرار داده است. بدون شک انتشار گزارش اخیر موسسه استاندارد پورز و هم زمانی آن با فشارهای اروپای واحد بر آتن نمی تواند تصادفی و بدون برنامه ریزی باشد.

مقامات اروپایی در صددند دولت یونان را میان دو انتخاب قرار دهند. انتخاب اول حرکت در چارچوب‌های پیشنهادی اتحادیه اروپا و اعمال کامل طرح ریاضت اقتصادی و انتخاب دوم تقابل با اروپای واحد و اخراج از منطقه یورو است.

در هر صورت دولت یونان هم اکنون خود را محتاج وام ها و کمکهای پرداختی از سوی اروپای واحد می داند و از این رو سعی دارد در راستای جلب حمایت‌های مالی این مجموعه از هیچ گونه اقدامی فروگذار نکند. بدهی های سنگین یونان به اروپای واحد سبب شده است ارائه بسته مالی جدید به آن تا کنون به تعویق بیافتد. سران اروپای واحد نیز با علم به وضعیت بحرانی اقتصادی یونان و احتیاج این کشور به کمکهای اقتصادی خود سعی دارند از همه اهرمهای فشار خود در خصوص هدایت اجباری آتن در مسیر مدنظر خود اقدام کنند.

* آیا اوضاع مالی یونان بهتر خواهد شد؟

ابهام بسیار مهمی که در این برهه به ذهن خطور می کند،موفقیت آمیز بودن روش سران اروپای واحد در مواجهه با بحران اقتصادی یونان است.هم اکنون دولت آتن باید با دلیل ایستادگی در برابر ملت خود و اجرای طرح ریاضت اقتصادی هزینه های سختی پرداخت کند. بروز اعتصابها و تظاهراتهای پی در پی و حتی فلج شدن بخش هایی از اقتصاد یونان در این تقابل اجتناب ناپذیر خواهد بود. افرادی مانند مرکل و سارکوزی به دولت یونان تضمین داده اند که در صورت اجرای دقیق و کامل طرح ریاضت اقتصادی بحران اقتصادی موجود در این کشور باستانی کاهش خواهد یافت. اما به نظر می رسد در این خصوص فاکتورهایی وجود دارد که هیچ گاه صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه آنها را در محاسبات خود لحاظ نمی کنند.

بر اساس آخرین برآوردهای صورت گرفته، یونان جهت خروج اولیه از بحران اقتصادی و بازگشت به وضعیت ابتدایی غیر بحرانی نیاز به 350 میلیارد یورو سرمایه دارد. اما هم اکنون اروپای واحد تنها توانسته است حدود یک سوم این سرمایه را تهیه کند.از سوی دیگر، سران اروپای واحد هزینه های مربوط به تشدید بحران اقتصادی در یونان و ضرر اقتصادی آتن از تشدید اعتصاب‌ها و اعتراضهای عمومی را نادیده انگاشته اند.

این هزینه ها در مواردی به اندازه ای بالاست که می تواند به بحرانی مستمر تبدیل شود.اما به راستی جای این بحرانهای مستمر در محاسبات ایده ال گرایانه سران کشورهای آلمان وفرانسه کجاست؟

به گزارش فارس به نقل از مرکز اطلاع رسانی In cyprus،در نهایت اینکه دولت یونان فعلا تصمیم گرفته است خود را یک متغیر محض وابسته به اتحادیه اروپا فرض کند اما این تصمیم گیری می تواند متعاقب تشدید اعتراضهای داخلی در یونان نقض شود.بی دلیل نیست که بسیاری از کارشناسان اقتصادی اروپا نسبت به موفقیت سران اروپای واحد در حل و فصل بحران اقتصادی آتن دچار تردید شده‌اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین