آفتابنیوز : 
جواب ساده این است: مردم ایران هر روز بیشتر ریال خود را تبدیل به واحد های پولی خارجی از جمله دینار جدید عراقی می کنند که خود منجر به خروج سرمایه از ایران شده است. هاشمی شاهرودی، رئیس قوه قضاییه هم هفته گذشته در این رابطه هشدار داده و تخمین زده بود که سرمایه ایرانی ها در خارج از کشور هفتصد میلیارد دلار در طول ربع قرن گذشته بوده است.
از سوی دیگر تعداد شرکت های خصوصی در داخل ایران کم شده ولی در خارج از این کشور افزایش یافته است. این موضوع پیامی روشن به همراه دارد: با اینکه داد و ستد با ایران سودمند است ولی نگهداشتن سرمایه ها در این کشور کار عاقلانه ای نیست. اگر هشدارهای شاهرودی و گزارش هایی که از سراسر کشور دریافت می شود صحت داشته باشند، ایران رو به سوی بحران اقتصادی بی سابقه ای می رود.
به نظر می رسد دولت جدید هم از این موضوع آگاه باشد زیرا از تمامی بانک های دولتی خواسته بر وام های بیش از سیصد میلیون ریال نظارت داشته باشند. گویا بسیاری حتی با سرمایه اندک خواهان تبدیل پول ایران به ارزهای خارجی هستند زیرا از کاهش ارزش پول خود بیم دارند. البته یکی از دلایل عدم بروز مشکلات اقتصادی در تهران زمزمه های جنگ است که ممکن است در دولت جدید رخ دهد!
به علاوه امیدهایی که در مورد دیدار احمدی نژاد از سازمان ملل برای حل بحران دیپلماتیک ایران به وجود آمده بود به علت حضور ناموفق وی در نیویورک برباد رفت زیرا حتی طرفداران او هم ظاهر شدنش را در مجامع جهانی نا موفق دانستند. احمدی نژاد نه تنها اوضاع بهتر نکرد بلکه از موضع قبلی خود هم فراتر رفته و اروپاییها از دنبال کردن راه حل دیپلماتیک ناامید کرد.
موضع جدید تهران از نظر بسیاری نشانه این است که این کشور به دنبال مواجهه نظامی کوچکی با امریکاست و مطمئن است که در این مواجهه پیروز خواهد بود. اصغر زاده، یکی از رهبران جنبش دانشجویی سال 57 تهران که عضو سپاه است می گوید دولت جدید احمدی نژاد کاملا خواهان جنگ و جنگ طلب است. این نظامی گری نو ظهور در دولت ایران که بخشی از آن به دلیل حضور سپاهیان در مسئولیت های غیر نظامی است، هشدار های یاد شده تقویت می کند.
شاهرودی در هشدارهای اقتصادی خود درست عمل کرده زیرا سیاست اقتصادی جدید به جای تنش زدایی، به آنها دامن می زند در حالی که شاهرودی و دیگران باید مردم را هم از عواقب سیاسی و نظامی آگاه کنند وهم درباره این سیاست جنگی هشدار دهند.
حال حاضر هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران بخواهد در این مقطع زمانی تن به مواجهه نظامی دهد، در عین حال هیچ تضمینی هم وجود ندارد که چنین درگیری،آثار طولانی مدت بر منافع ملی ایران نداشته باشد. اگر این هشدار هایی که در مورد در خواب راه رفتن دولت جدید به سوی جنگ داده می شود درست باشد باید کسی پیدا شود تا پیش از آنکه خیلی دیر شود، آنها را از این خواب غفلت بیدار کند