کد خبر: ۱۴۸۷۳
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۳۸۴ - ۲۱:۰۳
تصویب قطعنامه پیشنهادی اروپا علیه ایران

غیر متعهدها هم ایران را تنها گذاشتند

تنها ونزوئلا مخالفت کرد
آفتاب‌‌نیوز : شبکه خبری بی بی سی  نیز در گزارشی در این زمینه می افزاید : شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی به قطعنامه پيشنهادی اتحاديه اروپا که خواهان ارجاع پرونده فعاليت هسته ای ايران به شورای امنيت سازمان ملل شده است رأی مثبت داد، هرچند در اين قطعنامه زمان مشخصی برای چنين اقدامی عليه اين کشور درنظر گرفته شده است. 

انتظار می رود زمان ارجاع پرونده هسته ای ايران به شورای امنيت در نشست بعدی شورای حکام تعيين شود که در ماه نوامبر آينده برگزار خواهد شد.

در قطعنامه ای که عليه ايران تصويب شده، اين کشور متهم به موارد متعدد نقض پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای شده و نسبت به برنامه هسته ای اين کشور ابراز بی اعتمادی شده است.

اين قطعنامه طی نشست جاری شورای حکام که چند روز جريان داشت يک بار ديگر نيز به بحث گذاشته شده بود اما مخالفت تعدادی از اعضا با برخی مفاد آن موجب شد که تدوين کنندگان در آن تجديدنظر کنند و آن را با اعمال تغييراتی دوباره تحويل شورای حکام دهند.

تنها تغيير محسوسی که در قطعنامه مشاهده می شود اين است که ارجاع فوری ايران به شورای امنيت به ارجاع در زمان نامشخص تبديل شده است.

تدوين کنندگان قطعنامه که دولتهای بريتانيا، فرانسه و آلمان هستند، پاسخ به اين پرسش را که آيا ايران به دنبال دستيابی به سلاح هسته ای است يا نه در ظرفيت شورای امنيت سازمان ملل متحد، به عنوان نهاد موظف به تأمين صلح و ثبات جهان دانسته اند.

از ميان 35 عضو شورای حکام، 22 کشور به اين قطعنامه رأی مثبت دادند، دوازده کشور رأی ممتنع و يک کشور رأی مخالف.

روسيه، چين و آفريقای جنوبی از جمله کشورهايی بودند که به اين قطعنامه رأی ممتنع دادند و ونزوئلا تنها کشوری بود که رأی مخالف داد، اين در حالی است که دولت هند که ايران به ميزان زيادی روی حمايت آن حساب می کرد به قطعنامه رأی مثبت داد.

قطعنامه عليه ايران در شرايطی تصويب می شود که اين کشور اعلام کرده است به هيچ وجه حاضر نيست از موضع خود در مورد حق غنی سازی اورانيوم و توليد سوخت هسته ای عقب نشينی کند و تهديد کرده است که در صورتی که شورای حکام تصميم به ارجاع پرونده ايران به شورای امنيت بگيرد، آن بخشهايی از فعاليت هسته ای خود را که همچنان در تعليق نگه داشته و شامل مراحل پيشرفته تری از فرايند غنی سازی اورانيوم می شود از سر خواهد گرفت و در عضويت خود در پيمان بين المللی منع گسترش جنگ افزارهای اتمی تجديدنظر خواهد کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۲۱:۳۱ - ۱۳۸۴/۰۷/۰۲
0
0

آیا گذشته چراغ راه آینده نیست ؟؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین