کد خبر: ۱۰۲۲۲۱۰
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷
بارو: آزادی ارتباطی به پرونده هسته‌ای ندارد

مکرون با فرانسویان آزادشده در ایران گفتگو کرد

رئیس جمهوری فرانسه به صورت ویدئوکنفرانس با دو شهروند فرانسوی آزادشده در ایران دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
مکرون با فرانسویان آزادشده در ایران گفتگو کرد
آفتاب‌‌نیوز :

پییر کوشار سفیر فرانسه در تهران در مصاحبه تلفنی با رادیو «ار. ت. ال» اعلام کرد که امانوئل مکرون به صورت ویدئو کنفرانس با سیسیل کولر و ژک پاریس که از اوین خارج شده‌اند، گفت‌و‌گو کرد. وی این گفت‌و‌گو را تاثیرگذار خواند.

وزیر امور خارجه فرانسه نیز در اظهارنظری «وضعیت روحی و جسمی» دو شهروند فرانسه را «رضایتبخش» ارزیابی کرد.

ژان نوئل بارو همچنین به رادیو ار. ت. ال گفت که به گفته سفیر فرانسه در تهران حال زندانیان آزاد شده خوب و خیالشان آسوده شده است.

وی افزود: آنها هنوز قادر به بازگشت به فرانسه نیستند. ما باید اجازه دهیم دیپلماسی فرانسه کار خود را برای دستیابی به این نتیجه انجام دهد.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه با طرح این ادعا که شهروندان فرانسه «شرایط نامناسب و بسیار طاقت‌فرسا» داشته‌اند، افزود: آنها ارتباط بسیار کمی با یکدیگر یا حتی با خانواده‌هایشان و کارکنان سفارت در تهران داشتند. شرایط زندگی و خواب و خوراک آنها بسیار ابتدایی بود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار «ار. ت. ال» که پرسید آیا این آزادی مواضع فرانسه را در مورد پرونده هسته‌ای ایران نرم‌تر خواهد کرد در حالیکه پاریس مواضع سختی در پیش گرفته بود، گفت: ما سخت‌گیرتر شدیم، چراکه یک ماه پیش، تمام تحریم‌ها و تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل را که ۱۰ سال پیش لغو شده بود، دوباره اعمال کردیم؛ تحریم‌هایی که ایران را به‌ویژه در زمینه تسلیحات، تجهیزات هسته‌ای، بانک‌ها و بیمه‌ها هدف قرار می‌دهند.

بارو تاثیر این اقدام ایران را بر مساله تحریم‌ها رد کرد و گفت: برای لغو تحریم‌ها باید توافق و اجماع همه اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود داشته باشد.

وی اضافه کرد: با اینحال همواره گفته‌ایم برای مذاکره در چارچوبی دقیق برای کنترل برنامه هسته‌ای ایران که برای منطقه و خود ما نگران‌کننده است، آماده هستیم.

وزیر امور خارجه فرانسه همچنین اظهارات خبرنگار را که پرسید «پس این دو پرونده کاملا از یکدیگر مجزا هستند» را تایید کرد.

اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از آزادی مشروط دو تبعه فرانسوی با حکم قاضی پرونده خبر داد.

به گزارش سه‌شنبه شب ایرنا، بقائی در پاسخ به پرسش خبرنگاران راجع به آخرین وضعیت دو تبعه فرانسوی زندانی در ایران، گفت: این دو تبعه فرانسوی که مدتی است به دلیل ارتکاب جرایم امنیتی در زندان به سر می‌بردند، با حکم قاضی پرونده به قید وثیقه آزاد شده و تا مرحله بعدی قضایی تحت نظر خواهند بود.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز در حاشیه نشست هیات دولت، در خصوص دو تبعه فرانسوی زندانی در ایران نیز گفت: آنها تحت عنوان جاسوس محکوم شده بودند که قوه قضاییه شب گذشته اعلام کرد مشمول رافت اسلامی قرار گرفتند. تبعه ما خانم اسفندیاری نیز آزاد و در سفارت ما هستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین