آفتابنیوز : آفتاب: در آخرين روزهاي سال هم اين قاعده پابرجاست و دستكم بازار سكه حاضر نيست از روال و سنت سنوات پيش پيروي كند. بر اساس روال، بازار سكه با آغاز شمارش معكوس سال كهنه، بالا گرفتن تقاضا به گراني و رشد قيمتها در اين بازار منجر ميشد اما امسال آنطور نشد كه انتظار ميرفت و افت قيمتهاي جهاني همه رشتههاي فعالان بازار براي روزهاي آخر سال را پنبه كرد.
قيمت سكه چند روزي است كه رو به نزول حركت ميكند و به كانال ۷۰۰هزار تومان پرتاب شده. اين افت قيمتها هم در شرايطي است كه تحويل سكههاي پيشفروش شده از بهار سال جديد آغاز ميشود و ميتواند به شوك قيمتي براي بازار تبديل شود هرچند كه حرفهايها ميگويند اين نوسان دست آخر رو به صعود خواهد داشت.
عباس كمرهاي مديركل ريالي و نشر بانك مركزي ديروز با اعلام خبر فروش سكههاي گرمي از امروز در بانك پاسارگاد باز هم تاكيد كرد كه تاخيري در تحويل سكههاي پيشفروش بروز نخواهد داد.
او با اعلام اينكه اسامي شعب بانك پاسارگاد از طريق سايت بانك يادشده قابل دسترسي است، افزود: قيمت سكههاي گرمي بر مبناي قيمت جهاني و ميانگين قيمتي كه روز قبل در بانك كارگشايي معامله شده تعيين ميشود و به هر فرد دو قطعه سكه گرمي تعلق ميگيرد. مديركل ريالي و نشر بانك مركزي افزود: اين اقدام تا پايان اسفندماه ادامه مييابد. همچنين پيشفروش سكه تمام بهار آزادي با قيمت 599هزار تومان در هفته آينده نيز ادامه خواهد داشت.
سههزار قطعه سكه گرمي تقلبي
اما افزايش تقاضا براي سكه گرمي در حالي صورت ميگيرد كه رييس سازمان ملي استاندارد از جمعآوري سههزار قطعه سكه گرمي تقلبي خبر داد و از برنامههاي اين سازمان براي مقابله با خريد و فروش اين سكهها در بازار سخن گفت. به گفته نظامالدين برزگري بر اساس هماهنگيهاي انجام شده با بانك مركزي، موضوع جمعآوري و جذب سكههاي گرمي حل و فصل شده و قرار بر اين است كه سكههاي گرمي به شكلهاي ديگري و با عيار مشخص در بازار عرضه شود. رييس سازمان ملي استاندارد از كنترل خريد و فروش سكههاي گرمي در روزهاي پاياني سال خبر داد و افزود: بر اين اساس، سههزار قطعه گرمي تقلبي از بازار جمعآوري شده است.
طلاي قاچاق، ميهمان بازار
خبر ديگر از بازار طلا و سكه هم اينكه رييس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان طلا و جواهر ايران گفت: عدهاي مصنوعات طلاي قاچاق را در ويترين مغازه عرضه ميكنند كه بايد اين عرصه تنگتر شود. عبادالله محمدولي گفت: هر مسافر فقط ميتواند صدگرم مصنوعات طلا با خود جابهجا كند، اما با اين وجود سوال اين است كه مصنوعات طلا به صورت فراوان از كجا وارد شده كه به راحتي در ويترين مغازههاي طلافروشي عرضه ميشود و طلافروش به راحتي به مشتري ميگويد به جاي طلاي ايراني مثلا طلاي ايتاليايي يا هندي خريداري كنيد.
بگير و ببند، بازار ارز را سامان نداد
وضعيت بازار ارز هم در آخرين روزهاي سال ۹۰ دستكمي از بازار سكه ندارد، ضمن اينكه نظارت دست و پا شكسته موجود در بازار طلا و سكه در چهارراه استانبول وجود ندارد. بانك مركزي در آستانه تك نرخي شدن بازار ارز هرگونه خريد و فروش خارج از صرافيها را مشمول پولشويي قرار داد تا شايد معاملات بازار آزاد را تحت كنترل خود درآورد اما اين رويه تنها به تقويت بازار سياه منجر شد. به عبارت ديگر راهحل برخورد قضايي به نتيجه نرسيد.
به گزارش شرق،اين انتقادي است كه معاون سابق ارزي بانك مركزي آن را وارد ميداند. كمال سيدعلي با انتقاد از سياستهاي ارزي بانكمركزي در سال 90، تاكيد كرد: ارز با بگير و ببندها گرانتر فروخته ميشود، ضمن اينكه در 9ماهه اول امسال واردات 44 ميليارد دلار و فروش ارز بالاي 64 ميليارد دلار بوده است؛ يعني 20 ميليارد دلار ارز بيشتر از واردات فروختيم. او تاكيد كرد: بگير و ببندها يكي از انتظاراتي است كه نرخ ارز را بالا نگاه داشته است. ارز با اين بگير و ببندها گرانتر فروخته ميشود؛ چون ريسك خريدار و فروشنده بالاتر ميرود.