آفتابنیوز : آفتاب: معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از تدوین لایحهای خبر داد که بر اساس آن، شهرهای مذهبی کشور شامل مشهد، قم و شیراز، به عنوان مناطق آزاد زیارتی معرفی خواهند شد.
سید حسن موسوی گفت: در حال حاضر مشغول تهیه این لایحه هستیم و کارهای مطالعاتی آن نیز انجام شده است. در صورتی که این لایحه به تصویب دولت و مجلس برسد، شهرهای مشهد، قم و شیراز به عنوان منطقه آزاد زیارتی اعلام خواهند شد و براین اساس، ورود توریست مذهبی به این شهرها بدون ویزا خواهد بود.
موسوی لازمه منطقه آزاد شدن هر شهر را منوط به ایجاد فرودگاه بینالمللی در آن شهر دانست و افزود: به همین علت از مسئولان شهر قم خواستهایم تا طرح فرودگاه بینالمللی این شهر نهایی شود تا در این زمینه با مشکل مواجه نشویم و بتوانیم از ظرفیت این شهر مقدس نیز استفاده کنیم.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: در صورت تصویب این لایحه، هر فرد مسلمانی میتواند بدون ویزا وارد سه شهر مذهبی کشورمان شود؛ اما اگر بخواهد وارد شهرهای دیگر شود، باید ویزا تهیه کند.
وی اظهار امیدواری کرد که این لایحه اوایل سال آینده تقدیم دولت و مجلس شود.
موسوی با بیان این که سال 90 حدود 3 میلیون نفر گردشگر خارجی وارد کشور شده است، تصریح کرد: براساس تکلیفی که به همه معاونتهای ذیربط کردهایم، باید با ایجاد ساز و کارهای لازم در سال آینده 7،5 میلیون نفر گردشگر وارد کشور شود.به طور حتم این رشد بیش از 100 درصدی توریسم، یک انقلاب در حوزه گردشگری و چرخه اقتصادی کشور به وجود خواهد آورد.
به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، ورود توریست به کشور به منزله ارزآوری و رشد صادرات است.
ابراز تمایل قطری ها برای 40 شب چهارشنبه، حضور در مسجد جمکران
وی ادامه داد: وزارت خارجه به ما اعلام کرده است که شیعیان قطری تمایل دارند شبهای چهارشنبه 40 شب مستمراً برای زیارت به مسجد مقدس جمکران بیایند. از این جهت فقط شهر مقدس قم میتواندیک میلیون نفر گردشگر مذهبی داشته باشد.
به گفته موسوی، این طیف از مسلمانان جزء برخوردارترین افراد حاشیه خلیج فارس محسوب میشوند و از این نظر متوسط هزینههایشان نیز بالاست.
وی اضافه کرد: صادرات صنایع دستی در سال 90، برای کشور500 میلیون دلار ارزآوری داشته است و برآورد میشود در سال 91 صادرات صنایع دستی ایران با 300 درصد رشد به یک و نیم میلیارد دلار در سال برسد.
موسوی خاطرنشان کرد: با رشد 300 درصدی صادرات صنایع دستی و ظرفیتسازی در این حوزه علاوه بر ایجاد صدها هزار شغل در کشور، هنرمندان صنایع دستی نیز به ادامه کار خود دلگرم شده و به این ترتیب از منسوخ شدن بسیاری از رشتههای صنایع دستی در کشور جلوگیری میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان این که صنایع دستی در ایران بیش از 3 هزار و 500 سال قدمت دارد، افزود: ما از همه دستگاههای دولتی خواستهایم تا از ظرفیتهای قانونی برای افزایش کاربرد صنایع دستی استفاده کنند. ضمن این که رویکرد ما در این حوزه این است که صنایع دستی در سبد کالایی خانوارهای ایرانی جای خود را باز کند.
به گزارش فارس،وی تصریح کرد: مقدمه قبل از رشد صادرات صنایع دستی، بستهبندی صنایع دستی است که بر این اساس، سال 91 را سال نهایی کردن موضوع بستهبندی صنایع دستی ایران قرار دادهایم.