آفتابنیوز : 
وزير خارجه قطرنیز در اظهاراتی که به پیش شرط بهبود روابط با اسرائیل شباهت داشت تصریح کرد :اعراب بايد به اسرائيليها تاكيد كنند كه شراكت بااسرائيل فقط درگروي بازگرداندن حقوق فلسطينيها است.
حمد بن جاسم همچنین درباره روند ازسرگیری روابط اعراب با تل آویو اظهار داشت :آنچهروي داده شتافتن (عرب ها) بسوي اسرائيل نيست، بلكه سلسله ديدارهايي است كه از مدتي پيش انجام ميشد. مابايد به اسرائيلي ها ثابت كنيم كه اختلاف ميان ما و آنها فقط بر سر اين مساله است كه بايد حقوق اعراب اعاده شود.
وي ادامه داد: البته حقوق عربي از سال ۱۹۴۸تاكنون تغيير كرده است، در آن هنگام از حقوق كامل و از بين رفتن اسرائيل سخن گفته ميشد ، ولي اكنون عربها ، اسرائيل را به رسميت شناختهاند و اسرائيل عضو سازمان ملل متحد است و در عرصههاي جهاني در كنار ديگر كشورها قرار دارد.
پاکستان همسایه شرقی ایران نیز پس از 10 سال پرده از روابط پنهانی با اسرائیل برداشت و با میانجیگری ترکیه متحد نظامی –استراتژیک اسرائیل دیدار وزرای خارجه تل آویو – اسلام آباد میسر شد ، گرچه این بار هم اعلام شد دو طرف پیش از این نیز با هم در ارتباط بوده اند .
روزنامه اماراتی خليج تايمز هم چندی پیش با اشاره به اينكه برقراري ارتباط ميان اعراب و اسرائيل نتايج مثبتي به دنبال خواهد داشت، نوشت، اگر اسرائيليها قادر به استفاده از فرصتهاي كاري موجود در كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس شوند، مشكلات با سرعت بيشتري حل و فصل خواهد شد.
این در حالی است که مقامات اسرائیلی نیز به سال ها روابط پنهانی با اعراب اعتراف کرده اند و روند فعلی عادی سازی روابط را نتیجه " مذاکرات پشت پرده " گذشته می دانند .
ترکیه و آذربایجان نیز از سال ها پیش با تقویت همکاری نظامی رشته های پیوند خود با اسرائیل را مستحکم تر کرده اند و در تحولی جدید آنکارا نقش " کاتالیزور " عادی سازی روابط را بر عهده گرفته است .
بر آیند این تحولات گویای شکل گیری آرایش دیپلماتیک جدیدی در چهار گوشه اطراف ایران است که تهران را با واقعیتی به نام پیشروی تل آویو در میان کشورهای مسلمان منطقه مواجه کرده است .
اگر آزاد سازی نوار غزه از جانب اسرائیل را عامل تسریع پازل بهبود روابط با تل آویو در نظر بگیریم واقعیت دیگری فراروی ایران قرار می گیرد و آن اینکه اسرائیل با ترک غزه علاوه بر کسب امتیازات اقتصادی از آمریکا در تلاش است با بهبود روابط با جهان اسلام حاشیه امنیتی و تجاری برای خود ایجاد کند و این موضوع قطعا برای ایران خوشایند نیست ،کمااینکه کشورهای منطقه با علم به حساسیت ایران به این روابط آنچنان که خود می گویند –همچون پاکستان -ایران رادر جریان گذاشته اند که این موضوع از جانب تهران قویا تکذیب شده است .
از سوی دیگر همگرایی کشورهای حوزه خلیج فارس با اسرائیل ترتیبات امنیتی –نظامی جدیدی در منطقه ایجاد خواهد کرد و تهران فقط می تواند در بازی با کارت عربستان و یا عضویت ناظر در شورای همکاری خلیج فارس این نهاد منطقه ای را از افتادن به دامان اسرائیل باز دارد ،چه اینکه دلخوش به موضع عربستان است که "سعود الفيصل"، وزير امور خارجه این کشور با انتقاد از سياستهاي اسرائیل در منطقه، بعيد دانست كه عربستان شيوه كشورهايي همچون پاكستان، تونس و قطر را كه تماسهايي با "اسرائيل" برقرار كردهاند، در پيش گيرد.
پیروز باشید.
نسرین علی پور