کد خبر: ۱۴۹۵۲۹
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۸:۵۵
مصاحبه با دبیر کل اتحادیه راگبی آسیا:

ایران می تواند میزبان مسابقات آسیایی شود

شوق پیشرفت را در چهره مربیان ایرانی می‌بینم
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: راس میشل، دبیر کل اتحادیه راگبی آسیا هفته گذشته به ایران آمد تا پیرامون مسائل مختلف از جمله بررسی فعالیت‌های راگبی ایران، مهیا کردن شرایط برگزاری کلاس‌های مربیگری و داوری با حضور مدرسان بین‌المللی، احداث آکادمی راگبی ایران، بررسی پیشنهاد ایران برای میزبانی مسابقات آسیایی با مسئولان ایران گفت‌و‌گو کند.

میشل از پیشرفت راگبی ایران طی سال‌های گذشته ابراز رضایت کرد و پیشنهاداتی را نیز برای پیشرفت بیش از پیش راگبی ایران به مسئولان داد.

در همین خصوص و موضوعات مختلف مصاحبه‌ اختصاصی را با راس میشل، دبیر کل اتحادیه راگبی آسیا،که متن در زیر می‌آید.

فارس: ابتدا درباره هدفتان از سفر به ایران بگوئید؟

معمولاً ما کمتر به کشورهای عضو اتحادیه آسیا سفر می‌کنیم، اما وقتی که مسئولان راگبی ایران از من دعوت کردند، من نیز با کمال میل پذیرفتم تا به این کشور بیایم تا هم ایران را ببینم و هم از فعالیت‌های راگبی این کشور بیشتر آشنا شوم.

می‌دانید که اخیراً ایران جزو اعضای اصلی فدراسیون جهانی راگبی انتخاب شده و خیلی ترقی کرده است و این یکی دیگر از عواملی بود که برای من سفر به ایران جالب بود.

چندین بار علیپور، رئیس فدراسیون انجمن‌های ورزش درخواست برگزاری کلاس‌های مربیگری و داوری در ایران را کردند و این هم عامل دیگر سفر من به ایران بود تا در جهت رشد راگبی ایران برگزاری این کلاس‌ها را ترتیب دهم.

* فارس: جایگاه راگبی ایران در آسیا و جهان را چگونه می‌بینید؟

ایران جزو 10 تیم بالای آسیا قرار می‌گیرد و خیلی مایلیم تا فعالیت‌های زنان ایران را نیز در رشته راگبی ببینیم.

اگر بخواهیم منطقی نگاه کنیم، تیم‌های آسیایی جزو تیم‌های خوب راگبی در دنیا محسوب نمی‌شوند؛ راگبی آسیا در سطح بسیار پایینی قرار دارد و ایران نیز در مقایسه با راگبی جهانی، هنوز در رده‌های پایین قرار دارد.

آن چیزی که مهم است، ایران از راگبی‌بازان قوی‌ و با فیزیک بدنی بهره می‌برد که در درگیری‌ها برنده هستند، در حالی که سایر کشورهای آسیایی از چنین قدرت بدنی برخوردار نیستند. نکته مهمی که اینجا وجود دارد و از ویژگی‌های مهم راگبی ایران است، اینکه که مردم در ایران به راگبی علاقمند هستند.

*فارس: وضعیت مربیگری و داوری را در ایران چگونه ارزیابی می‌کنید؟ برنامه شما در اتحادیه راگبی آسیابرای پیشرفت مربیان و داوران ایرانی چیست؟

من تیم‌های ایرانی را که در مسابقات آسیا حضور داشتند، اغلب با مربیان خارجی می‌شناسم و فرصتی پیدا نکردم تا از نزدیک با مربیان ایرانی آشنا شوم و ارزیابی کنم؛ داورانی که در جزیره کیش قضاوت کردند، کارشان قابل قبول بود و در تلاش هستیم تا رشد بازیکن، مربی و داور در ایران به طور توأم اتفاق بیفتد و این هم اتفاق نمی‌افتد مگر با بازی‌های بیشتر.

*فارس: آیا مربیان ایرانی پتانسیل مربیگری در تیم‌های مطرح آسیا را با توجه به شناختی که از آنها پیدا کرده‌اید، دارند؟

حتماً. وقتی من اشتیاق را در میان مربیان ایرانی می‌بینم و ساختار خوب فدراسیون را می‌بینم، مطمئنم مربیان ایرانی حتی به سطح بالا خواهند رسید.

وقتی ما می‌خواهیم کمک کنیم به کشوری تا راگبی آن کشور رشد پیدا کند، این تنها مختص به بازیکن نمی‌شود و مربی آن تیم هم باید رشد کند.

* فارس: همانطور که می‌دانید توجه به رده‌های سنی پائین‌تر، آینده تیم‌های ملی بزرگسالان را در هر کشوری تضمین می‌کند، برنامه شما در زمینه برگزاری مسابقات آسیایی در رده‌های سنی پایه چیست؟

در جلسه میتینگ آینده موضوع برگزاری مسابقات آسیایی در رده‌های سنی نوجوانان و جوانان را مطرح می‌کنم تا کشورهایی که مشتاق هستند، بدون هیچ مشکلی میزبانی این مسابقات را برعهده بگیرند و در این زمینه ما حمایت‌های لازم را از کشور میزبان انجام خواهیم داد، چراکه اعتقاد دارم، برگزار مسابقات آسیایی آینده راگبی هر کشور و آسیا را تضمین خواهد کرد.

* فارس: تشکیل تیم‌های قدرتمند ملی منوط به عملکرد مناسب باشگاه‌ها در هر کشوری است و در صورتی که کشوری تیم ملی راگبی ضعیفی داشته باشد، قطعاً از باشگاه‌های ضعیفی نیز برخوردار است. نظتان در این زمینه چیست؟

در حال حاضر بیشترین هدفمان کار روی تیم‌های ملی است و راه‌اندازی جام باشگاه‌های آسیا برنامه آینده اتحادیه راگبی آسیا خواهد بود تا بتوانیم باشگاه‌ها را نیز داخل گود بیاوریم و مسابقاتی را در این سطح تا باشگاه‌ها نیز همزمان با تیم‌های ملی رشد کنند.

کشورهای آسیایی از لحاظ فعالیت‌ در رشته‌ راگبی تفاوت دارند؛ به عنوان مثال کشوری مانند ژاپن 30 باشگاه حرفه‌ای در رشته‌ راگبی دارد و این 30 باشگاه سالیانه 60 بازی انجام می‌دهند، در حالی‌که در سایر کشورهای آسیایی این فعالیت‌های باشگاهی دیده نمی‌شود و باید باشگاه‌ها را به یکدیگر نزدیک کنیم.

اعتقاد دارم توجه به دانشگاه‌ها می‌تواند قدرت باشگاه‌ها را نیز افزایش دهد، بنابراین علاوه بر توجه تیم‌های ملی و باشگاه‌ها، برنامه مهمی برای ارتقای قدرت دانشگاه‌های کشورهای آسیایی داریم، چرا که دانشگاه‌ها می‌توانند تیم‌های راگبی قوی‌تری داشته باشند.

در حال حاضر با بررسی‌های صورت گرفته، دانشگاه‌های ژاپن، چین، سنگاپور، مالزی بیش از سایر کشورها تیم‌های دانشگاهی قوی‌تری دارند و این خود به خود موجب افزایش قدرت تیم‌های ملی خواهد بود باید روی این مسئله کار کنیم.

در حال بررسی فعالیت باشگاه‌های کشورهای آسیایی نیز هستیم تا با در نظر گرفتن تمامی جوانب در آینده استارت راه‌اندازی جام باشگاه‌های آسیا را بزنیم و ایران نیز به عنوان کشوری که از باشگاه‌های خوبی برخوردار است، جزو گزینه‌های ما برای حضور در باشگاه‌های آسیا خواهد بود.

* فارس: برای حضور در مسابقات جهانی، اتحادیه‌ راگبی آسیا (ARFU) چه حمایت‌هایی را از راگبی ایران انجام داده است؟

در این زمینه فدراسیون جهانی ( iRB)، نخستین کاری که می‌کند، دعوت از ایران برای حضور در مسابقات جهانی است.

از حضور تیم‌های ملی 15 و 7 نفره مردان و زنان و زیر 19 ساله ایران در مسابقات جهانی حمایت خواهیم کرد و حتی کمک‌های مالی نیز می‌کنیم تا تیم‌های حاضر در مسابقات جهانی با قدرت حضور پیدا کنند؛ بازی‌هایی که در مسابقات بین‌‌المللی برگزار می‌شود، برابر با قوانین و مقررات فدراسیون جهانی راگبی( iRB) است.

* فارس: در زمینه حضور بازیکنان خارجی در تیم‌های ملی کشورهای آسیایی از جمله امارات حرف و حدیث‌های مختلفی به وجود آمده است و برخی کارشناسان راگبی این کار را موجب پسرفت راگبی در قاره کهن می‌دانند، ارزیابی شما از این مسئله چیست؟

حضور راگبی‌بازان خارجی در تیم‌های ملی کشورهای آسیایی یکی از مسائلی است که مشکلاتی را به وجود آورده است و اکثر کشورها از جمله ایران به آن معترض هستند؛ سعی می‌کنیم حضور بازیکنان خارجی در تیم‌های ملی را به حالتی برسانیم تا تمام کشورها به طور یکسان از این امر برخوردار شوند.

نمی‌شود کشورها را مجبور به عدم استفاده از بازیکنان خارجی کرد و ما نیز طبق قوانین فدراسیون جهانی عمل می‌کنیم و تابع آن هستیم.

مسئولان ایرانی می‌توانند طی نامه‌ای رسمی اعتراض خود را در این زمینه به فدراسیون جهانی برسانند.

* فارس: در اتحادیه راگبی آسیا چند عضو فعالیت دارند و تأثیر حضور ایران در تصمیمات این اتحادیه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

اتحادیه راگبی آسیا 28عضو دارد که از کشورهای مختلف آسیایی در آن حضور دارند که هر کشور یک حق رای دارد و رئیس انجمن راگبی ایران نیز مانند سایر کشورها در تصمیمات گرفته شده دخیل است؛ تمام اعضای اتحادیه مساوی هستند و هیچ ارجحیتی نسبت به یکدیگر ندارند.

* فارس: طبق گفته شما در جلسه با رئیس انجمن راگبی ایران، یکی از اهدافتان از سفر به ایران، احداث آکادمی راگبی بوده است، این ایده چقدر می‌تواند در پیشرفت راگبی ایران مؤثر باشد؟

احداث آکادمی راگبی ایران ایده بسیار خوبی بود که انجمن راگبی ایران مورد توجه قرار داد؛ در حال حاضر 3 یا 4 کشور در آسیا هستند که کار احداث آکادمی را آغاز کرده‌اند و ایران نیز یکی از این کشورهاست و در این صورت ، پیشرفت راگبی ایران با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.

دولت نیز باید در ساخت آکادمی راگبی به انجمن راگبی ایران کمک و از این ایده حمایت کند تا ساخت این آکادمی با قوت و قدرت بیشتری انجام شود.

در حال حاضر علاوه بر ایران، کشورهای امارات، قطر، اردن و لبنان نامزد دریافت پایگاه راگبی آسیا هستند امارات با توجه به تیم ملی و فعالیت‌های قوی که دارد، از شانس بالایی در این زمینه برخوردار است؛ ایران نیز شانس دوم دریافت پایگاه راگبی آسیاست و سایر کشورها شانس کمتری دارند

باید قبول کنیم امارات حرف اول و آخر را در رشته راگبی در آسیا می‌زند و اگر ایران ارتباط خوبی با امارت برقرار کند و با این کشور مسابقات تدارکاتی داشته باشد، به نقطه تاپ خواهد رسید.

* فارس: آیا در آینده ایران شانسی برای میزبانی مسابقات آسیایی دارد؟

ما همواره این شانس را به کشورهای آسیایی می‌دهیم تا درخواست میزبانی کنند و ایران هم یکی از این کشورهاست.

اگر مشکلی برای ورود سایر تیم‌ها از لحاظ ویزا نداشته باشد، ایران نیز شانس میزبانی خواهد داشت، همچنان که ایران میزبان مسابقات غرب آسیا در کیش بود. رئیس انجمن راگبی ایران درخواست میزبانی مسابقات آسیایی راگبی در رده سنی زیر 13 سال را مطرح کرد که من نیز از این موضوع استقبال کردم و اعتقاد دارم هر چیزی که منوط به پیشرفت راگبی ایران شود، استقبال می‌کنم.

* فارس: با ارزیابی‌های که انجام دادید، پیشرفت راگبی بانوان را در ایران چگونه دیدید؟

در آخرین مسابقه‌ای که من از تیم راگبی بانوان ایران دیدم، نمی‌توانم با اقتدار بگوئم ایران خیلی قوی است اما در حال رشد و پیشرفت است تا هر چه سریع‌تری به نقطه مطلوب برسد.

وقتی دختران راگبی‌باز ایران در حال مسابقه هستند، همه دوست دارند بازی را ببینند، چراکه پیشرفت بانوان در این رشته به وضوح دیده می‌شود.

به عنوان مثال در مسابقات آسیایی تایلند تیم‌ ملی راگبی بانوان عملکرد بسیار خوبی داشت و هیچ کس باورشان نمی‌شد که زنان ایران اینقدر قدرتمند باشند و چنین تیم‌ قوی داشته باشند.

* فارس: نظرتان درباره راه‌اندازی راگبی ساحلی در آسیا چیست؟

ما کاملاً‌ از این موضوع حمایت می‌کنیم، اما هنوز آن دیدگاهی که در آسیا برای برگزاری مسابقات راگبی ساحلی باید وجود داشته باشد، نیست. فدراسیون جهانی راگبی در این زمینه برنامه‌ای تدارک دیده است که باید تا زمان اجرایی شدن آن صبر کرد.

مسابقات راگبی ساحلی آسیا فعلاً به صورت تفریحی در آسیا برگزار می‌شود و بیشتر از هر کشور این اندونزی است که علاقمندان را جمع کرده است و ورزش راگبی ساحلی بیشتر در این کشور دنبال می‌شود، امیدوارم در آینده ورزش راگبی ساحلی به ایران نیز وارد شود.

آقای میشل از حضورتان در این مصاحبه و پاسخگویی به سؤال‌ها سپاسگزارم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین