آفتابنیوز : آفتاب: آخرین برنامه تلویزین "هفت" در سال 90 ، شب گذشته 26 اسفند ماه با یک ساعت تاخیر آغاز شد و نزدیک به سه ساعت نیز طول کشید. این برنامه اختصاص به معرفی بهترین فیلم، بهترین بازیگر مرد و زن از نگاه هفت داشت.همچنین گفتگو با اکبر عبدی بخش جذاب و پایانی شب گذشته بود. عبدی در این بخش با انتقاد از برخی کارگردان هایی که با آنها کار کرده بخشی از درد و دل هایش را نیز مطرح کرد.
ابتدای برنامه گلچینی از برنامه های هفت در طول یک سال گذشته پخش شد. همچنین نظرسنجی برنامه اختصاص به طرح این سئوال داشت که از میان بازیگران مردی که در فیلم های نوروزی نقش اصلی را بر عهده دارند کدامیک می توانند مخاطبان بیشتری جذب کنند که در پایان برنامه حامد بهداد به خاطر بازی در فیلم "انتهای خیابان هشتم" بیش از 37 درصد آرا را از آن خود کرد.
برترین های سال 90 بخش اول برنامه بود که در آن پرهزینه ترین فیلم "راه آبی ابریشم، پربازیگر ترین فیلم "اخراجی های 3" ، گرانترین بازیگر محمدرضا گلزار، غافلگیر کننده گیشه سال فیلم "ورود آقایان ممنوع" و ناکام ترین فیلم گیشه "در امتداد شهر" ... شدند.
افت و خیز زیاد
مسعود جعفری جوزانی تهیه کننده و کارگردان فیلم مهمان تلفنی برنامه بود. وی درباره ارزیابی خود از سینمای ایران در سال 90 گفت: سینمای ایران مانند سال های گذشته افت و خیز زیادی داشته است. نبود زیرساخت ها یکی از مشکلات سینمای ما است. فشارهای اقتصادی که از بیرون به ملت ما تحریم می شود یکی دیگر از معضلات سینمای ایران است. در سال 90 نیز مانند سال های گذشته چند فیلم خوب و چندین فیلم ناموفق ساخته و اکران شدند.
وی افزود: مهمترین اتفاق سال 90 در سینمای ایران این بود که فیلمسازان جوان ما بسیار فعال بودند و هنرمندانی مثل اصغر فرهادی توانستند جایزه ای مثل اسکار را دریافت کنند.جایزه ای که فرهادی گرفته ممکن است برای خود او امیدها و پاساژهایی را باز کند اما برای سینمای کشور در صورتی که از این فرصت استفاده نشود دستاوردی به همراه ندارد.
جوزانی در ادامه عنوان کرد: جدا از سیاست زدگی ، مشکل اصلی سینمای ایران این است که وزارت ارشاد باید خرده نگری و نگاه منفی هنرمندان را از بین ببرد. باید نگاه آگاهانه و در حد رشد و تعالی سینما باشد و خصومت های شخصی از بین برود. همه ما ایرانی هستیم و همگی به اندازه دیگران از حقوق مساوی برخوداریم.
وی توضیح داد: من معتقدم که عملکرد جواد شمقدری خیلی خوب بوده است و نباید همه تقصیرها را به گردن او انداخت. متاسفانه این اختلافات پیش آمده بین گروهی است که قبلا از منافعی برخوردار بوده است و حالا با افرادی که به این منافع دست پیدا کرده اند اختلاف دارند. بنابراین خود سینمایی ها مشکلی با هم ندارند بلکه این دعوا سیاسی و حزبی است.
وی در پایان خبر از ساخت سریال تلویزیونی "پوریای ولی" در سال 91 داد.
پرفروش ها و کم فروش های سال
پرفروش ها و کم فروش های سال 90 بخش بعدی برنامه بود که 5 فیلم "اخراجی های 3" ، " ورود آقایان ممنوع" ، "جدایی نادر از سیمین" ، " شیش و بش" و سعادت آباد به عنوان پرفروش ترین فیلما و 6 فیلم " معبد جان" ، " مرگ سپید" ، "یوسف پیامبر" ، " انسانها" و " ارتباط خانوادگی و چشم" به عنوان کم فروش های سینمای ایران معرفی شدند.
در ادامه فیلم سینمایی "مرهم" بهترین فیلم سال 90 از نگاه برنامه هفت شناخته شد.علیرضا داوود نژاد نویسنده، تهیه کننده و کارگردان فیلم و طناز طباطبایی بازیگر مرهم مهمان برنامه بوده است.
داوود نژاد در ابتدای صحبت هایش گفت: جالب است که این فیلم از جشنواره جا می ماند و برخورد نامناسبی از طرف وزارت ارشاد با آن می شود اما چند روز مانده به عید در برنامه شما "مرهم" به عنوان بهترین فیلم سال انتخاب می شود. این تناقضات برای من جالب است. متاسفانه دولت حق اکران این فیلم در کشورهای خارجی تنها با مبلغ شش هزار دلار از من خریداری کرده است.
در ادامه طناز طباطبایی درباره تجربه بازی در این فیلم گفت: مرهم تجربه ویژه ای برای من بود چون اولین فیلمی بود که نقش اول را در آن برعهده داشتم و تا آن زمان نیز تجربه بازی با نابازیگران را نداشتم که با کمک های آقای داوود نژاد توانستم از پس آن بربیاییم. همچنین بازی در این فیلم به من کمک کردتا در فیلم جدیدی که در آن بازی می کنم به نام "هیس، دخترها فریاد نمی زنند" بتوانم به راحتی از پس نقشم بربیایم.
داوود نژاد در ادامه صحبت هایش گفت: اگر مدیریت فرهنگی کشور به این مسئله اعتقاد داشته باشد که باید از نیروهای مستعد استفاده کند باید زمینه را برای فعالیت هنرمندان فراهم کند. این روزها همه مخاطبان پای برنامه های شبکه های ماهواره ای مثل فارسی وان، زمزمه و جن هستند.
وی افزود: چون مدیریت فرهنگی دغدغه اینکه فضای سمعی بصری را از دست قاچاقچیان فرهنگی و ماهواره ها بگیرد و به دست تولید کنندگان داخلی بسپارد، را ندارد. در ایران فکر می کنند فیلم هایی باید ساخت که باب میل مسئولان باشد در صورتی که فیلم را باید برای مردم ساخت.
داوود نژاد در پایان درباره محدود شدن ظرفیت دفاتر پخش فیلم ها گفت: اگر قبول داشته باشید که ظرفیت نمایش ما کم است و امکان انتخاب به دلیل کمبود سالن وجود ندارد چاره ای نداریم تا ترتیبی دهیم که تقسیم فیلم ها منصفانه باشد و پخش آنها انحصار پیدا نکند چه در پخش و چه در گروههای نمایشی این اتفاق باید بیافتد. همچنین معتقدم که شورای صنفی نیز باید ناشی از اراده صنفی باشد نه ناشی از اراده دولت.
در میانه گفتگو بخش هایی از فیلم "کلاس هنرپیشگی" جدید ترین فیلم داوود نژاد نیز پخش شد. همچنین پشت صحنه فیلم"هیس، دخترها فریاد نمی زنند" به کرگردانی پوران درخشنده نیز در پایان صحبتهای داوونژاد و طباطبایی به نمایش درآمد.
به گزارش مهر ،در پایان برنامه حسین یایر به خاطر بازی در فیلم سینمایی"سعادت آباد" به کارگردانی مازیار میری و " ویشکا آسایش" برای بازی در فیلم" ورود آقایان ممنوع" به کارگردانی رامبد جوان بهترین بازیگر مرد و زن از دیدگاه برنامه "هفت" شناخته شدند.