کد خبر: ۱۵۰۱۵۹
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۱ - ۱۰:۲۴

رانندگی پس از خوردن غذا ممنوع

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: با آغاز ایام نوروز و سفرهای نوروزی پایگاه‌های امدادی هلال‌احمر و اورژانس به همراه سازمان‌های مرتبط امدادی دیگر از جمله پلیس راهور و راهداری در تسریع و ایمنی سفرهای نوروزی با ایجاد پایگاه‌های ثابت، موقت و سیار و بسیج نیروهای خود روند سفرهای نوروزی را برای مسافران این ایام شیرین می‌کنند.

هلال احمر نیز در این زمینه با ارتقاء ۵۰ درصدی پایگاه‌ها و تجهیزات امدادی شرایط ایمنی و امدادی را برای سفرهای ایمن‌تر جهت مسافران نوروزی را در جاده‌های سراسر کشور مهیا کرده است.

اورژانس کشور نیز در این زمینه با ایجاد پایگاه‌های متعدد و استفاده از اتوبوس‌آمبولانس، بالگردهای امدادی و در ‌‌نهایت اورژانس دریایی در روند ایمنی و درمان اورژانسی به مسافران نوروزی در ایام نوروز کمک می‌کند.

در این راستا، برای ارزیابی و بررسی بیشتر از روند چگونگی ارائه کمک‌های امدادی و درمانی خبرنگار فارس از پایگاه‌های متعدد جاده‌ای هلال احمر و اورژانس تهران که به مسافران نوروزی خدمات درمانی، امدادی و راهنمایی نوروزی ارائه می‌دهند، گزارشی تهیه کرده است.

عمده تصادفات در ۳۰ کیلومتری قبل از رسیدن به مقصد

در یکی از پایگاه‌های اورژانس واقع در مجاورت پمپ‌بنزین وردآورد، تکنسین‌های فوریت‌های اورژانس به مصدومان تروما و مراجعه‌کنندگان بیمار ارائه خدمات می‌دهند.

یکی از این تکنسین‌ها عنوان می‌کند که بیشترین تصادفات در زمان ۳۰ کیلومتر قبل از رسیدن افراد به مقصد رخ می‌دهد.

بیمارهای داخلی و تروما بیشترین مراجعات به اورژانس

این تکنسین فوریت‌های پزشکی با تشریح مراجعه کنندگان و مصدومان تروما که در اواسط هفته کمتر و در اواخر هفته تعداد آن‌ها بیشتر می‌شود، می‌افزاید: بیشتر مراجعات به دلیل بیماری‌های داخلی و در ‌‌نهایت تروما بر اثر تصادفات است و هم اینک نیز با فرا رسیدن موج دوم سفرهای نوروزی تعداد مراجعات نیز بیشتر می‌شود.

وی که در حال معاینه یکی از مراجعه‌کنندگان به پایگاه اورژانس است، می‌گوید: در این مسیر (کیلومتر ۱۷ اتوبان تهران کرج) به دلیل صاف و باز بودن جاده، افراد با سرعت بالا و یکسانی حرکت می‌کنند و در صورت خواب‌آلودگی می‌تواند حوادث مخربی برای آنان صورت پذیرد.

وی در ادامه توضیحات خود با بیان اینکه در اطلاع‌رسانی‌هایی که به مردم می‌شود عنوان شده که هر ۲. ۵ ساعت افراد ۱۵ دقیقه استراحت کنند، ولی به نظر بنده این مسئله برحسب توانایی افراد متفاوت است و در مجموع فرد در هر زمان که احساس خستگی کرد باید خودروی خود را به کناری کشیده و استراحت کند.

رانندگی بعد از غذا ممنوع

در این پایگاه اورژانس تهران یکی از پزشکان نیز در راهنمایی‌های خود در زمینه ارتقاء آگاهی آحاد جامعه، با اشاره به اینکه یکی از علت‌های تصادفات خواب‌آلودگی است، ادامه می‌دهد: علت اصلی خواب‌آلودگی رانندگان به دلیل اقدام به رانندگی پس از خوردن غذا است،

زیرا پس از خوردن غذا، گردش خون به سمت گوارش رفته و کمتر به سمت مغز خون گردش می‌کند و این مسئله باعث خواب‌آلودگی می‌شود و باید رانندگان توجه کنند که ۲ ساعت بعد از غذا به رانندگی اقدام کنند.

قرص سرماخوردگی خواب‌آلودگی می‌آورد/ محض اطلاع رانندگان

یکی دیگر از دلایل خواب‌آلودگی که افراد به آن به هیچ عنوان توجه نمی‌کنند خوردن قرص سرماخوردگی است، زیرا باور افراد این است که قرص‌هایی مانند دیازپام باعث خواب‌آلودگی می‌شود، ولی باید توجه کنند که هر نوع آرامش بخش و قرص‌های سرماخوردگی نیز باعث خواب‌آلودگی می‌شود، مثلاً در جریان تصادف علی دایی، وی عنوان داشت که به دلیل خوردن شربت گلودرد دچار خواب‌آلودگی شد و آن تصادف برایش رخ داد که این موارد را مردم باید بیشتر توجه کنند.

مدیریت منسجم جهت مأموریت‌های امدادی و درمانی در تصادفات

این پزشک در ادامه توضیحات خود به یکی از مشکلات تکنسین‌های اورژانس و همچنین امدادگران هلال احمر اشاره می‌کند و می‌گوید: زمانی که حادثه‌ای در جاده‌ای رخ می‌دهد ولو یک حادثه خفیف نیز باشد، بی‌مهابا امدادگران هلال احمر و تکنسین‌های اورژانس به محل اعزام می‌شوند، ولی این مسئله باعث موازی‌کاری در صحنه خدمت‌رسانی به حادثه‌دیده می‌شود.

بار‌ها ثابت شده است که به دلیل حضور بیش از حد این نیرو‌ها در محل حادثه به دلیل فقدان یک مدیریت منسجم، مرحله ارائه خدمت نیز با مشکل مواجه می‌شود در حالی که در جای دیگر حادثه‌ای بسیار وخیم‌تر رخ داده ولی امدادگران هلال احمر و تکنسین‌های اورژانس در محل دیگری که حادثه کوچکی رخ داده حضور دارند و نبود یک مدیریت منسجم در اعزام‌ها و هماهنگی‌های تیم‌های امدادی و اورژانس مغفول واقع شده است.

امسال اطلاع‌رسانی نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است و حوادث نیز متعاقباً کمتر، ولی مردم باید در کنترل فشار خون و داروهای مصرفی خود توصیه‌های پزشکی را جدی بگیرند.

بیشترتصادفات ساعات ۱۲ تا ۱۶/علت خواب آلودگی پس از ناهار

بیشتر تصادفات هم در ساعات ۱۲ تا ۱۶ بعدازظهر رخ می‌دهد و علت آن نیز به دلیل خواب‌آلودگی رانندگان بوده که این مسئله به‌‌ همان خوردن غذا و کاهش هوشیاری افراد ارتباط دارد.

استرس باعث تأثیر منفی در رانندگی

در ضمن راه‌بندان‌های طولانی در جاده‌ها نیز باعث افزایش استرس و در ‌‌نهایت ازدیاد ضربان قلب که در مجموع باعث ایجاد هیجان بالا می‌شود تأثیر مخربی بر رانندگی افراد می‌گذارد، زیرا حالت‌های خوشحالی و غم بی‌محابا در وضعیت رانندگی افراد به دلیل خارج شدن از عرف معمولی باعث حوادث از جمله تصادف می‌شود.

زیبایی چالوس مزین با پایگاه‌های امدادی

در طول مسیر جاده چالوس که یکی از پرترافیک‌ترین جاده‌های کشور و همچنین پرحادثه‌ترین جاده‌ها به حساب می‌آید، پایگاه‌های امدادی و راهنمایی نوروزی و همچنین اورژانس به وفور برای ارائه خدمت به مردم مشاهده می‌شود.

شنیده‌ها حاکی از حضور و راه‌اندازی یک پایگاه امدادگران زن هلال احمر در جاده چالوس هر فردی را کنجکاو می‌کند تا فعالیت این بانوان امدادگر را از نزدیک مشاهده کند.

رانندگان زن آمبولانس‌سوار

در بدو حضور در پایگاه امدادی زنان هلال احمر با رانندگان زن آمبولانس‌سوار مواجه می‌شوی که مسلماً برای هر مخاطبی این مسئله در نگاه نخست باعث تعجب و شگفتی است و این مسئله نیز زبانزد بانوان امدادگر است، زیرا آنان معتقدند که زنان در اکثر فعالیت‌های مردانه می‌توانند حضوری مستمر داشته باشند و در این زمینه به حمایت مردان و اعتماد آن‌ها بیشتر نیاز است.

وارد چادر امدادگران زن هلال احمر که در حال معاینه و رسیدگی به یک بیمار مسنی هستند، می‌شوی و آن‌ها در حال فرایند ارائه خدمات اکسیژن مصنوعی، تزریق سرم و در ‌‌نهایت فشار خون هستند.

پیرزنی که حالت نامساعدی داشته به همراه خانواده‌اش به این چادر مراجعه کرده و در پرسش و پاسخ متوجه می‌شوی که پیرزن به دلیل وضعیت نامطلوب از جمله سرگیجه و تهوع به این پایگاه مراجعه کرده است.

پیچ‌های جاده از عوامل تهوع و سرگیجه مسافران

پیرزن که پس از معاینه و رسیدگی امدادگران زن هلال احمر حالش بهتر می‌شود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید: از صبح ناشتا بودم و بر اثر پیچ‌های جاده فشارم نامتعادل شد و حالت تهوع و سرگیجه پیدا کردم، الحمدلله خانواده مرا به اینجا آورد و با کمک این خانم‌ها حالم بهتر شد.

مادر امدادگران

در داخل چادر یکی از بانوان که تجربه سال‌ها امدادگری به وضوع در چهرش مشاهده می‌شود به زنان جوان امدادگر راهنمایی‌های لازم را برای رسیدگی بیشتر به بیماران و مراجعه‌کنندگان ارائه می‌دهد.

وی که خود را امدادگر جمعیت هلال احمر با سابقه ۱۸ سال امدادگری در بحران‌ها و حوادث مختلف معرفی می‌کند، بیان می‌کند: در حال حاضر در این پایگاه ۱۴ خانم امدادگر و نجات‌گر در گروه‌های ۴ نفره از ۲۴ اسفند تا پایان تعطیلات نوروز یعنی ۱۵ فروردین به مسافران ارائه خدمات می‌دهند.

زانو و سر بیشتر حوادث تروما/سوختگی آب جوش درچادرهای مسافرتری

وی در ادامه با اشاره به بیشترین مراجعه‌کنندگان به علت تهوع و سوختگی به دلیل ریختن آب جوش به خصوص در داخل چادرهای مسافرتی و در ‌‌نهایت مسمومیت با گاز منواکسیدکربن به خاطر استفاده از پیک‌نیک و وسایل گرمایش غیراستاندارد می‌گوید: در زمینه تروما نیز بیشترین آسیب‌ها مربوط به زانو، سر و دست‌ها است.

مردم باید در زمینه تغذیه نیز بیشتر از مواد غذایی سبک استفاده کنند، زیرا در پیچ‌های جاده‌ها به خصوص در جاده چالوس بهترین تغذیه غذای کم‌چرب از جمله خرما است و افراد باید دقت کنند در چنین سفرهایی حتماً دفترچه بیمه و داروهای خود را نیز همراه داشته باشند.

هوای آزاد روش خودامدادی برای افزایش ضربان قلب

وی در ادامه با اشاره به روش‌های خودامدادی جهت افرادی که دچار فشار خون بالا می‌شوند که علائم آن نیز افزایش ضربان قلب است، اظهار می‌دارد: افراد در این زمان باید تا قبل از رسیدن به پایگاه‌های امدادی و اورژانس، نفس عمیق به همراه سرفه را انجام دهند و در مجموع مسیر مجرای تنفسی باز باشد.

در زمینه فشار خون پایین که علائم آن نیز ضعف عمومی به دلیل کم‌ خونی صورت می‌پذیرد و پوست بدن افراد سرد می‌شود نیز خوردن کمی نمک به اندازه لازم به عنوان روش خودامدادی تا رسیدن به پایگاه امدادی و اورژانس می‌تواند کاربرد داشته باشد.

در کنار مادر امدادگران، زنان جوان نجات‌گر و امدادگر هلال احمر نیز مانند فرزندان این بانوی امدادگر گرد او جمع هستند و هر کدام از آنان از دغدغه‌ها و دل‌مشغولی‌های حوزه امدادی خود سخن بر زبان جاری می‌کنند.

مردان به زنان امدادگر بیشتر اعتماد کنند

یکی از این امدادگران در ادامه ارائه پیشنهادات خود عنوان می‌کند که ما بسیار مایلیم تا پایگاه‌های امدادی بانوان هلال احمر که بازخورد بسیار خوبی نیز در بین مردم دارد گسترش یابد و در این زمینه می‌طلبد تا مردان بیشتر به زنان اعتماد کنند و نگویند که برخی کار‌ها را زنان نمی‌توانند انجام دهند در حالیکه در این پایگاه تمام کارهای امدادی از جمله رانندگی آمبولانس نیز بر عهده زنان است.

آغاز سال نو در پایگاه‌های امدادی

مادر امدادگران در ادامه با اشاره به خاطره‌ای شیرینی از سال تحویل امسال که با سختی نیز به دلیل نبود خودرو به این پایگاه رسیده بود، می‌افزاید: در زمان سال تحویل بسیاری از خودرو‌ها با مشاهده امدادگران زن به وجد آمده بودند و در زمان سال تحویل خودروهای این منطقه در لحظه عبور با زدن بوق و روشن کردن چراغ‌های خود به خصوص رانندگان زن به ما ابراز محبت می‌کردند.

چادرهای راهنمایی نوروزی و اقامه نماز

در مسیر و ادامه جاده با چادرهای آبی‌رنگ و حضور جوانانی با کاورهای آبی، مزین به آرم هلال احمر مواجه می‌شوی که وظیفه راهنمایی نوروزی مسافران را با اهدای بروشور، نقشه و بسته‌های فرهنگی بر عهده دارند که البته در کنار این چادر‌ها، چادرهای نماز نیز برای اقامه نماز مسافران نوروزی برپا شده است.

نقشه ایران مورد علاقه مسافران نوروزی

یک عضو سازمانان جوانان هلال احمر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در توضیح چگونگی ارائه خدمات به مسافران نوروزی عنوان می‌کند: به این پایگاه‌ها مراجعات بسیاری برای پرسیدن مقصد‌ها و مکان‌ها می‌شود و مراجعات در بعدازظهر بیشتر به دلیل پرسیدن اقامتگاه‌های مسکونی بوده و ما نیز در این زمینه به مردم بروشور، بسته‌های فرهنگی و در‌‌نهایت نقشه که بسیار نیز مورد علاقه مردم است، توزیع می‌کنیم.

خطر پنچری کنار جاده = مرگ

یکی از امدادگران هلال احمر که در طول تهیه گزارش نیز با عنوان رابط روابط عمومی سازمان امداد و نجات با خودروی امدادی راهنمایی‌های لازم را در طول مسیر بر عهده داشت مطالب بسیار مفیدی از جمله در زمینه پنچرگیری خودرو‌ها ارائه می‌کند، از جمله آنکه می‌گوید: خطر پنچرگیری کنار جاده مساویست با مرگ؛ زیرا افراد باید در وهله نخست در زمان پنچری خودروی خود را به انتهای مسیر خاکی کشیده و پس از رعایت مقررات لازم برای گرفتن پنچری از افرادی که در این زمینه می‌توانند به آنان کمک کنند بهره گیرند.

توقف در پیچ‌ها برای گرفتن پنچری بسیار خطرناک است، زیرا رانندگان عبوری به هیچ عنوان دید مناسبی ندارند و در زمان مشاهده خودروی پارک شده نمی‌توانند عکس‌العمل مناسبی از خود نشان دهند و رانندگانی که خودروهای آنان پنچر شده است، باید خودروی خود را در خارج از پیچ‌ها و در کنار خاکی جاده کشانده و حتی‌المقدور از امدادگران و امدادخودرو کمک بگیرند.

به گزارش فارس،بررسی و تهیه گزارش از پایگاه‌های هلال احمر و اورژانس به پایان رسید ولی امدادگران هلال احمر و تکنسین‌های اورژانس همچنان در جاده‌های سراسر کشور به‌صورت شبانه روزی به مسافران نورزوی ارائه خدمات می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین