آفتابنیوز : 
این کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت و گو با خبرنگار آفتاب تصریح کرد: اگر حاصل کار یک هیات دیپلماتیک که در یک سازمان جهانی رو در رو با غرب غیر متعهد ها، روسیه، چین، هند و . . .. قرار گرفت منفی بود، من فکر می کنم که این مساله را باید در این جستجو کرد که حاکمیت در مسیر دستیابی به یک استراتژی موثر برای حفظ منافع ملی نتوانسته است خطوط بنیادین خود را تنظیم کند و هیاتی را برای به سامان رساندن آن استراتژی و با توانمندیهای تاکتیکی روانه میدان کند.
دکتر ورجاوند افزود: آنچه که طی این روزها مشاهده شد، از مصاحبه ها و گفت و شنودهای مقامات مسئول یک نوع دیپلماسی چالش برانگیز بوده است و در عمل حاصل آن را امروز شاهد هستیم.
وی با طرح این سوال که « اگر این فضای بوجود آمده از منافع ملی پاسداری می کند باید این روند را ادامه دهند ولی اگر به این نتیجه رسیده اند به دنبال همه آن حرف و سخن های موضع گیرانه سرانجام آن چیزی که در مسیر ایران قرار گرفته، چیزی که می تواند برای ملت مشکل آفرین باشد و مسیر حفظ منافع ملی بیشتر کند پس بنابراین باید بدانند نه استراتژی درستی بوده و نه گروهی که برای ساماندهی آن اقدام کرده از توانایی لازم برای به نتیجه رساندن یک استراتژی موثر بهره مند بوده است.»
وی در پاسخ به این سوال که آیا نیاز هست ایران در طرف های لابی خود تجدید نظر کند، گفت: ایران باید درک کند که چین و روسیه به عنوان دو قدرت عضو شورای امنیت طی هیچ شرایطی امریکا و غرب را به سود ایران رها نخواهند کرد و فقط از فرصت ها بهره می جویند برای اینکه قدرت چانه زنی خود را با امریکا بالا ببرند. آنها به ضرر منافع ایران در مسیر تثبیت موقعیت خودشان قرار دارند.
ورجاوند معتقد است: منافع ملی ایجاب می کند که ایران مسائل و مشکلات خود را با امریکا حل کند و از این واسطه ها بگذرد. زیرا تا زمانی که اتحادیه اروپا از یک سو و چین و روسیه از سوی دیگر می خواهند واسطه شوند ، حضورشان فقط در جهت این است که موقعیت خودشان را تثبیت کنند و قدرت چانه زنی خودرا در مقابل امریکا افزایش دهند.