آفتابنیوز : آفتاب: رويترز اعلام كرد، پالايشگاههاي ژاپني بندي را در قراردادهاي جديد خود با ايران گنجاندهاند كه با استناد به آن ميتوانند بدون پرداخت جريمه واردات نفت از ايران را متوقف كنند.
براساس اين گزارش، پالايشگاههاي ژاپني توانستهاند بندي را در قراردادهاي سالانه خود با ايران قرار دهند كه در صورت عدم دريافت نفت ايران مشمول پرداخت جريمه نخواهند شد.
پالايشگاههاي ژاپني بحث تحريمها را در عبارت معمولي گنجاندهاند كه خريداران و فروشندگان را از پرداخت جريمه در صورت بروز آتشسوزي، تصادف و فجايع طبيعي معاف ميكند.
به گزارش فارس، يك منبع آگاه در اين زمينه گفت: بندي كه ما آوردهايم جزييات را مطرح نميكند اما خريداران در صورت ناتواني از واردات نفت ايران به دليل تحريمها ميتوانند از اين بند كمك بگيرند.
وزارت دارايي ژاپن اعلام كرده است شركتهاي ژاپني در فوريه 2012 حدود 267 هزار بشكه در روز نفت از ايران وارد كردهاند.
اين رقم نسبت به ماه قبل 23 درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 43 درصد كاهش داشته است.
در ژانويه 2012 واردات نفت ژاپن از ايران 344 هزار بشكه در روز گزارش شده بود.
همچنين رويترز گزارش داده است بيمهگران ژاپني از بيمه نفتكشهاي حامل نفت ايران خودداري ميكنند.
پالايشگاه يونانی خريد نفت از ايران را متوقف كرد همچنین رويترز به نقل از يك مقام پالايشگاه هلنيك يونان اعلام كرد، اين شركت به علت ناتواني در پرداخت پول نفت ايران در ماه آوريل از اين كشور واردات نخواهد داشت.
يك مقام ارشد يوناني گفت: پالايشگاه «هلنيك پتروليوم» يونان به علت مشكلات بانكي در پرداخت پول نفت، خريد نفت ايران در ماه آوريل را متوقف كرده است.
اين منبع آگاه در اين پالايشگاه تصريح كرد: هيچ بانك اروپايي مبادلات مالي را انجام نميدهد و اين امر اين پالايشگاه يوناني را مجبور كرده است كه در اين ماه از ايران نفت نخرد.
به گزارش فارس، وي افزود: ما از طريق يك بانك ترك پرداخت پول نفت به ايران را انجام ميدهيم اما مجبور هستيم براي پرداخت پول از بانك يوناني خود به بانك ترك از مكاتبههاي اتحاديه اروپا استفاده كنيم و بانكهاي اتحاديه اروپا از اين كار سر باز ميزنند.
تاييد توقف خريد نفت آفريقاي جنوبی از ايران به گزارش شرق، «آفريقاي جنوبي در ماههاي مارس و آوريل (ماههاي گذشته و جاري) نفتي از ايران برداشت نكرده است.»
يك منبع آگاه با اعلام اين خبر به «شرق» گفت: «به دليل اينكه عمده اسكلههاي آفريقاي جنوبي متعلق به بخش خصوصي است و نفت ايران هم به بخش خصوصي اين كشور فروخته ميشود، اين شركتها از ماه مارس خريد نفت از ايران را متوقف كردهاند.»
برخي از مشتريان نفتي ايران، تحت تاثير تحريم يا خريد نفت از ايران را متوقف كرده يا مانند تركيه و ژاپن خريدشان را كاهش دادهاند.
شركت انگن كه واحد آفريقاي جنوبي شركت پتروناس مالزي است، ديروز اعلام كرد: «واردات نفت از ايران را تحتتاثير تحريمها متوقف كرده است.»
به گزارش خبرگزاري بلومبرگ، تانيا لندزبرگ، سخنگوي كمپاني انگن در گفتوگو با اين خبرگزاري تاكيد كرد: «اين شركت تدابير ويژهاي براي بهرهگيري از ديگر ذخاير نفتي انديشيده است.»
انگن، دومين پالايشگاه بزرگ آفريقاي جنوبي را اداره ميكند. اين شركت روزانه به ۱۳۵ هزار بشكه نفتخام نياز دارد كه پيش از اتخاذ اين تصميم، معمولا ۸۰درصد آن از طريق واردات نفت از ايران تامين ميشد.
شمسالازهر عباس، مديرعامل كمپاني پتروناس هم اعلام كرد كه واحد انگن اين كمپاني تحت فشار تحريمها قرار گرفته است.
آفريقاي جنوبي در ماه فوريه ۸ /۲ ميليون بشكه نفت خام از ايران وارد كرد. در مجموع اين كشور سال گذشته ميلادي نزديك به ۲۷ ميليون بشكه نفت خام از ايران وارد كرده بود.
اين رقم ۲۶درصد از مجموع واردات نفت آفريقاي جنوبي در سال ۲۰۱۱ را تشكيل ميدهد.
کاهش قيمت نفت برای دومين روز متوالی
بهاي نفت ديروز براي دومين روز متوالي در بازار نيويورك كاهش يافت.
پس از آنكه يك گزارش اقتصادي نشان داد كه موجودي نفت آمريكا بالا رفته است و صورتجلسه ماه مارس بانك مركزي اين كشور نيز تصريح كرد به جز در شرايطي كه نرخ رشد اقتصادي كاهش مييابد، استفاده از سياست تحريك اقتصادي از طريق افزايش حجم پول ضرورتي ندارد، بهاي نفت در بازارهاي جهاني كاهش يافت.
بهاي نفت براي تحويل در ماه می 2012 (ارديبهشت) ديروز در معاملات الكترونيكي بازار تجاري نيويورك 41 سنت كاهش يافت و به 103 دلار و 60 سنت در هر بشكه رسيد.
به گزارش ایرنا به نقل از بلومبرگ، نفت خام در قراردادهاي سهشنبه با 2/1درصد افت قيمت، 104 دلار و يك سنت معامله شد كه كمترين قيمت پايان روز از 30 مارس (12 فروردين) محسوب ميشود.
همچنين به گزارش امور بينالملل شركت ملي نفت ايران، ميانگين وزني قيمت هر بشكه نفت خام سبك و سنگين صادراتي ايران در ماه مارس 2012 (11 اسفند 1390 تا 12فروردين1391) به ترتيب 123 دلار و 38سنت و 121 دلار و 97 سنت بود.