آفتاب: حفاران غيرمجازي كه با حفر تونل 20 متري در عمق چهار متري زمين در شهرستان رامهرمز در سوداي به دست آوردن گنج در يك تپه تاريخي بودند، پيش از حضور ماموران، از محل متواري شدند.
هر روز اخبار متعددي در ارتباط با حفاران غيرمجاز در رسانههاي كشور منتشر ميشود و جويندگان گنج و ميراث گذشتگان با حفاري اماكن تاريخي و حفاظت شده، اموال فرهنگي كشور را به غارت ميبرند.
چندي پيش نيز تعدادي از حفاران غيرمجاز در مركز شهرري در يك خانه قديمي، تونل عميقي را حفر كرده بودند كه در پي مرگ يكي از حفاران، آنها با جا گذاشتن جسد در محل حفاري متواري شدند.
پس از اين اقدام، ماموران پايگاه نهم پليس آگاهي به موضوع رسيدگي و حفاران را دستگير كردند و در ادامه معلوم شد علت مرگ حفار غيرمجاز نرسيدن هوا به درون تونل بوده است.
سايه حفاران در بناي بازمانده عيلاميها در رامهرمز
به گزارش خبرگزاري مهر، روز گذشته ماموران يگان حفاظت ميراث فرهنگي كشور در جريان حفاري قاچاقچيان ميراث فرهنگي در «تل برمك» در شهرستان رامهرمز از توابع استان خوزستان در نزديكي روستاي كيمه قرار گرفتند.
با حضور ماموران در محل معلوم شد، حفاران به طمع به دست آوردن گنج از مدتي پيش به حفاري غيرمجاز در اين محوطه باستاني اقدام كرده و با جا گذاشتن بخشي از تجهيزات خود، محل را ترك كردهاند.
مطالعات باستانشناسان مشخص كرده است، «تل برمك» محوطه باستاني و بازمانده دوره عيلامي است كه در جنوب شهر رامهرمز قرار دارد و اين عقيده وجود دارد كه اين تپه شهري عيلامي بوده است كه بنا به دلايل نامعلومي در زير خاك مدفون شده و در اصل نمادي از تاريخ عيلاميان است.
توجه حفاران و جويندگان گنج به اين تپه باستاني هنگامي جلب شد كه در سال 1386 گنجينهاي در اين محل كشف شد و پس از آن حفاريهاي پنهان يكي پس از ديگري در اين محل انجام ميگيرد.
اين گزارش حاكي است، در پي اطلاع ماموران از حفر تونل 20 متري در عمق چهار متري زمين، كارشناسان ميراث فرهنگي و ماموران يگان حفاظت با حضور در محل متوجه شدند حفاران غيرمجاز اين تونل را در مدت يك ماه حفر كرده و با تهيه دو خانه، خاك تونلها را در يكي از خانهها انبار ميكردهاند.
در پي اين حفاريها تعدادي سفال تخريبشده نيز در محوطه حفاري كشف شد كه نشان ميداد، حفاران تنها در جستجوي گنج بوده و به سفالها بيتوجه بودهاند.
دستگيري تعدادي از حفاران
براساس اين گزارش، در حال حاضر تعدادي از حفاران غيرمجاز دستگير و تحويل مراجع قضايي شدهاند. وسعت تخريب اين محوطه تاريخي به گونهاي است كه هماكنون صدها گودال در خانههاي ساكنان محل حفر شده است.
مجتبي گهستوني، سخنگوي انجمن دوستداران ميراث فرهنگي خوزستان در اين باره گفت: شرايط به گونهاي است كه دوستداران ميراث فرهنگي و نيروهاي يگان حفاظت قادر به حضور در محل نيستند؛ زيرا از سوي نيروهاي غيرقانوني مورد تعرض قرار ميگيرند.
به گزارش «جامجم»، وي افزود: پيش از اين نيز تپه برمك بارها مورد دستبرد حفاران غيرمجاز قرار گرفته و از چهار ماه پيش كه اين محوطه از سوي سازمان ميراث فرهنگي كشور تعيين حريم شده، بيش از گذشته مورد توجه حفاران قرار گرفته است.