آفتابنیوز : آفتاب: محبوبه ابطحی، کارشناس بازنشسته سلامت آموزش و پرورش و رئیس گروه سابق سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران مهمترین اقدامی که برای سلامت دانشآموزان باید انجام پذیرد را آموزش قوی عنوان کرد و گفت: اگر در خصوص سلامت دانشآموزان فرهنگسازی صورت گیرد، بسیاری از مشکلات مربوط به سلامت آنها، برطرف خواهد شد.
وی ادامه داد: آموزش مهمترین رکن است و پس از آن باید غربالگریهایی صورت گیرد که البته تفاهمنامههایی نیز بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش در موارد مختلف وجود دارد.
ابطحی به گرایش دانشآموزان به فستفودها اشاره کرد و اظهار داشت: این مورد بیشتر به خانوادهها بر میگردد چرا که فرزندان ذائقه را از خانواده فرا میگیرند و در حال حاضر مشاهده میکنیم که سمت و سوی خانوادهها به استفاده از فستفودهاست.
وی با تأکید بر اینکه در مدارس به هیچ عنوان فست فود توزیع نمیشود و نباید توزیع شود، گفت: دستورالعملهای پایگاه تغذیه سالم مدارس مشخص است و در اختیار مدارس نیز قرار دارد.
این کارشناس بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر بحث چاقی در کودکان و کوتاهی قد را معضل مهمی میدانیم چرا که عواقب چاقی، کوتاهی قد و بلوغ زودرس است.
وی افزود: ما نمیتوانیم بگوییم که فستفود کاملاً از سبد خانوار حذف شود اما میگوییم که خانوادهها بدانند که فرزندانشان باید 3 وعده غذایی را داشته باشند و از چیپس، پفک و فستفود به عنوان وعده غذایی استفاده نکنند.
ابطحی با بیان اینکه باید در رسانهها به آموزش نحوه مصرف صحیح غذا پرداخت، اظهار داشت: به یکی، دو برنامه نباید اکتفا کرد ضمن اینکه جای خالی این آموزشها در برنامههای کودکان بسیار احساس میشود؛ از سوی دیگر آموزش در قالب مختلف مانند نمایش، سرود و تئاتر بسیار موثر است.