آفتابنیوز : آفتاب: سکه دیروزهم بخش زیادی از ارزش خود را از دست داد و تا ۷۲۵ هزار تومان کاهش قيمت يافت. قیمت آن البته تا قبل از ظهر به ۷۱۷ هزار تومان هم رسیده بود. قيمت سكه در يك هفته گذشته ۵۰ هزار تومان و از ابتداي هفته ۲۵ هزار تومان افت داشته است. اين در حالي است كه از روز دوشنبه روند قيمت طلا در بازار جهاني صعودي بوده است.
كاهش ارزش دلار و انتظار كاهش قيمت با توجه به ورود سكههاي پيش فروش به بازار و برخي عوامل سياسي در عرصه بينالملل از دلايل افت قيمت سكه در بازار بوده است.
تا رسیدن به نرخ ۷۱۷ هزارتومان تا قبل از ظهر ۱۶ هزار تومان از قیمت سکه کاسته شد و تا بعد از ظهر این شرایط با رسیدن نرخ آن به ۷۲۵ هزار تومان تعدیل شد و کاهش ۸ هزار تومانی را نسبت به قیمت غروب دوشنبه ثبت کرد. در بازار دیروز قیمت دلار آمریکا هم به پایينترین حد چند ماهه تا ۱۸۶۰ تومان رسید و دوباره تا بعد ازظهر تا ۱۸۷۰ تومان بالا رفت. با این حال ۲۵ تومان از قیمت خود را نسبت به غروب دوشنبه از دست داده است.
قیمت سکه طرح قدیم نیز تا ۷۴۰ هزار تومان افت کرد که ۵ هزار تومان ارزان شده است. نیم سکه تقریبا ۳۷۵ هزار تومان را بدون تغییر پشت سر گذاشته اما ربع سکه با ۱۰۰۰ تومان افزایش تا ۱۹۵ هزار تومان افزایش یافته است.
قیمت سکه تمام بهار آزادی در این روزها همان طور که پیشبینی شد با نزدیک شدن به زمان تحویل سکههای بانکی به پیشخریدکنندگان، رو به کاهش دارد و باتوجه به اشاره رییس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه احتمال کاهش قیمت به زیر قیمتهای ثبت نام شده وجود دارد، بازار باید منتظر افت بیشتری برای قیمت سکه در پایان فروردین تا پایان اردیبهشت باشد.
رفتارهای پیشبینی نشده سرمایهگذاران در بازار سکه ممکن است آن طوری که بانک مرکزی انتظار دارد نباشد. در صورتی که تمایلی برای دریافت اوراق قابل پسانداز سکه با نرخ ۲۰ درصد به وجود نیاید، تقاضا برای سکه افزایش یافته و قیمتها در بازار برخلاف برخی پیشبینیها رقم خواهد خورد.
روز گذشته عملا قیمت سکه در بازار تا ۷۱۷ هزار تومان هم رسید که با برخی سخنان اعلام شده از سوی بهمنی رییس کل بانک مرکزی تطابق کامل داشت. بر میزان قیمت ۵۹۸ هزارو ۹۰۰ تومانی سکه در مراحل آخرین پیشفروشها اگر ۲۰ درصد بیفزاییم به عدد ۷۱۸ هزارتومان میرسیم.
در ضمن نرخ پیش فروش نهایی به علاوه ۵ درصد مالیات بر ارزش افزوده ما را به عدد ۶۲۸ هزار و ۸۴۵ تومان میرساند که هشدار برای افت قیمت آتی سکه از این سطح در مقابل نرخ ۷۱۸ هزار تومانی وعده داده شده برای اوراق سکه قطعا میتواند جذاب باشد. البته این در شرایطی است که قیمت سکه بتواند با تمهیدات خاصی تا مدتها پس از شروع تحویل سکهها پایین بماند. در بازار ارز نیز علاوه بر افت قیمت دلار، قیمت یورو و دلار کانادا نیز با ۲۵ تومان کاهش مواجه شد. قیمت پوند هم ۳۰ تومان افت کرد. اما با توجه به نرخ ۵۱۷ تومانی درهم امارات انتظار برای افزایش قیمت دلار آمریکا در بازار داخلی تا ۱۸۹۷ تومان وجود دارد. صبح دیروز قیمت دلار حوالهاي در بازار صرافان ۱۹۰۴ تومان هم اعلام شد. از این رو قیمت ارز در بازار داخلی همچنان دارای پتانسیل بازگشت قیمت تا مرز ۱۹۰۰ تومان است.
افت قیمتها در بازار سکه در حالی ادامه دارد که قیمت طلا در بازارهای جهانی در این روزها روند افزایشی دارد.
روز گذشته قیمت طلا در بازارهای جهانی پس از افزایش تا محدوده ۱۶۵۵ دلار مقارن غروب تا سطح ۱۶۴۵ دلار افت کرد با این حال از قیمتهای روز دوشنبه هم قدری بالاتر رفته است.
تقویت انتظار برای تزریق بیشتر پول و خرید اوراق قرضه از بازار آمریکا توسط فدرال رزرو مهمترین دلیل افزایش قیمت طلا در روزهای اخیر است. البته خوشبینی به حل برخی مناقشات منطقهای نیز از جمله موارد دیگر در این راستا عنوان شده است.
در بازار داخلی برخی اظهارنظرها نیز حرکت معکوس قیمت سکه نسبت به قیمت جهانی طلا را تایید میکند.
کاهش قیمت سکه بهرغم افزایش قیمت طلا
ريیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر با اشاره به کاهش قیمت سکه نسبت به روز گذشته گفت: کاهش ۳۰ تومانی نرخ دلار در بازار آزاد و پیشی گرفتن عرضه نسبت به تقاضا عامل اصلی کاهش قیمت سکه است.
محمد کشتیآرای با اشاره به کاهش قیمت سکه اظهارکرد: نرخ سکه بهار آزادی به ۷۲۰ هزار تومان رسید که نسبت به روز گذشته حدود ۲۲ هزار تومان کاهش نشان میدهد.
ريیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در خصوص علت کاهش قیمت طلا و سکه گفت: به دلیل کاهش ۳۰ تومانی قیمت دلار، بهرغم افزایش جهانی قیمت طلا باز هم شاهد کاهش نرخ طلا و سکه هستیم. وی تصریح کرد: علت دیگر کاهش قیمت طلا، افت تقاضای خرید طلا و افزایش عرضه سکه است که معمولا پس از اتمام ایام نوروز اتفاق میافتد.
به گزارش فارس،وی در پاسخ به این سوال که آيا نزدیک شدن به عرضه سکههای پیشفروش شده عامل کاهش قیمتها نیست، بیان کرد: خیر؛ هنوز تاثیر عرضه این سکهها در بازار سکه و طلا مشخص نیست، اما کاهش فعلی قیمتها فزونی عرضه نسبت به تقاضا است.